טוב, אז לאור מצב הסקרים הנואש

טוב, אז לאור מצב הסקרים הנואש

ולאור העובדה שממוצע הסקרים בפורום עומד על בערך 2 בשנה, הועלה סקר חדש. מיותר לחזור על זה שמי שמצביע משפיע, ומי שלא משפיע מפריע [?!] אם לא יהיו מספיק הצבעות נגייס שוב את פורום בנות לעזרה. לכו על זה

אוח....

אין אופציה מוחצת.....

W a C K o

New member
מה זה צברים..מה אתם לא נולדתם בארץ?

ישראלים.... לא צברים... ישראלים.. תפנימו כבר.

W a C K o

New member
זה היה גזעני לומר.

עדין לא משתמשים במילה הזו ישראלים... ילידי הארץ. נולדו בישראל. בעלי אזרחות ישראלית. צבר ירד מהפרק כמו שלאום יהודי רוסי מרוקאי וכו ירד.. לא חושב? קיצר צבר זה של חומוס ולא יותר ואני לא רוצה להיקרא על שם של חומוס נקודה. ולכל המתחכמים לא מענין אותי שיש פרי שקוראים לו צבר לפני שהחברה בשטראוס חשבו לקרוא לחומוס שלהם ככה. K

מה קשור גזעני? זו ההגדרה היבשה

נולדו בישראל ובעלי אזרחות ישראלית זה לא אותו דבר. אם מישהו נולד ברוסיה וחבר שלו נולד בישראל, מה גזעני בלהגיד שהוא נולד ברוסיה והחבר נולד בישראל? או במילים אחרות, שאחד רוסי ואחד צבר?

שוב התחלנו עם רגשי הנחיתות?

מה רע בזה לבנאדם יש העדפות מסויימות? יש רע בכך שבנאדם רוצה לחיות עם אנשים שדומים לו (לא בהכרח מבחינה חיצונית, אלא יותר מבחינה מנטלית ותרבותית). אני (אישית) לא רואה בכך שום דבר גזעני. מה גם שבסה"כ אמרתי שכיף לכם (מנקודת מבטי) ושהלוואי שגם אצלינו היה ככה (שוב, מנקודת מבטי בלבד). ובאמת, יש אנשים (לא אתה, אלא בכלל) שעל כל פיפס ישר מאשימים בגזענות.

אם תלך קצת אחורה תזכר

שאני דווקא לא מאשים אותך בגזענות על כל פיפס [הדיון ההוא עם מיס יוניברס או מה שזה לא יהיה] עכשיו כשהסברת את עצמך זה נשמע הרבה פחות צורם.

ואם תשים לב אני לא דברתי עליך...

אלא על לא מעט אנשים שהנושא הזה כנראה מאוד רגיש אצלם, והם ישר מתפרצים כשהוא הוא מוזכר. וקבל עוד כמה דוגמאות (כדי שישמע עוד פחות צורם). כמו שיש ישובים דתיים למשל, שכולם שם דתיים (והם מקבלים גם רק דתיים) כי נוח להם לחיות עם סביבה כמוהם ששומרת מצוות, שומרת שבת, וכו.. וכמו שיש כפרים ערבים, שחיים שם רק ערבים (או רק דרוזים) כי נוח להם אחד עם השני, והם לא רוצים שיגורו איתם אנשים שדוגלים באורח חיים שונה מהם. וכמו שיש קיבוצים (שרובם ככולם שם אתאיסטים), וכדי לגור באחד כזה צריך לעבור מבחני קבלה, ולעמוד בדרישות מסויימות, כי האנשים שם רוצים שהאנשים שיגורו איתם יהיו דומים להם (וכמו שכבר אמרתי, לא בהכרח מבחינה חיצונית, אלא יותר מבחינה מנטלית, תרבותית, וראיית עולם דומה). ואפשר להביא עוד דוגמאות.. אבל אני חושב שהבנת אותי... הרבה מאוד אנשים רוצים (אולי זה משהו בתת מודע) לחיות עם אנשים שדומים להם...

זה לא נכון להגיד שסימן ההכר של אריא

ל זה יותר רוסים מצברים כי פעם זה לא היה ככה באריאל. צריך משהו אריאלניקי בטירוף שקיים פה מאז תקופת משה רבנו וזה מוסה, כוחול, מגוון, ירדנה וכו' או בקיצור, "המרכז המסחרי, על כל סוחריו ועסקיו המוכרים". גם הקטע שאפר להתקל באריאלניקים בכל מקום, וגם ימי עצמאות. אי אפשר לבחור. לאריאל יש הסטוריה מגוונת ומלאה בזכרונות.

למעלה