טוב אז נגיד שאני עצלנית ממש

Valkyrie1

New member
טוב אז נגיד שאני עצלנית ממש

אין לי סבלנות לדברים מתוחכמים או עבודת בישול שדורשת ממני יותר מדי מצרכים ויותר מ20 דקות עבודה.


אני יודעת זה עלוב.

איזה מתכונים ומאכלים הייתם יכולים לתת לי?
הכי פשוט שיש, גם דברים לנשנושים.

*אני מנסה לאט לאט את כל התזונה הזו כבר חצי שנה,
זה לא הולך לי.
 

Gidi Shemer

New member
הבסיס הכי עצלני (ולטעמי הכי טעים)

הוא לקצוץ בצל, שום וירקות כמו סלרי, קישואים, פטריות, גזר, כרוב וכל מה שמתאים לך (או לשכוח מאלו שציינתי כי את לא אוהבת אותם).

להזהיב אותם בשמן זית ואז להוסיף .... x (ראי למטה), לתבל עם כמון ופפריקה (או התבלינים שאת אוהבת), להוסיף מים לכיסוי (או ציר ירקות) ולבשל עד לדרגת הבישול שאת אוהבת.
מה זה ה- x?
תלוי מה את אוהבת. קטניות שונות כמו עדשים, חומוס, שעועית למיניה. דגנים כמו כוסמת או קינואה (לא ממש דגן, אבל מילא). אם מדובר בקטניות, חשוב להשרות (למעט עדשים).

אפשר כמובן ללכת על יותר, להנביט וכו׳ אבל אין חובה וביקשת משהו פשוט.

עוד משהו סופר פשוט-
כרובית, ברוקולי, כרוב-ניצנים, שעועית ירוקה או כל ירק דומה שאת אוהבת-
לשים בקערה, להוסיף מעט מאד מים. לשים במיקרו ל10 דקות. להוציא ולזלול. אני אישית אוהב להוסיף טחינה גולמית מלאה אבל כל אחד ומה שמתאים לו.

אם יש לך כוונים ספציפיים כמו מרקים או פשטידות שאת מתעניינת בהם תכווני אותנו, ובכלל- מומלץ לקרוא קצת אחורה ולקרוא מתכונים יותר ופחות מסובכים.

בהצלחה
 

Valkyrie1

New member
הזכרת לי איזה משהו נסיוני שעשיתי לפני חודש

תבשיל אורז עם בצל מטוגן,כרובית וגזר.
היה טעים.

אני אתפנה בהזדמנות לקרוא אחורה, כשתהיה לי שוב גישה למחשב.
תודה לך.
 
לעבודה


1. דגנים: קוסקוס, אורז, קינואה, דוחן, בורגול, פסטות, פתיתים...
2. קטניות: עדשים, שעועיות, סויה, חומוס...

אותם יש רק לבשל במים עם קצת מלח ותבלינים שאת אוהבת. חומוס ושעועיות יש להשרות וזה לא את עובדת, זה המים עובדים [שימי בלילה עם מכסה ובבוקר הכל בסדר]. אם בכל זאת לא בא לך להשרות אפשר לקנות קפוא או בשימורים.

3. ירקות חתוכים. אחלה נשנוש. פירות. אחלה נשנוש. שיקיים [פשוט לטחון בבלנדר פירות אהובים ועלים]. אזוגים ושקדים לנשנוש ופירות יבשים.

4. מרק ירקות- קונים בקפוא ירקות מוסיפים מים חמים ותבלינים.
5. דייסת קוואקר- שמים קוואקר בקערה, עליו סילאן, מעל מים רותחים מהקומקום ומערבבים. טעים!
 

Der Papierene

New member
עשרים דקות עבודה?

זה המון! את ממש משקיענית יחסית אליי.

בנוסף להצעות המצוינות שכתבו כאן מעליי, אני שומר אצלי שתי הודעות ישנות של חבר פורום שהפך לאגדה בזכות יכולתו להכין אוכל מכלום:

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=301&MessageId=166432803
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=301&MessageId=165552677
אני הייתי מחליף את הקטשופ שהוא ממליץ עליו ברסק עגבניות. מאז ההודעות האלה כבר עברו שנתיים ונוספו הרבה מוצרים מהירים וקלים להכנה (יש למשל סדרת תחליפי בשר של "שפע מן", שהם בריאים ומוכנים ישירות למיקרוגל).

אזהרה: ההודעות שקישרתי אליהן מיועדות לעצלנים גמורים ועלולות לזעזע חובבי בישול.
 

ladybug6

New member
היום הכנתי ניוקי ברוטב מהמם ב-20 דקות

את הניוקי קניתי בסופר, רק וידאתי ברכיבים שאין בו ביצים או חלב. בישלתי לפי ההוראות כמה דקות לפני שהרוטב היה מוכן.
במחבת טיגנתי קוביות בצל, המון שום קצוץ, רבעי עגבניות שרי, תיבלתי במלח גס, פלפל, מעט אגוז מוסקט וקצת סוכר לאיזון, והוספתי חופן נדיב של עלי בזיליקום. טיגנתי עד שהעגבניות התחילו להתרכך והוספתי שמנת אלפרו על בסיס אורז - החדשה (אפשר גם את זו שעל בסיס סויה). בישלתי על אש גבוהה תוך ערבוב כ-5 דקות, הוספתי טיפ טיפה קורנפלור מהול במים להסמכה, ושפכתי פנימה את הניוקי המוכנים המסוננים. יצא מהמם ברמות! אפילו הבנזוג עף על זה וחיסלנו כמעט הכל.
&nbsp
אתמול לארוחת ערב חתכתי תפוחי אדמה לפרוסות, פיזרתי מלח גס, שמן זית וקצת פלפל גרוס, אפיתי עד לריכוך. 10 דקות לפני שהיו מוכנים, קצצתי סלט טרי מכל הירקות שהיו לי במקרר, ערבבתי טחינה גולמית עם המון לימון וקצת שום, פיזרתי קצת קוביות טופו שהיה לי במקרר מושרה בלימון ומלח, והיתה לי אחלה ארוחת ערב.
&nbsp
היום לצהריים חיממתי אורז שנשאר לי במקרר מארוחת שבת, על זה שמתי כמה כפות של סלט עדשים וגזר קנוי של צבר, חיממתי במיקרו ל-2 דקות וב-2 הדקות האלה חתכתי עגבניות שרי ובצל ירוק עם עלי רוקט שהיו לי במקרר, וערבבתי עם מיצלימון ושמן זית ומלח.
&nbsp
ככה עושים את זה בסגנון ה"אינליזמן"

&nbsp
ועוד רעיונות:
&nbsp
- קולים חציל שלם בתנור, חוצים ל-2, מזלפים טחינה חמצמצה + שמן זית + פטרוזיליה קצוצה, ואוכלים עם לחם ליד. תענוג.
- לקט סנפרוסט קפוא - פשוט מקפיצים במחבת, מוסיפים אטריות/פסטה + רוטב (יש אפילו לקטים שכבר מגיעים עם שקית של רוטב.. אבל הכי טעים לשפוך פנימה המון רוטב סויה, צ'ילי מתוק וסילאן).
- חביתה מקמח חומוס/עדשים בתוספת של בצל/פטריות/עשבי תיבול/תירס/גמבה/עגבניות/מה שאוהבים. לצד סלט ו/או לחם עם ממרח.
- דגני בוקר / גרנולה עם חלב סויה או חלב צמחי אחר, אני אוכלת את זה כארוחת בוקר או ערב כשאין לי משהו אחר או כשאני ממהרת מאוד.
- ירקות קפואים במיקרו לכמה דקות + רוטב סויה וקצת שמן. בזמן שהם במיקרו, מכינים קוסקוס מלא אינסטנט, ואוכלים ביחד.
- שימורים של קטניות כמו שעועית ברוטב וכאלה - אפשר לערבב עם אטריות או אורז או קוסקוס ופשוט לאכול.
- במקרים שממש אין כח/זמן אפשר לקנות נודלס כאלה סטייל מנה חמה, וכדי שיהיה איזה שהוא ערך תזונתי, להוסיף פנימה כמה כפות של אפונה עדינה קפואה / גרגרי תירס. זה גם טעים
 

Valkyrie1

New member
ואווווו יצאתם


עכשיו שלחתם אותי לסופר,
מלא דברים שציינתם פה אני לא קונה בכלל ביום יום.
אז נתחיל בזה ואמשיך משם.
נתתם לי המון רעיונות בינתיים ואני עוד אשוטט בלינקים שהוספת Der Papierene

תודה רבה.
 

merav999

New member
ברוכה הבאה


ממליצה לך להיכנס לבלוג של "על החסה לבדה" שזה הבלוג של מנהלת הפורום הזה, מלא מתכונים פשוטים וטעימים, לא חושבת שנפלתי במתכון שם.
&nbsp
חוץ מזה בקישור השני בחתימה שלי יש רשימה של בלוגי אוכל, עם המון רעיונות למתכונים
 
למעלה