טוב אז ככה...

טוב אז ככה...

רציתי לשאול שאלה כללית. למה בן אדם שבורח מהצבא בלי תירוצים מכונה עריק וכזה שמנסה לתרץ את בריחתו מהצבא-"סרבן"?

Charlie

New member
תשובה

משום שאותו חייל/קצין המכונה "סרבן" , מוכן לשרת את המדינה שלו ועשה זאת ויעשה זאת כל זמן שיידרש לכך. הוא מלח הארץ. הוא מטובי בניה. אלא מאי, הוא לא מוכן לשרת ספציפית בשטחים המוחזקים לדידו, כי אינו מוכן לתת ידו לכיבוש ולדיכוי של עם אחר. בעיניו מעשינו שם לאוכלוסיה המקומית אינם יהודים או ציונים. עריק, זה בד"כ אדם שפשוט "לא בזין שלו" לשרת. אגב, יש המון עריקים שלא מוגדרים כך. רוב מערך המילואים של צה"ל לא מגיע לשירות מילואים פעיל כבר שנים אבל כל פעם מוצא תירוץ אחר מצוץ מהאצבע. זה גם סוג של עריקות. בניגוד ל"סרבנים" שמגיעים ותורמים. הם יבואו לאימונים ולתרגולים של המילואים אבל לא יהיו בשטחים. אתה רוצה לשמוע סקופ?? אם תהיה פקודה לכבוש ולהשתלט מחדש על ערי הגדה ועזה - גם אני לא בטוח שאמלא פקודה זו. יתכן ואני אסרב לכך...

נו ברצינות,

לא יכולת להיות מגמתי יותר? אותו סרבן הוא פושע בכל רמ"ח איבריו, פוגע בדמוקרטיה ובערכיה שעל פיהם שלטון החוק הוא מעל לכל, ומבזה את השלטון והמשטר. עריק הוא אדם המאמין שהוא יכול לתרום לחברה מחוץ למסגרת המגבילה (עבורו) של הצבא. נשמע יותר טוב? בוא ננסה שוב, והפעם באמת: סרבן מצפון הוא אדם אשר בפרוש עובר על החוק. לא רק זאת, אלא שבמקרה של סרבני המצפון 2002 הפשע הוא גם פוליטי, ועל כן העניין חמור פי כמה וכמה. ההסבר שלך מבחיל - "מוכן לשרת...מלח הארץ" מאיפה הוצאת את זה? אני מוכן לשרת אך ורק בקריה, קרוב לביתי, איני מוכן להגיע לבסיס לפני 11:00 ואני לא נשאר אחרי 18:00. על כן, אני סרבן מטעמי שלי. ההסבר הזה לא מקובל עלי. לדידך, כל סרבני המצפון הם מינימום לוחמי סיירת או טייסי יסעורים שפשוט לא מוכנים לבצע את "הפשעים הנתעבים הללו" בשטחים. אז יש לי מבזק עבורך: רוב הסרבנים הם חבורה של ספק-בחורים רופסים ומדולדלים, מושפעים ע"י רוחות של פציפיזם הנושבות כיום בשמאל הקיצוני. ה"סקופ" שלך, ד"א - גם הוא עבירה על החוק. בחוצפתך אתה מעז להתיימר להבין את שיקוליו של צה"ל, ומעז לחשוב שאתה יודע מה טוב ומה רע למדינת ישראל. עצם המחשבה - ניחא, אך החוצפה לבוא ולסרב לבצע את חובתך האזרחית רק כי זו דעתך? יש צינורות מקובלים להביע דיעה, וסרבנות היא בהחלט לא אחד מהם. יועמדו כל הסרבנים בצה"ל לדין משמעתי, ויפה שעה אחת קודם!

Charlie

New member
אני מחכה ליום...

שבו תינתן הפקודה החוקית, הדמוקרטית והלגיטימית לחיילי צה"ל לפנות חלק מהמתנחלים מבתיהם ביש"ע. האם לא יקומו אז סרבנים מהימין? כאלו שרואים בכך "פקודה בלתי חוקית בעליל", כאלו שמקבלים פקודות רק מרבניהם? הרי היינו בסרט הזה ב-1995 כשהרבנים הציונים פסקו כי אסור לפנות ישוב או מחנה צבאי ביש"ע מפאת "פיקוח נפש". ראינו כיצד קרא לסרבנות הפוכה הח"כ לשעבר, אלייקים העצני שאף הציע לפתוח במרד עממי סטייל גנדי (ההודי) נגד ממשלתה הנבחרת של ישראל. טול קורה מבין עיניך. אני שירתתי חודש בשטחים בדצמבר האחרון בעת היותי במילואים. ואני לא מתכוון לסרב. ואולם לצאת לכיבוש ערי הגדה כחלק מהזיות הכוח של נתניהו? תבין, אני רק מדבר אבל יהיו רבים שלא יבואו. כנראה ששרון יודע זאת ולכן אינו פוקד על כך וסופג עקב כך התקפות מכם ומחבריו בימין. בשורה התחתונה מדובר בכ-200 איש בסך הכל ועשו מזה עניין כאילו אוגדות שלמות מסרבות. לחזור לפרופורציות בבקשה!

סתירות לוגיות

השיטה שנקטת בה היא שיטה ידועה: לקחת עניין שאתה מתנגד לו בתוקף בכל יום מימות השנה, והשתמשת בו כהצדקה למה שאתה מאמין בו. זה בדיוק כמו שאני ארצח בטענה שמישהו אחר רצח גם. אין לך קייס פה. מה גם, שבחלק השני של תגובתך אתה מדבר על "הזיות הכוח של נתניהו". יש לך אפשרות לגבות את העניין הזה? אודה לך אם תצרף ראיות שיראו על "הזיות כוח" כאלו. הזכר לי את הפעם האחרונה שנתניהו סיבך את ישראל במלחמה. גם אני יכול להציג אינספור מצבים היפוטתיים, אבל אף אחד מהם לא יכול להוות עילה לעבירה על החוק: "נתניהו יפקוד עלינו בעתיד לכבוש את השטחים, ולכן אנו מסרבים היום לשרת שם". לא קביל.

אני דווקא אהיה מוכן לכבוש מחדש

לשמוח בוודאי לא אשמח, כי מן הסתם יש סיכוי טוב שאפגע ואם לא אני אז חברי. לפני שאצא לקרב, אכתוב צוואה ובה אכתוב: כל האשמה על כל דבר שיקרה לי מוטלת על האנשים שמסרו את ערי יש"ע למחבלים. צוואתי היא למנוע מהם או מיורשיהם הפוליטיים כל דריסת רגל ממוסד שלטוני כלשהו במדינת ישראל עד קץ כל הדורות.

גם לי יש כמה שאלות כללית

1. למה אנשים שלא בורחים מהצבא, אלא פשוט לא באים לעשות מילואים כי לא בא להם, לא נקראים לא "עריקים", לא "סרבנים", ולא בשום כינוי אחר? 2. למה לא מכניסים אנשים כאלה (אם רוצים שמות שיבואו אלי, אני אפתח את הרשימות של המחלקה שלי ואתן להם לפחות עשר כאלה) לכלא לכמה חודשים טובים? 3. והכי חשוב: למה שחברי הכנסת של הליכוד לא יתנו דוגמא אישית ויתגיסו למילואים, ולו גם במסגרת התנדבותית כגון הקבוצות שעושות זאת בקו התפר? יותר מדי עסוקים בפריימריס? 4. למה שיו"ר צעירי הליכוד, או כל אחד מאותם "צעירי ליכוד" שרצים לכנסת, לא יארגן כזאת קבוצה שתצא למילואים בקו התפר בשם הליכוד? אני באמת מעוניין לשמוע תשובות מחופית, ליאור, אביסון וכל שאר הליכודניקים כאן.

Charlie

New member
בגיניסט, רק לידיעתך

השר עוזי לנדאו שירת באופן מסור ומלא בגדוד המילואים שלי במשך שנים. אמנם לא זכיתי, לצערי, לשרת עימו מפאת פער הגילים, אך ותיקי הגדוד מספרים שהיה קצין מקצועי, חביב ו"עמך" מאד. לא התנשא גם לאחר שנבחר לכנסת מטעם הליכוד. יתרה מכך, הוא המשיך לעשות מילואים גם לאחר שעבר את הגיל במסגרת התנדבותית. חבל שאין עוד כמוהו.

Roobie

New member
דווקא יש עוד פוליטיקאים כאלה

ולאו דווקא בליכוד רפול בגילו המופלג מתנדב במשמר האזרחי וכידוע לי גם רן כהן עשה מעבר לנדרש במילואים

גם בני בגין

מעניין מאוד- שניהם בנים לאבות שאהבת המולדת היתה על דיגלם, ולא אהבת הכיסא. ומה בדבר צעירי הליכוד? לא מארגנים איזה משהו? תשעה ימים בקו התפר דווקא יכול להיות נחמד ולהועיל למפלגה, לא?

לכל השאלות תשובה אחת פשוטה...

והתשובה היא: חה חהח הח חה חה חה. באמת , אבל באמת - הצחקת. גם לי יש שאלות: למה פמלה אנדרסון לא מסכימה לצאת איתי? למה יוסי ביילין לא יורד כבר לקנדה? למה הבגיניסט לא היה בטקס לציון 10 למותו של... בגין? למה האו-אה של מכבי ת"א בפתיחת העונה הפך כל כך מהר ל - 6 הפסדים רצופים?

למעלה