טוב, אז מה היה לנו עד כה?

טוב, אז מה היה לנו עד כה?../images/Emo24.gif

שלום לכולם, מקווה שנהנתם לכם, כל אחד בדרכו ,בחופשת החנוכה. עתה אתם ואני חוזרים לשיגרת האירועים היומיומית עם הילדים, וזה הזמן לעלות שוב שאלות, קושיות, סיטואציות וכל בעיה העולה על דעתכם ,הנוגעת ליחסים בין הילדים בינם לבין עצמם ובינכם הורים יקרים לילדכם. אז מה היה לנו עד כה??? מאז תחילת דרכנו נגענו במספר עקרונות והייתי רוצה לשמוע מכם אם יש לכם רצון שארחיב בנושא כזה או אחר: דברים שהעלנו לדיון: עצות בנושאים שונים חוקים וגבולות מאבקי כוח ותשומת לב יתרה שיעורי בית- להתערב או לא מריבות בין אחים רגשות בעקבות כישלון השגיות ותחרותיות שיתוף שכר ועונש מוכנות לכיתה א משחקים עם הילדים תרומה ומועילות מטרות החינוך ע"פי אדלר סיפורים לפני השינה " הילד לא רוצה לאכול"- מה עושים??? ועוד... כמובן שבכל אלה היתה נגיעה קלה בהתאם למה שהועלה על ידכם ובהתאמה לצרכים שלכם. חשוב לציין כי גם אם משתתף כזה או אחר העלה בעיה כלשהי ולמשתתף אחר יש שאלה דומה בנושא ניתן לשאול ואשיב, אך יחד עם זאת קיימת חשיבות רבה לתקשורת פתוחה בין משתתפי הפורום בינם לבין עצמם.לכן, אשמח להרחיב על פי מבוקשכם. במקביל ,נערך סקר בנושא תחושת ערך ובטחון עצמי. עד סוף השבוע נאפשר לחברי הפורום להצביע בסקר לאחר מכן נתייחס אליו. נפתחה גלריית ילדי הפורום - בהודעה נפרדת אציין כיצד ניתן להעביר תמונות של ילדי הפורום לוח אירועים- מטרתו לאפשר לכם לציין את תאריכי ימי ההולדת של ילדכם ושלכם וכך נאפשר לשלוח ברכות לחוגגים. קישורים- מטרתם לקשר אתכם לאתרים נוספים בתחום הורות ומשפחה. ניתן להעביר אלי מסר אישי דרך הפורום וניתן גם לשלוח E-MAIL כתובת: [email protected] [email protected] זהו. תרי
.

חדשה בפורום- מקוה לעבור על החומר

במהלך הימים הבאים ללמוד ולספוג! ישנן כמה נושאים שהעלית בהודעתך שמאוד מעניינים אותי. לדוגמא:חוקים וגבולות,והילד לא רוצה לאכול... אחרי שאקרא אגיב לגבי ההרחבה. תודה לך ! אגב, בתי בת שלוש + 3 . והיא בדרך כלל ילדה שמחה. ולא לא קראתי לה שמחה, ( שם מקביל לשמחה).

ברוכה הבאה אמא של שמחה../images/Emo24.gif

ראשית אני שמחה על הצטרפותך לפורום. אשמח לענות על כל שאלה ולהרחיב. תרי

שלום תרי, אני חדשה כאן, הגעתי

מפורום להיות הורים. לא ידעתי שקיים הפורום הנ"ל ואני מאד שמחה על קיומו. ובקשר אלי, גלי, בת 34, נשואה ואם לשתי בנות. שחר בת חמש וחצי, חן בת שנה וחצי. שחר היא מוקד הכח והקושי. אני בהחלט אשמח להתייעץ לגבי גבולות. מאבקי כח איתה כמעט על כל דבר. גלים של קנאה שמגיעים מאז הולדת אחותה. יחסיה עם חן נפלאים, אם יש עימותים הם איתנו. אני מנסה לעבור את השלב שבין לא להיכנע לשחר לבין לא להיכנס לויכוח על כל דבר. לשחר יש תשובות: את לא מחליטה עלי, את מכריחה אותי לשים גרביים, ואני לא רוצה, מדברת בקול חצוף ואף בצעקות. קצת עצות, אשמח. תודה ויום טוב גלי

גלי שלום לך../images/Emo24.gif

ראשית, אני באמת שמחה על הצטרפותך לפורום. אני מבינה שיש שני דברים עיקריים שחשוב לך להעזר בהם : מאבקי כוח ונושא הגבולות. אז ככה, ראשית עלייך לזכור ששחר הנה ילדה בכורה כאשר במשך 4 שנים היא היתה ,סביר להניח, הנסיכה בבית שכל תשומת הלב הופנתה אליה. פתאום נולדה אחותה והתנאים בבית השתנו.יתכן, וזו רק השערה, ששחר כועסת והדרך שלה להרגיש שייכת בבית היא להראות שליטה. בטעות, היא מרגישה שרק אם היא חזקה היא בעלת ערך. האם את יכולה לתאר סיטואציה כלשהי או אירוע כלשהו בו מתקיים בינכם מאבק כוח? מה בדיוק קורה? מה שחר עושה? כיצד את מגיבה? איך היא מגיבה? מה את מרגישה? כיצד מסתיים האירוע? כמו כן אשמח לקבל דוגמה למקרה בו הצבת גבול והגבול לא התקיים? אשמח למקד ולעזור לאחר תשובתך. תרי

"את לא מחליטה עלי" ../images/Emo9.gif

איזה כייף לקרוא שעוד ילדים כך אומרים. ואני חשבתי שרק הבת שלי אומרת את זה, כשהיא אומרת לי את זה אני משתדלת לא להתפוצץ מצחוק בפרצוף (אותי זה מאוד משעשע לשמוע את זה) מסתבר שהרבה ילדים אומרים את זה - ערכתי סקר נרחב על המשפט הזה. לגבי החוצפה - עכשיו יש לנו פטנט חדש, בכל פעם שהיא מתחצפת אלינו, אנחנו מבקשים ממנה ללכת לצחצח שיניים (תאמיני לי זה עוזר) לגבי הצעקות - אני מאשימה את עצמי שהיא צועקת כי גם אני צרחנית בכלל לא קטנה, אז אני מאמינה כי היא שאבה ממני את כושר הצרחנות.. למרות שגם מנסים לעבוד על זה..

בהחלט משפט אופיני../images/Emo24.gif

גם בשל האווירה המשפחתית , וגם בשל צורך עז להראות שליטה.הצורך אינו מודע אך הרבה פעמים ילדים מפרשים בטעות את החיים ככאלה שרק אם הם מחליטים אז הם שייכים, הם בעלי ערך ומשמעות. מתקשר לשאלה ששאלתי אותך למעלה. תרי

למעלה