טוב,אז ככה,

SNOWHITEוזה

New member
טוב,אז ככה,

קודם כל, היי! אני צמחונית מגיל 13 לערך,ובאופן כללי בשר לא חסר לי,הבעיה העיקרית שלי היא שאכן אני מוצאת את עצמי רוב הזמן ניזונה משטיות כי בשלב מסוים באמת ובתמים נמאס לי משניצל תירס לסוגיו. מתוך כך אני אנמית במצב די חמור(הברזל שלי מגיע בקושי לחצי המינימום המומלץ,שלא לדבר על הB12שם בכלל המצב בקאנטים..) אני מחפשת אתר/ספר או כל אמצעי אחר שמכיל מתכונים ספיצפיים ולא מסובכים להכנה,כי באופן כללי אני יודעת מהן ההמלצות למצבי,אבל ההנחיות הכלליות הן לא אלו שמכינות לי את האוכל בפועל לדאבוני.. אני לא אוכלת דגים אבל כן מוצרי חלב וביצים. תודה:).
 

d a p h n a

New member
אופס, נשלח

"הבישול הצמחוני" של נעמי ליס מייברג הוא ספר ותיק אבל בעיני אחד מהטובים שיש בתחום. יש גם ספר מוצלח מאוד שנקרא פשוט "בישול צמחוני" או משהו כזה. הוא חלק מסדרה של שלושה ספרים: פסטה, קינוחים ובישול צמחוני. מעבר לזה אני ממליצה לחפש באינטרנט. אבל יותר מזה, אני חושבת שחשוב להבין ש"לאכול נכון" מבחינה צמחונית זה לא לאכול שניצל תירס כל יום, אלא לנצל את כל מגוון המוצרים שיש בעולם בשביל ליצור אוכל טעים ומזין. ומעבר לכל זה, אם זה מצב הברזל והבי-12 שלך, אני מקווה שאת במעקב רפואי ולוקחת תוספים מתאימים.
 

SNOWHITEוזה

New member
תודה:)

אני לוקחת אבל יש גבול לפרודקטיביות שלהם כשאני חיה על צ'יטוס גבינה.
 

C H 4

New member
../images/Emo10.gif

מילא היית חיה על משהו טעים, אבל צ'יטוס? לאכול נכון מתחיל במקום הכי פשוט בעולם. מכירה את התוספות שאוכלים ליד האוכל הבשרי? זה מבאס נורא לחשוב על זה ככה אבל הרבה מהתזונה הנכונה היא "התוספות". יש הרבה מאוד דברים שפשוטים להכנה, שאת לא צריכה בשבילם ספר בישול או כישרון בישול שלרבים וטובים מאיתנו, כמוני לדוגמה, אין. קיטניות ודגנים הם מקור חשוב לחלבונים (אורז, עדשים, שעועית, אפונה, חיטה, גריסים, כוסמת, קינואה..). רוב הדברים הללו הם מזונות לא 'חדשים', כאלו שגם אוכלי בשר מכירים ואוהבים ולכן התיחסתי אליהם כתוספות. אפשר להכין דברים מצויינים בטעם ובריאים מהם. בנוסף חשוב מאוד לאכול ירקות, גם מבושלים וגם טריים. שוב, בעולם המוכר לך יש המון מאכלי ירקות שאנחנו מכירים. סלט ירקות הוא דבר נהדר.לפני כמה שנים עבדתי במקום מאוד אינטנסיבי והייתי קונה לי אוכל שם. מכיוון שלא היה היצע ממש מוצלח לצמחונים אכלתי כמעט כל יום סלט ירקות מבר סלטים במקום. כדי לא להרגיש שאני אוכלת את אותו הדבר כל פעם בחרתי רוטב על בסיס אחר וזה באמת גרם לסלט לקבל טעם אחר. אני ממליצה לך להתפרע עם הירקות. לא תאמיני אילו דברים אפשר להכניס פנימה. אני מכניסה לסלט ירקות: עגבניות, פלפלים, בצל, צנון (מאוד בריא), גזר, כרוב, חסה, עוד עלים כמו רוקאט, נבטים (גם מאוד בריא), פטריות, זיתים.. (לא זוכרת עוד דברים כרגע). אפשר להוסיף גם מלפפון שאני באופן אישי שונאת. לפעמים אני מוסיפה גם תירס מקופסת שימורים. לגבי הרוטב לסלט- תלוי רק בך. יש כאלו שמכינים ממש רטבים על בסיסי חרדל ודבש ואלוהים יודע. אני מעדיפה אחד משניים- או שמן זית (לפעמים אני מוסיפה גם קצת לימון) או טחינה שזה מאוד מאוד בריא (סידן סידן סידן) עם קצת מיץ לימון. מוסיף המון טעם לסלט. תמיד אפשר להכין סלט נושא (סלט חסה, סלט כרוב, סלט פילפלים) את יכולה לחתוך ירקות, לסדר ביחד על תבנית, להוסיף תבלינים ולהכניס לתנור. זה משהו שתמיד יוצא טוב וטעים וכל זמן שזה לא נשרף מאוד קשה לקלקל את זה. תחשבי על עוד דברים כאלו שאת מכירה והם פשוטים להכנה (פשטידות!) ותגלי שלא כל כך קשה להיות צמחונית בריאה. שניצל תירס ודברים כאלו צריכים להיות פינוק פעם בכמה זמן, הם לא מכילים את הרכיבים התזונתיים שחשובים לנו.
 
צ'יטוס גבינה ../images/Emo99.gif

אני חייבת להגיד, שאם לא הייתי עם מודעות לבריאות ולמשקל שלי, והייתי אוכלת מה שבא, הייתי חיה על צ'יטוס גבינה ועל דוריטוס עם סלסה. (ועוד כמה דברים, בסדר, אבל מאלה אני יכולה לאכול בלי הגבלה בכלל)
 

SNOWHITEוזה

New member
בשביל זה

אני עושה 4 פעמים בשבוע ספינינג,אה,וכמובן שוקולד לבן! ו..ו..ו..טופו של מינה טומיי!(אבל זה כבר נחשב בריא לא?)
 

moran f

New member
שוקולד לבן?

א. זה לא באמת שוקולד. ב. אם את מסתכלת על "משמין" כקריטריון, הלבן הכי גרוע.
 

motior

Member
ספרי בישול

רוב ספרי הבישול (למעט אלה שנקראים "1001 מתכוני בשר" וכדו') מכילים הרבה מתכונים צמחוניים. השאלה היא איזה סוג אוכל את אוהבת... מה שאני ממליץ הוא ללכת לחנות ספרים, לעיין בספרי בישול שהכותרת שלהם מדברת אלייך (בישול סיני, איטלקי, מרקים, פשטידות...) ולראות מה פחות או יותר אחוז המתכונים הצמחוניים שם והאם הם מדברים אלייך. שני ספרים שיש לי בבית ואני יכול להמליץ עליהם הם "בישול הודי" של מדהור ג'עפרי (אם את אוהבת אוכל הודי) וספר הפסטה הגדול (אם את אוהבת פסטה). בשניהם יותר מחמישים אחוז מהמתכונים צמחוניים. מעבר לכך, מה שאני עושה בזמן האחרון הוא פשוט: בודק איזה מוצריםמ יש בבית, מקליד את שמם במנוע חיפוש ומיד מקבל שלל מתכונים (שלפחות חלקם צמחוניים)... בהצלחה
 

taliF454

New member
ספר הפסטה- ../images/Emo45.gif מליס מיברג פחות התלהבתי

(אולי בגלל שלא מצאתי שם כ"כ מאכלים לטעמי) ויש לי גם ספר של סלטים (לא רק מירקות חיים) ומאזטים מאיזור הים התיכון עם רעיונות מעולים לצמחונים אם את אוהבת שניצל תירס מוכן נראה לי שלא תהיה לך בעיה עם המרכיבים במתכון לביבות כאלה תוצרת בית (עם מוצרי חלב או בלעדיהם) ממליצה לחפש בפורום מתכונים או ב"אוכל חלבי"
 
יש ברשת הרבה מאד מתכונים צמחונים

גם בכל אתרי הבישול של השפים. גם באתר של אנונימוס. אפשר לחפש בדרכים שונות. על פי שם המוצר, או המרכיבים שבו.
 
למעלה