נו ברצינות,
לא יכולת להיות מגמתי יותר? אותו סרבן הוא פושע בכל רמ"ח איבריו, פוגע בדמוקרטיה ובערכיה שעל פיהם שלטון החוק הוא מעל לכל, ומבזה את השלטון והמשטר. עריק הוא אדם המאמין שהוא יכול לתרום לחברה מחוץ למסגרת המגבילה (עבורו) של הצבא. נשמע יותר טוב? בוא ננסה שוב, והפעם באמת: סרבן מצפון הוא אדם אשר בפרוש עובר על החוק. לא רק זאת, אלא שבמקרה של סרבני המצפון 2002 הפשע הוא גם פוליטי, ועל כן העניין חמור פי כמה וכמה. ההסבר שלך מבחיל - "מוכן לשרת...מלח הארץ" מאיפה הוצאת את זה? אני מוכן לשרת אך ורק בקריה, קרוב לביתי, איני מוכן להגיע לבסיס לפני 11:00 ואני לא נשאר אחרי 18:00. על כן, אני סרבן מטעמי שלי. ההסבר הזה לא מקובל עלי. לדידך, כל סרבני המצפון הם מינימום לוחמי סיירת או טייסי יסעורים שפשוט לא מוכנים לבצע את "הפשעים הנתעבים הללו" בשטחים. אז יש לי מבזק עבורך: רוב הסרבנים הם חבורה של ספק-בחורים רופסים ומדולדלים, מושפעים ע"י רוחות של פציפיזם הנושבות כיום בשמאל הקיצוני. ה"סקופ" שלך, ד"א - גם הוא עבירה על החוק. בחוצפתך אתה מעז להתיימר להבין את שיקוליו של צה"ל, ומעז לחשוב שאתה יודע מה טוב ומה רע למדינת ישראל. עצם המחשבה - ניחא, אך החוצפה לבוא ולסרב לבצע את חובתך האזרחית רק כי זו דעתך? יש צינורות מקובלים להביע דיעה, וסרבנות היא בהחלט לא אחד מהם. יועמדו כל הסרבנים בצה"ל לדין משמעתי, ויפה שעה אחת קודם!