טוב, אז לפני שאני סוף סוף מתחיל

strix butleri

New member
טוב, אז לפני שאני סוף סוף מתחיל

לעבוד ולצפר גם מחוץ למסך המחשב, שולח לכם שתי חידות לא קלות; הנוהל כרגיל- דוביצ'ר, שלך, תחמס, ועיט 1 מתבקשים להשהות את תשובותיהם, ועל כל מקרה יתקבלו רק תשובות מנומקות כולל זוויג הציפור בחידה אחת וגילה בחידה השנייה. אני אתן לכם להחליט איזה מהן לגייל ואיזה לזווג. לא יודע מתי אוכל לענות, צפויים לי קשיים מבחינת זמינות אינטרנט. מקווה שביינתים יתפתח כאן דיון מעניין בנושא זיהוי. תחזיקו לי אצבעות- ממחר אני מתחיל שירות לאומי, צפרות במשך שנתיים. המטרה היא לגלות מין חדש לארץ. מצד שני, סיימתי עכשיו שנתיים בשדה בוקר- וגם בנוגע אליהן היו ציפיות למין חדש. נו טוב, אסתפק גם בשחיינית צרת מקור. ותמיד תזכרו שמטעויות זיהוי לא מתים, רק לומדים וחובשים את האגו המדמם.

RedBishop

New member
נראה לי...

מדובר בסלעית. רגליים ארוכות, עמידה זקופה, מקור חד ודק, גיזרה עדינה. השאלה איזה .... קודם כל מדובר בנקבה, בדר"כ הזכרים ציבעוניים יותר. המאפיין שניתן לזהות הוא בטן חומה במלואה, עם הנתון הזה, הייתי מנחש שמדובר בסלעית קפריסאית, היא הסלעית היחידה עם בטן מלאה חומה.

RedBishop

New member
נראה לי 2....

הברווז מנסה להסתיר משהו... אולי מקור מוזר ?? נראה לי מרית צפונית, נקבה בוגרת. נקבה בגלל העין הכהה. בוגרת בגלל הראש הבהיר מעט.

מה יש? נגמרו הציפורים??

עוד פעם חופית אלפינית? קודם כל זה לא נראה לי כמו ברווז, ובוודאי לא כמו מרית (שים לב לניצוי, לצבע הרגליים, למבנה הגוף וגם בתמונה פה יש כתם לבן שאין אצל מרית וחוץ מזה, היא יפה מידי). לדעתי זו חופית. אחרי בדיקה מדוקדקת אני כמעט סגורה על חופית אלפינית, צעיר במעבר לחורף ראשון (נדמה לי).

RedBishop

New member
במבט נוסף

אין ספק שאני טועה. נראה לי עובי הרגליים הוא המאפיין העיקרי שהתעלמתי ממנו. אני יחזור אם נסיון נוסף בהמשך.

RedBishop

New member
הנה חזרתי...

ואחר מעבר מדוקדק על אפשרויות נוספת, אין לי אלה להוסיף את קולי לסיפור של חופית האלפינית.

למעלה