טוב, אז עכשיו

M o o s h i t

New member
טוב, אז עכשיו

כשיש פורום כזה... לדעתי הגיע הזמן שנחפש כל מיני קישורים לאתרים (עדיף בעברית), שמלמדים תיאוריה... אני אשמח אם מישהו מכיר.

M o o s h i t

New member
אה! וצריך גם לחפש

אתרים שקושרים מוסיקה למתמטיקה (כלומר אני מאוד רוצה לראות אתר כזה, אם מישהו מכיר) תודה

לגבי מוזיקה ומתמטיקה....

אני עכשיו נותן השערה פרועה מבחינתי מאחר והידע שלי בשילובם של שתי התחומים השונים אפסי (בכל אחד בנפרד, זה כבר משהו אחר...) תראי, בעקרון, לפחות מבחינתי הקשר בין מוזיקה למתמטיקה הוא ברור מאוד, המוסיקה שאנו שומעים מגיעה אלינו בגלי קול עכשיו לכל צליל אני מניח יש צורה שונה של גל, אבל הקשר אם תרצי, נמצא דווקא קרוב יותר לפיזיקה, אם משהו מכיר את תורת האור והגלים ואת תופעות השבירה וההתאבכות וכיו"ב... בכל אופן, אם השערתי הפרועה איכשהו נכונה... אז זה הקשר שיהיה בין מוסיקה למתמטיקה (ופיזיקה )

orbiti

New member
זה נכון, אבל לא רק

יש תורת מוזיקה שלמה שמבוססת על מתמטיקה והיא נקראת "מוזיקה סריאלית". התורה הזאת הומצאה ע"י בחור מאד חכם בשם ארנולד שנברג בתחילת המאה ה20, ונקראת גם "שיטת 12 הטונים". הרעיון המרכזי של השיטה הוא שצריך להשתמש בכל אחד מ12 הטונים הקיימים עד שמשתמשים באחד פעמיים. המוזיקה הזאת היא א-טונלית, מאד צורמנית ולא נעימה לאוזן, וההגיון היחידי שלה קיים רק בתחום המתמטי. קבוצת המלחינים שפעלה בשיטה הזאת זנחה אותה בסופו של דבר, כיוון שהיא נכשלה ולא יצרה מוזיקה שבני אדם יכולים להינות ממנה. המלחין היחידי שאני יודע עליו שהמשיך לפעול בשיטה הזאת הוא פייר בולז (pierre boulez) שלקח את השיטה הזאת יותר רחוק אל עבר "סריאליזם מוחלט". בשנים האחרונות פותחו כמה תוכנות מחשב שיוצרות מוזיקה סריאלית "על המקום", וחלקן אפילו עושות זאת יותר טוב מבני האדם (!). אם מישהו יכול להביא לינק לכאלה (משום מה אני לא מצליח למצוא עכשיו), זה יכול להיות מעניין.

elad2040

New member
אגב,

כדי שהמוסיקה הדודקופונית תפיק רק אטונליות צריך לדאוג ל"סריה" שאין בה מרווחים כמו טרצות או קווינטות ועוד מיני הקפדות. האטונליות היא לא פועל יוצא ישיר של השימוש בשיטת שנים-עשר הטונים בהלחנה. צריך לעבוד כדי להשיג אטונליות! :))

M o o s h i t

New member
למנהל הפורום

הנה בהודעה שלמעלה, ש דוגמאות למושגים שצריכים להיות במילון... לא הבנתי אף מילה ממה שהוא אמר...

M o o s h i t

New member
לא לזה התכוונתי

לא התכווננתי לקשר שיש לשמיעה המוסיקלית עם עוד תחומים. התכוונתי לקשר שיש לתיאוריה עם עוד תחומים אני חושבת שיש קשר הדוק מאוד בין התיאוריה עצמה, לבין מתמטיקה ממש. לדעתי כל הרמוניה, כל מהלך אקורדים וכו´, ניתן לתאר בצורה מתמטית טהורה!

למעלה