טוב אז יש שני סוגי פחד

mor881

New member
טוב אז יש שני סוגי פחד

אולי יותר (אתם תגידו) הראשון הוא פחד בריא שהוא בעצם שומר עלינו כגון אינסטינקטים רפלקסים לעכברים עכבישים שעירים נחשים גלי צונמי ועוד. ויש את הפחד היומיומי הזה מעצמי/נו אני נוטה להכליל מפני שאני חושב שהבעיה היא אמיתית וגלובלית. ואני אתן כמה דוגמאות על עצמי: 1. כשאני מתיימר להתחבר עם איש חדש בחיי פשוט בכדי להיות חברים,אז יש את ההרגשה הזו של אני רוצה לדעת מאיפה הוא בא ולאן הוא הולך והכוונה בהיסטוריה של חייו כי אני מפחד שהוא עלול לפגוע בי באיזו שהיא צורה ז"א שהצרות שלו יכולות להשפיע עלי ועל מהלך חיי... כן ובכל זאת אני כזה נחמד וחושש לפגוע ולכן לא שואל שאלות נוקבות אך אז לאחר מפגש אני מוצא את עצמי מנתח את עצמי ואותו השפיטה הבלתי פוסקת הזו... ובעת מפגש כמה אני אמיתי עם עצמי עד כמה אני מתנהג בטיבעיות עד כמה אני אומר את מה שאני חושב עד כמה אני מבליג ולמה?... 2.שמעתי פעם משפט " להביא ילדים לעולם זה לחתום חוזה עם הפחד" זה נכון מאוד אבל למהההההה????? אני אספר סיפור קצר : יצאתי למועדון לילה בסקנדינביה ופגשתי שלוש לסביות(כוסיות ויפות עד חרמנות) בקיצור רציתי לדבר איתן על מה בעצם גורם להן להיות לסביות ואכן פיתחנו שיחה ואחת מהן היתה ממש עם פתיחות לדבר על הנושא ,הסבירה לי כל מיני דברים ואוקיי הבנתי קיבלתי או לא זו לא הפואנטה במהלך השיחה היא מספרת שהם משתתפות בסרטי פורנו והם מרוצות מהעניין וזה הפחיד אותי שלאן העולם הזה הילך ולאיזה עולם ילדיי גדלים. 3. האלימות, מעשי האונס רק השבוע המקרה של 7 נערים הפכו נערה לשפחת מין אוווו אני בחרדותתתתת. 4.ויש הפחד מעצמי שאני לא יכול לחשוף כאן אבל זה התהומות האלה שלפעמים מושכים אותי לעבר מחוזות היאוש.

הקטע המתעתע של הפחד

כל הפחדים שלנו הם סוג של אינסטינקט שנוע אך ורק לטובתנו, להגן עלינו למען שלומנו ולכן כל מה שנקבת הוא בבחינת שינוי אדרת של אותה גברת. השאלה המעניינת שעולה מתוך דבריך היא כמה פחד הוא דאגה או להיפך כי ללדת ילדים הוא אולי לחתום חוזה עם הדאגה כי בהחלט לנוכח כל מה שקורה סביבנו יש מקום לדאוג לעתיד הילדים פרי בטננו שנחשפים לכל זה ואיך הם יתמודדות הפחד מלשקוע בדכאון מאפיין כל אדם שחווה אותו בתור אחת שהייתה שם אני יכולה לומר לך עם יד על הלב שאין פה שום קשר לעכבר עכביש או נחש המקום הזה שבו אתה לא מכיר את עצמך ורואה את העולם מזוית של ניכור, חרדה ואפילו אימה הוא מקום של פחד מתמשך, לא עוזב,נוכח וזה כמובן הכי נורא שאפשר כשאתה בדכאון, לא דיכי וככה ממש שם מתחת לשמיכה לא רוצה לקום לא רוצה בכלל לא יודע מה זה לרצות לא מזהה את הפועל הזה להתמודד שם בהחלט הכי מפחיד ובהחלט ניתן לפחוד מהבור הזה לא לפני שביקרנו בו וראינו שמדובר בבור בלי תחתית

mor881

New member
יודעת משהו

את מנסחת כאן משהו מאוד רוחני "סיד הארטא" אמר משהו כזה: שלשם הארה אנו צריכים להגיע למצב של אי רצון וזהו המצב שאת מתארת שם מתחת לשמיכה שאתה משותק מפחד ופתאום הכל מתנפץ ואתה לא רוצה כלום ואז אצלי התחיל המסע הרוחני הזה של חיפוש אחר האושר שהוא כביכול לא חומרני בקיצור בלבול נוראי והכל מתחיל מהפחד. אני הייתי אומר פתרון בעיות תוך עזרה הדדית ללא בקשת תמורה וללא התנשאות יכולה להוות שיפור בחיי האנושות. בואנה זה מה זה יקר ללכת לפסיכולוג? והוא הפסיכולוג מתיימר לעזור אבל בלי 350 ש"ח תבין ותקילין לשעה זה לא יעבוד? ואם כבר כן יש כסף אז אני אומר לעצמי כוססס אמק מה עם אלה שאין להם כסף? להם לא מגיע פסיכולוג? ולא רק פסיכולוג ,פעם נתקעתי עם כאב שיניים איום ולא היה לי כסף הבת זו#@הההה לא רצתה לטפל בי חוסר התחשבות ניצול של צרכים בסיסיים לעשיית כסף . טוב קיצור אנשים אני בקריז על העולם אבל אנלא מוותר לו לעולם הזה אני מאמין בעצמי יותר ויותר ואתם אין לכם שמץ של מושג מאיזה תהום אני מטפס עכשיו. אבל לחזור לסיד הארטא אם כבר להגיע למצב של אי רצון ולא משנה ממה אם זה מפחד או לא יודע ממה עוד אפשר להגיע למצב הזה אז זה לא אמור להיות סימן טוב לעלות על דרך חדשה ואמיתית יותר ? כאילו רוחנית כזו שתביא איתה אושר שלווה שקט נירוונה ...

אני יכולה להגיד לך

שאחרי הכל, החרדה ההתמודדות ומה לא הגעתי לתובנה לגמרי פרטית שאדם משגיע אל מתחת לשמיכה כולל כל האחריות מקבל מימד שלישי, שחסר למי שלא נתקע שם לאיזה תקופה וקשה להסביר מהו בדיוק המימד השלישי הזה אבל ברור למי ששהה שם על מה אני מדברת וזה לטעמי המתנה או הבונוס על הסבל הלא פשוט הזה שיש בחיים מתחת לשמיכה. ובאשר לשאלה שלך, באותה מידה שלכל בן אדם יש שני מימדים והם שונים לחלוטין בן איש לרעהו כך גם המימד השלישי שהוא מקבל בסוף המסע ויש המניחים שאם הוא לא קבל בשלמות הוא יכנס לעוד תקופת מתחת לשמיכה כדי להשלים את הקבלה ברור שקבלת משהו אם זו הגישה הרוחנית אולי אתה צריך לבדוק בסבלנות ולהחליט לא בכדי קבלת מימד במתנה כשאתה עושה איתו משהו אתה אמור לחוות את השלווה וגם את האושר בהצלחה לך

רות 2

New member
תמיד שמדברים על פחד..

אני מבקשת לקרא את המילה הפוך.. פחד=דחף הפחד הוא לעיתים קרובות המינוף לשינוי.. הוא זה שדוחף אותנו לעשות שינוי זה או אחר עבור עצמנו פחד יכול להיות חבר ניפלא שמזכיר משהו נכון באשר לפתגם "כבדהו וחשדהו" .. (לגבי סעיף אחד שלך) פחד יכול להיות מזכירה נאמנה באשר לילדנו ולהיות עם היד על הדופק פחד יכול להיות העיניים למציאות כי לא הכל ניתן לשינוי ולא הכל בידך ולכן אינך יכול לקחת את עוולות העולם הזה, על כתפיך..

אש אש

New member
לא הבנתי אותך רות../images/Emo22.gif

" פחד=דחף הפחד הוא לעיתים קרובות המינוף לשינוי.. הוא זה שדוחף אותנו לעשות שינוי זה או אחר עבור עצמנו".... זה מוזר בהתחשב בזה שאנשים פוחדים לעשות שינוי. דוגמא יפה הספר: מי הזיז את הגבינה שלי"

צודקת רות

בלי הפחד ..לדוגמא לאבד משהו חשוב..לא היה את המוטיבציה לקחת סיכון ולשנות. הפחד הוא מנוף לשינוי הפחד אמנם מעכב..יש היסוסים..אך שהפחד גדול מנשא..אז לוקחים סיכון והשינוי מתבצע..כי אין דרך אחרת.

אש אש

New member
איזה יופי שאתן הבנתם../images/Emo8.gif

אז לא אהבת קרן את מי הזיז את הגבינה שלי? אנשים חכמיים,בעלי מפעלים, מנכל"ים של חברות עולמיות ועוד, שפחדו מלעשות את השינוי עד שאיבדו את נכסיהם אז איפה הדחף בדיוק היה? אשמח שתעזרו לי להבין אני באמת רוצה להבין את התיאוריה הזו.

רות 2

New member
אולי זה ..

עניין של גישה.. יש שירגישו שיתוק בשל הפחד .. יש שיתכנסו בתוך עצמם.. ויש שזה הפחד, יהה עבורם "הפוש" לשנות את יחסו לאותה סיטואציה אישית שמפחידה ואו לעשות משהו בנדון עבור עצמו... גם אדם ששם לו מטרה בחייו יודע שבדרך יפגוש את אי הודאות .. וזה בידו להתגמד,להשתתק מול הפחד... או לתת לו מקום ולהתמודד מולו עם הדחף להצליח.. באשר לאנשי עסקים שפחדו לעשות שינוי ונפלו... כמו שאני מכירה את הצד הזה ... הרבה נפלו לא בשל פחד אלה בשל תעוזת יתר לא מחושבת....פחד לא קיים אצל הרבה מהם בלקסיקון אלה רק הדחף ללא מידה.. כן היו גם כאלה שהיא להם הפחד להתפתח להשתנות ולהתאים עצמם לקידמה הטכנולוגית וכו'..הם נפלו כי לא היה להם הדחף להתחרות

אש אש

New member
באמת תודה על ההסבר../images/Emo45.gif

בספר מי הזיז את הגבינה "נפלו" כל אלו שדווקא לא העזו להתקדם אלו שלא היתה בהם התעוזה להתקדם לצמוח לגדול אלו שפחדו להזיז דברים, במיוחד שראו שאצל האחרים זה כן מצליח. למרות זאת אהבתי את המטרה של האדם, והפחד התגמד מולה. "מטרת החיים-חיים עם מטרה"

רות 2

New member
אם תקחי ספר זה או אחר כתורה מסיני..

תצאי מאוד מבובלת ... אחרי הגבינה יבוא האיש שויתר על הפררי ואז יענה לו זה שרצה להיות אלכימאי ואז ילך ההוא בדרכו של הקוסם.. ואחר בכלל ינסה לשכנע בדרכו של האור ... כך שזה יהיה שטחי מי די לקחת פסוק זה או אחר פרק זה או אחר ולהופכו לביג דיל

יקירתי, את בטוחה ?

פחד היא תופעה משתקת מצמיתה רוב האנשים תקועים כי הם פוחדים לשנות שמהו מתוך אימת אי הוודאות מי הזיז את הגבינה שלי היא דוגמה לשינוי קטן אפילו, שיכול לעשות הבדל לעומת השגרה הכאילו בטוחה כי אנחנו מכירים אותה והיא כרטיס לשום מקום. עם היד על הלב כמה אנשים את מכירה שפוחדים להתגרש ומשום כך הם ממשיכים לאמלל את עצמם ואת סביבתם הקרובה ?

אש אש

New member
בחייאת אמא של איתי../images/Emo140.gif

איתי בבית? סתאאאאאאם
את יכולה להלוות לי את המקלדת שלך לוויקנד? תמיד אצלך המקשים מסתדרים כל כך יפה ומסבירים את מה שאני מנסה לכתוב.. סמני לך

למעלה