היום הכנתי ניוקי ברוטב מהמם ב-20 דקות
את הניוקי קניתי בסופר, רק וידאתי ברכיבים שאין בו ביצים או חלב. בישלתי לפי ההוראות כמה דקות לפני שהרוטב היה מוכן.
במחבת טיגנתי קוביות בצל, המון שום קצוץ, רבעי עגבניות שרי, תיבלתי במלח גס, פלפל, מעט אגוז מוסקט וקצת סוכר לאיזון, והוספתי חופן נדיב של עלי בזיליקום. טיגנתי עד שהעגבניות התחילו להתרכך והוספתי שמנת אלפרו על בסיס אורז - החדשה (אפשר גם את זו שעל בסיס סויה). בישלתי על אש גבוהה תוך ערבוב כ-5 דקות, הוספתי טיפ טיפה קורנפלור מהול במים להסמכה, ושפכתי פנימה את הניוקי המוכנים המסוננים. יצא מהמם ברמות! אפילו הבנזוג עף על זה וחיסלנו כמעט הכל.
 
אתמול לארוחת ערב חתכתי תפוחי אדמה לפרוסות, פיזרתי מלח גס, שמן זית וקצת פלפל גרוס, אפיתי עד לריכוך. 10 דקות לפני שהיו מוכנים, קצצתי סלט טרי מכל הירקות שהיו לי במקרר, ערבבתי טחינה גולמית עם המון לימון וקצת שום, פיזרתי קצת קוביות טופו שהיה לי במקרר מושרה בלימון ומלח, והיתה לי אחלה ארוחת ערב.
 
היום לצהריים חיממתי אורז שנשאר לי במקרר מארוחת שבת, על זה שמתי כמה כפות של סלט עדשים וגזר קנוי של צבר, חיממתי במיקרו ל-2 דקות וב-2 הדקות האלה חתכתי עגבניות שרי ובצל ירוק עם עלי רוקט שהיו לי במקרר, וערבבתי עם מיצלימון ושמן זית ומלח.
 
ככה עושים את זה בסגנון ה"אינליזמן"
 
ועוד רעיונות:
 
- קולים חציל שלם בתנור, חוצים ל-2, מזלפים טחינה חמצמצה + שמן זית + פטרוזיליה קצוצה, ואוכלים עם לחם ליד. תענוג.
- לקט סנפרוסט קפוא - פשוט מקפיצים במחבת, מוסיפים אטריות/פסטה + רוטב (יש אפילו לקטים שכבר מגיעים עם שקית של רוטב.. אבל הכי טעים לשפוך פנימה המון רוטב סויה, צ'ילי מתוק וסילאן).
- חביתה מקמח חומוס/עדשים בתוספת של בצל/פטריות/עשבי תיבול/תירס/גמבה/עגבניות/מה שאוהבים. לצד סלט ו/או לחם עם ממרח.
- דגני בוקר / גרנולה עם חלב סויה או חלב צמחי אחר, אני אוכלת את זה כארוחת בוקר או ערב כשאין לי משהו אחר או כשאני ממהרת מאוד.
- ירקות קפואים במיקרו לכמה דקות + רוטב סויה וקצת שמן. בזמן שהם במיקרו, מכינים קוסקוס מלא אינסטנט, ואוכלים ביחד.
- שימורים של קטניות כמו שעועית ברוטב וכאלה - אפשר לערבב עם אטריות או אורז או קוסקוס ופשוט לאכול.
- במקרים שממש אין כח/זמן אפשר לקנות נודלס כאלה סטייל מנה חמה, וכדי שיהיה איזה שהוא ערך תזונתי, להוסיף פנימה כמה כפות של אפונה עדינה קפואה / גרגרי תירס. זה גם טעים