טוב, אז ניסיתי את נשיקות המרנג ממי חומוס

ימימה

New member
טוב, אז ניסיתי את נשיקות המרנג ממי חומוס


יצא מעולה! הכנתי ממי חומוס שבישלתי בעצמי, יצאו קלות ויבשות כמו שאף פעם לא יצאו לי עם ביצים בעברי האומניבורי...
ועכשיו מיד עולה השאלה - אם זה כל כך מוצלח איך מנצלים את זה הלאה? חשבתי למשל על עוגות גבינה (טבעונית כמובן) אפויות - שבלי ביצים קשה לעשות אותן קלות ואוריריות כמו אלו של אמא שלי שאני זוכרת כל כך לטובה, ובגרסתן הטבעונית הן תמיד יותר רטובות וכבדות, או על מתכון לעוגת שוקולד של אמא שלי שפעם הייתי עושה הרבה ושיוצאת אורירית ונימוחה, ויש בו קצף משש ביצים(!).
אשמח לשמוע אם מישהו כבר ניסה דבר כזה ואיך זה עבד לו, וגם עזרה בחשיבה על איך לחשב פחות או יותר קצף מאיזו כמות של מי חומוס נחוצה לעוגה כזו. אתמול עשיתי קצף מ-250 מ"ל מי חומוס וכוס סוכר (יצא טיפה מתוק מדי) ויצאה כמות גדולה מאד של קצף, בערך 2/3 קערת בלנדר לא קטנה.
 
אז ככה

לכוס מים 2/3 כוס סוכר זה מספיק
לגבי הכמות היא שוות ערך ל-5 ביצים גדולות
אנחנו התחלנו לאפות עם הקצף הזה במקום ביצים בעוגות, אבקת אפיה נדרשת . זה עובד להפליא כאשר במקום החלמון אנחנו מכניסים לתערובת רבוב של שקדיה ורסק תפוחים.
כמו עם ביצים לעיתים זה נופל, אין לימושג עדיין מדוע, יכוליות שצריך חום נמוך יותר ליותר זמן כמו עם נשיקות.
 

RSPA

New member
מומחים אומרים שתוספת קורנפלור לקצף עושה את העבודה

לא יודע כמויות ולא ניסיתי עדין, אבל לאחר היום הקשה העומד לפני (ולפני רבים) אתחיל בנסיונות.
 

ימימה

New member
תודה


אנסה ואדווח. הוספתי כפית קורנפלור וכמה טיפות לימון לקצף, ולמרות שלא התקשה כמו קצף ביצים, היה מאד יציב ולא הייתה בעיה לעבוד איתו. עוגת גבינה ניסית, או רק עוגות בחושות?
 
ניסיתי עם

שוקולד על בסיס קצף ותערובת שיש בה שוקולד לרוב ושומן קוקוס ומעט קמח שקדים
 
למעלה