טוב אז ככה....

deep ocean

New member
טוב אז ככה....

נראה לי מוזר לכתוב את זה כאן, העובדות ידועות לי, ולא נראה לי שפתאום יצוץ חדש מאין, אבל נשתף אותכם כי מתחשק לי (ואולי אני כן אגלה משהו שלא ראיתי עד כה?)
אני רוצה להרוויח כסף, אני אוהבת כסף, אני אוהבת לחיות טוב...אבל אין לי צורך לעבוד. (בעבר עבדתי בשביל הכסף). למה אני אומרת שאין לי צורך לעבוד? פשוט שמתי לב שלרוב האנשים יש צורך לעבוד וכו´. לי אין ולא היה צורך כזה. אני אוהבת ליהנות מהחיים, ואני מממשת את עצמי בדרכים אחרות. הורים שלי מממנים אותי, ואני לא מרגישה עם זה מדהים, אבל מצד שני אני לא אעבוד באיזה עבודה שאני לא אהנה ממנה. אם כבר לעבוד, אז הייתי שמחה לעבוד במשהו שישאיר לי ה-ר-ב-ה זמן פנוי (נניח לעבוד עד 5 שעות ביום), להרוויח כסף טוב, ליהנות מהעבודה, ושהעבודה תהיה קשורה לתחביבים שלי, או יותר נכון שאקבל על התחביבים שלי כסף (קונג-פו, עבודה פנימית, כתיבה בפורומים, סרטים וכו´...). חה חה חה! הדבר היחידי שמתקרב לעשיית כסף מתחביב, זה ספר שאני כותבת (תחביב הכתיבה), אבל יקח לי עוד הרבה זמן עד שאגיע לזה בפועל. כרגע אני רק בשלב שאספתי חומר רב שכתבתי לאורך השנתיים האחרונות (יש לי כבר 100 עמודים), ואני אמורה לעשות מזה ספר קריא ומעניין...
אני מסתכלת במודעות דרושים, אבל הסיכוי שאמצא שם מה שאני מחפשת, הוא לא ממש גדול. אני מרגישה שאני אמורה להמציא מקצוע, או להיות עצמאית, או משהו כזה. זאת אומרת, שאת העבודה שלי לא אמצא בעיתון
יש לי כישורי הדרכה, ואולי בעתיד אוכל להציע את עצמי בתור מאמנת לצמיחה עצמית וכו´ (נשמע מעניין). אבל כיום אני לא מרגישה שאני רוצה לעשות זאת, כי אני משקיעה בעצמי את רוב האנרגיות שלי
בנוסף יש לי כל מיני התנגדויות לעבוד שקשורות לאמונות וגם לעוד דברין, ואני מודעת לאמונות הלא תורמות. כגון: "קשה להתעשר בלי להתאמץ", או "קשה להרוויח כסף וליהנות ממש"! (אבל ממש ממש ליהנות) המשך שבוע נפלא, מיכל

חחחח....מיכל....מזכיר לי מישהי....

אולי אנחנו יכולות להרשות לעצמנו לא לעבוד? ואולי אנחנו ´מתפנקות´ קצת כי מגיע לנו? זה קצת מוזר- אבל גם אני וגם את עברנו שינויים גדולים בעקבות מחלות ובאותה תקופה בערך...אולי יש בזה משהו...מה את אומרת? וקראת את מה שכתבתי לגבי - ´בשביל להצליח צריך לעבוד קשה?´

deep ocean

New member
../images/Emo24.gif יש בזה הרבה ../images/Emo39.gif

נגעת בנקודה נכונה, שאני מודעת אליה (רק שלא רציתי לציין אותה בהודעה, שלי כי כשכתבתי את ההודעה הרגשתי שנמאס לי להיות מקושרת עם הסרטן...תמיד יש משהו שקשור אליו...חה חה). לפני שחליתי, עבדתי בעבודות מלחיצות וכאלו, ובכלל החיים שלי היו לחוצים בטירוף. הייתי מאד הישגית ופרפקציוניסטית. כל מחלה מביאה עימה הנאות משניות כמו שאני קוראת לזה. חלק מההנאות המשניות שקיבלתי היו: לא להצטרך לעבוד, להפסיק לשאוף למצויינות, לקום מאוחר, לקבל תשומת לב וכו´. כיום אני נמצאת בנקודה בה ויתרתי על כל ההנאות המשניות מהסרטן (תשומת לב, כסף מביטוח לאומי, ועוד ועוד), וההנאה האחרונה עליה לא ויתרתי (אולי?) זה לא לעבוד. הבהרה: כשאני רושמת לדוגמא שויתרתי על תשומת לב, הכוונה שפתרתי את הבעיות ביחסים עם ההורים, ואני לא זקוקה כיום למחלה בשביל לקבל מהם תשומת לב, ואני פשוט יכולה לשוחח איתם על הכל, לחבק אותם, שהם יחבקו אותי וכו´. בקיצור, המחלה כיום לא מביאה לי תועלת משנית כלשהי, חוץ מהקטע של לא לעבוד (אולי?). זאת אומרת, שאני מרגישה שברגע שאתחיל לעבוד, אז זהו....ויתרתי על כל ההנאות מהמחלה, והיא יכולה ללכת. כיום אני מוכנה לשחרר את הסרטן. אז קדימה.....! למרות שאני כותבת שאני מוכנה, אולי יש עוד התנגדויות מעטות בנושא. נ.ב.: בטח שקראתי את ´בשביל להצליח צריך לעבוד קשה´. אני כיום עובדת על האמונות שלי. עשיתי לי רשימה עם אמונות הפוכות שאמורות לעזור לי. למשל יש שם ברשימה: "קל להתעשר" "מרגע לרגע אני נעשית בריאה יותר" "קל למצוא עבודה מהנה" "הכל קל לי בחיים" ועוד כל מיני אמונות שאמורות להחליף אמונות פנימיות שלא תורמות לי. יש ספר שאני מאד מאד מאד ממליצה בנושא. הוא נקרא: עקרונות הריפוי העצמי. זה לא ספר שמיועד רק לחולים פיסית או משהו כזה, אלא שהוא מיועד לכל אדם שרוצה להבריא את עצמו נפשית/פיסית, או לחזק את הבריאות שלו. זה ספר ממש מעולה שמציע טכניקות של דמיון, עבודה פנימית על אמונות, ומסביר את הכל בצורה ממש טובה וקלה. זה ספר כיפי לקריאה, לא עבה מידי, מאד נעים, וזול (!), ואני פשוט ממליצה לך לקנות אותו נטשה. הנה קישור לקנייה. (אני תמיד קונה דרך האתר הזה. הם ממש בסדר)

deep ocean

New member
משהו קטן נוסף על הספר

הוא עוזר לך לגלות את הכוח שבך, ועוזר לך לראות כמה את יכולה לעזור לעצמך. הדבר היחידי שבעייתי בספר הזה הוא שעל הכריכה כתוב: "המדריך היחידי שתזדקקו לו". פשוט להתעלם מזה. זה לא תואם את רוח הספר בכלל

לגבי affirmations

כבר כמה שנים שאני לומד, מתרגל, מלמד וכו´ את הנושא ומסקנתי - חייב להיות חיבור רגשי משמעותי לתוכן ההיגד. יטענו מי שיטענו שעצם האמירה תביא את המצופה. אני מאמין שצריך לוודא שהבטן מחוברת, ומחוברת היטב. לכן "התבוננות רגשית" היא מבחינתי כלי חשוב גם בתהליך הזה. נהדר לקרוא ועוד פעם לצלול לעומק השיתוף כאן. תודה על השיתוף בלב פתוח שבוע טוב, אמיר דרור

תודה מיכל!

תולעת ספרים ראתה ספר שהיא לא מכירה??? הממ...... אבל אני חוששת לקנות באינטרנט...אני אחפש בחנויות...

deep ocean

New member
../images/Emo13.gif ובקשר לקנייה באינטרנט..

אני קונה מהם ספרים כבר כשנה. הם ממש אמינים, והכי זולים בשוק! מי שגר באיזור המרכז מקבל את הספרים עם שליח חינם! בכל אופן, סבבה, תחפשי בחנות

מיכל

"קל להתעשר" מקריאתי את הודעותיך את נשמעת לי אדם עשיר מאוד לפי הדרך שעשית והידע שצברת. אני באופן אישי כבר מזה זמן נהנה וניזון מהעושר הזה, אז לפחות מהחוויה שלי את לא רק ברת מזל אלה גם אדם עשיר מאוד. "מרגע לרגע אני נעשית יותר בריאה" כתבת בעצמך שיש נסיגה של המחלה בהודעה אחת, ושאת לא רואה עצמך חולה או "לא מקושרת לסרטן" בהודעה אחרת. התרשמותי היא שאני לא מכיר אף אחד שהוא יותר בריא ממך כולל אלה שלא אובחנו כחולים מעולם... "הכי קל לי בחיים" מהחוויה הפרטית מאוד שלי, הדרך שאת עושה אומנם לא תמיד נראת הכי קלה אבל אני חושב שלא ללכת בה זה הרבה הרבה יותר קשה עד בלתי אפשרי לאנשים עם מעט מודעות וקשב לעצמם כדוגמתך. למה הכוונה? לכך שלהדחיק את הרגשות הבסיסיים ביותר, לעבוד בעבודה מלחיצה, לרוץ אחרי כסף ולעשות משהוא שלא בטוח שהולם את הכישורים והרצונות האמיתיים שלנו זה נראה לי מעיק עד מסוכן לבריאות וזו הסיבה בגללה החלטתי לכתוב מלכתחילה. תהיתי למה את כל כך מוטרדת מהנושא שכן לא הזכרת באופן יותר מידי בולט איזה שהוא מצב כלכלי קשה או צורך דחוף בכסף אלה רק רצון לתעסוקה, אז חשבתי לכתוב את מה שעובר עלי ואני מקווה שקלעתי גם לגבייך ובכך אוכל לעזור. אני מרגיש שהכוחות החברתיים האדירים שפועלים עלינו (את בוגרת החוג לסוציולוגיה אם הבנתי נכון) בעיקר בהקשר של הישגיות אין סופית מביאים אותנו לחוסר יכולת להגיע לסיפוק כל שהוא אף פעם וגורמים לנו לחפש את המטבע מתחת לפנס, כלומר, במקצועות המקובלים כמו משפטים מחשבים וכו´, שכשמם כן הם מקובלים ולשם אנחנו בד"כ הולכים לחפש. אבל נראה לי שלכתוב ספר, להתאמן ולאמן בקונג פו ולעשות את כל הדברים שאת עושה מעניינים וממלאים הרבה יותר מלהחזיק בעוד איזה ג´וב שנתפס משום מה כיוקרתי או מתגמל על ידי הרבה כסף (שזה דבר חשוב מאוד אבל רק במידה) ואולי זו הסביבה שרוצה אותנו מטעמי נוחות שלה במקום ה"רגיל" כי שם, עם אנשים רגילים יותר קל להתמודד??? והדרך שלנו היא לעשות את מה שטוב לנו חרף תהליכי הסוציליזציה. גידי

deep ocean

New member
תודה על השיתוף

אני נגמלתי מ-over הישגיות-פרפקיוציוניזם-הלחצה עצמית כאשר גיליתי את הסרטן, אז זה מאחורי, תודה לעצמי! (על משקל תודה לאל..חה חה)
דווקא הלכתי ללמוד מקצוע שלא מביא איתו לרוב עיסוק מניב כסף, ורציתי ללמוד אותו בשביל ההנאה, ולא לעסוק בתחום (סוציולוגיה). אני מאד מאושרת בחיי, ומאד מסופקת מהדברים שאני עושה. אכן
אני לא מרגישה שיש לי בעייה להגיע לסיפוק כלשהו. זה מאד פשוט: אני אוהבת כסף!!! כן!!!! אוהבת כסף! תמיד אהבתי ואף פעם לא היתה לי בעייה עם זה (
), אז אני כן רוצה למשוך כסף לחיי, בלי קשר לזה שאני מאד מאושרת ומסופקת מכל העיסוקים שלי
רוצה להגיע למצב שהכסף זורם אל חיי, וגם זורם ממני אל העולם, ולחיות תוך עצמאות כלכלית! אח אח אח איזה כיף! היום הזה יגיע! למרות שכרגע איני עובדת והורי מממנים אותי, אני מצליחה לראות את המציאות הזאת בה אני עשירה, וזה צעד ראשון וחשוב, כי ברגע שרואים את המציאות הפוטנציאלית, זו כבר התחלה! נ.ב: ציינת אמונה שלך: "ג´וב שנתפס משום מה כיוקרתי או מתגמל על ידי הרבה כסף (שזה דבר חשוב מאוד אבל רק במידה)", אז אני שמחה להודיע לך שאין לי אמונה כזאת שכסף צריך להיות במידה. זה לא קו שבחרתי אי פעם, במכלול מערכת האמונות שלי. אבל אל דאגה, יש לי אמונות מכשילות אחרות
שיומן קרוב לסיום
חה חה חה. אלק זה לא קו שבחרתי....על מי אני עובדת...חה חה חה...רוב האמונות שלנו הוכנסו לתוכנו כשהיינו צעירים דרך הסביבה, ההורים, החברים, כלי התקשורת, אבל אנו יכולים לשנות אותן!!!!!! כן!!!!!!!! בהצלחה לחברי הפורום
מיכל

deep ocean

New member
תוספת

התחלתי לעבוד חזק על נושא הכסף-שפע-נתינה-קבלה, ואני מאמינה שאצליח למצוא עיסוק בו אהנה ואתרום לחברה (שזה ישתקף כמובן בכסף). הזמנתי שני ספרים בנושא: יצירת העושר של דיפאק צ´ופרה, ויצירת כסף - מפתחות לשפע של סאנאיה רומן (איתו התחלתי לעבוד), ואני על הגל למימוש עצמי ויצירת השפע! איזה כיף

deep ocean

New member
קראתי רק 5 עמודים בספר של סאנאיה

וכבר כל ההתייחסות שלי לשפע השתנתה......מה יהיה כשאסיים את הספר?

deep ocean

New member
אני מלאת אנרגיות כרגע ../images/Emo23.gif

אני הולכת לישון ומחר להמשיך לקרוא בספר, לעשות את התרגילים שם וכו´! או בכותרת אחרת: מחר אני ממשיכה לשנות את חיי!!!

עוד שני ספרים טובים

המדריכים בנושא היפתחות לשפע של היקום: "חשוב והתעשר" של נפוליאון היל (ישן אבל טוב), וספרון חמוד וקצרצר של הוצ´ מטר בשם "אל דאגה, מותר להרוויח כסף", מאת ד"ר ריצ´ארד קארלסון, שאולי נראה כמו ספרון מתנה דקיק ושיטחי, אולם יש בו אמירות נבונות המתייחסות לפחד שלנו מפתיחת המודעות לשפע, ומלמד איך להתגבר עליו ולרכוש גישה שונה בחיים.

למעלה