טוב אז ככה

smile2life

New member
טוב אז ככה

אני זוכר שלפני כמה ימים היה כאן שרשושר מעניין על איך מנקים נרגילה. רציתי להשתתף אבל לא היה לי מצב רוח כי הייתי חולה אז אני מפרסם את דעתי עכשיו. בנוסף לאמצעים הרגילחים (מברשות וחוטרים) - אני אוהב להשתמש בגוף הנרגילה במשחולת היקרה והטובה, שלמדתי להכיר לפני עשור בצבא. אני מצרף בתור תמונה את אוסף כלי הניקוי שלי לנרגילה - והודעה מפורטת על המשחולת אוסיף כתגובה

smile2life

New member
המשחולת

לטובת אלו מאיתנו שלא ניקו את נישקם האישי בעזרת הכלי היקר הזה אפרט: המשחולת הינו מיתר (חוט על בסיס ניילון שזור חזק וגמיש), אשר מצדו האחד ישנה משקולת ומצדו האחר לולאה, שבה נכניס פלנלית כדי לנקות צינור חלול וצר. את השם "משחולת" האביזר קיבל בגלל המשולת ועל שום הפעולה שנעשית בעזרתו (השחלה) את המשחולת ניתן לקנות בכל חנות של ציוד לחיילים והיא עולה בין 11 ל-14 ש"ח. המשחולת מעולה כדי לנקות שיירי עשן מצטבר (פיח ירוק מגעיל וג'יפתי כזה) שמצטבר אחת לתקופה בתוך גוף הנרגילה החלול (הצינור שנכנס למים). כאשר נקנה את המשחולת נקנה גם בערך מטר פלאנלית (כל הסיפור יחד משחולת+פלאנלית עולה בערך 15 ש"ח בממוצע). אופן השימוש: אחת לתקופה בזמן פירוק הנרגילה וניקיונה, נעביר חוטר ומברשת בגוף הנרגילה ואחר כך נעביר גם משחולת.
נחתוך מהפלאנלית כמות קטנה מאוד (פס אחד) - הפלאנלית אמורה להיקרע ביד בדיוק על הפס ונשחיל בלולאה של המשחולת ונאזן באמצע. |שמאלאת צידה האחר של המשחולת (המשקולת) נגליש אל החלל הריק שבגוף הנרגילה וכאשר אנו מקבלים את המשקרולת למטה - נמשוך. המשיכה תהיה קצת קשה בהתחלה אבל עם הזמן תתרגלו. התוצר שיתקבל על הפלנלית זה פיח בצבע ירוק בדרך כלל (אצלי זה ירוק בגלל הטבק בהחלט אפשרי שתקבלו צבע אחר).
מומלץ להשתמש במשחולת אחת לשלושה-ארבעה טיפולים תקופתיים בנרגילה

sgold666

New member
שיטות ניקוי

שיטת ניקוי 3 target=_blank>1 שיטת ניקוי 2 שיטת ניקוי 3

למעלה