טוב, אז ניסיתי את נשיקות המרנג ממי חומוס
יצא מעולה! הכנתי ממי חומוס שבישלתי בעצמי, יצאו קלות ויבשות כמו שאף פעם לא יצאו לי עם ביצים בעברי האומניבורי...
ועכשיו מיד עולה השאלה - אם זה כל כך מוצלח איך מנצלים את זה הלאה? חשבתי למשל על עוגות גבינה (טבעונית כמובן) אפויות - שבלי ביצים קשה לעשות אותן קלות ואוריריות כמו אלו של אמא שלי שאני זוכרת כל כך לטובה, ובגרסתן הטבעונית הן תמיד יותר רטובות וכבדות, או על מתכון לעוגת שוקולד של אמא שלי שפעם הייתי עושה הרבה ושיוצאת אורירית ונימוחה, ויש בו קצף משש ביצים(!).
אשמח לשמוע אם מישהו כבר ניסה דבר כזה ואיך זה עבד לו, וגם עזרה בחשיבה על איך לחשב פחות או יותר קצף מאיזו כמות של מי חומוס נחוצה לעוגה כזו. אתמול עשיתי קצף מ-250 מ"ל מי חומוס וכוס סוכר (יצא טיפה מתוק מדי) ויצאה כמות גדולה מאד של קצף, בערך 2/3 קערת בלנדר לא קטנה.

יצא מעולה! הכנתי ממי חומוס שבישלתי בעצמי, יצאו קלות ויבשות כמו שאף פעם לא יצאו לי עם ביצים בעברי האומניבורי...
ועכשיו מיד עולה השאלה - אם זה כל כך מוצלח איך מנצלים את זה הלאה? חשבתי למשל על עוגות גבינה (טבעונית כמובן) אפויות - שבלי ביצים קשה לעשות אותן קלות ואוריריות כמו אלו של אמא שלי שאני זוכרת כל כך לטובה, ובגרסתן הטבעונית הן תמיד יותר רטובות וכבדות, או על מתכון לעוגת שוקולד של אמא שלי שפעם הייתי עושה הרבה ושיוצאת אורירית ונימוחה, ויש בו קצף משש ביצים(!).
אשמח לשמוע אם מישהו כבר ניסה דבר כזה ואיך זה עבד לו, וגם עזרה בחשיבה על איך לחשב פחות או יותר קצף מאיזו כמות של מי חומוס נחוצה לעוגה כזו. אתמול עשיתי קצף מ-250 מ"ל מי חומוס וכוס סוכר (יצא טיפה מתוק מדי) ויצאה כמות גדולה מאד של קצף, בערך 2/3 קערת בלנדר לא קטנה.