טוב, אז ראיתי את שני הסרטים האלו...

רק דודי

New member
טוב, אז ראיתי את שני הסרטים האלו...

אתמול ראיתי את קאנדימן 3, ומייד אחריו את תינוקה של רוזמרי. אני מודה, אני טיפוס פחדן, במיוחד כשמדובר בלילה. אבל אוי, קאנדימן כלכך לא עשה לי את זה. לקאנדימן היו שני טעויות בסיסיות לדעתי... האחת - הבחור הכושי והנחמד הזה פשוט לא מפחיד. אמא'לה יש לו קרס.. אוי אוי. אפילו לא רואים אותה בכלל. לדעתי היה בהחלט מקום לקיטשיות ולהוסיף לו איזה צלקות מפחידות, או בכלל לא להראות את הפרצוף שלו. זה היה יכול אז להקרא מפחיד. והטעות השנייה - כלכך טרחו להבהיל ולהקפיץ אותנו לשווא (כמו הקטע שהחברה שלה צרחה וצרחה ובסוף זה הבתרר שהיא סתם...), ששכחו פשוט להבהיל אותנו ברגעים שהוא באמת מופיע.. לא היה מזיק להם להוסיף קצת יותר דרמתיות ותופים רועמים ברגע שהמן אין בלאק הזה היה מקפץ על המסך... חוץ מזה, די נחמד, אבל לא אהבתי בגרוש, ואפילו אני לא פחדתי מזה, ותאמינו לי אני דווקא רואה סרטי אימה כדי לפחד וברוב המקרים אני משקשק. תינוקה של רוזמרי. ידעתי שזה הולך להיות ישן, נטול אפקטים, וארוווךך ארוךךך, אז לקחתי את הזמן. והאמת היא שיותר נהניתי. בשעתיים הראושנות סתם נמנמתי אבל בשעה האחרונה אני מודה שנכנסתי לחרדה קשה. הסרט הזה בהחלט הצליח להלחיץ אותי כהוגן, ואם רק היו עושים לו חידוש היום, והיו מצלחים לההדגיש יותר את החרדה שלה והבדידות שלה ולקצר קצת את הסרט.. זה היה יכול להיות ממש טוב. שיהיה משהו מלחיץ בסגנון "מלכודת לפרקליט" המצוין. אגב, רק הסרטים הישנים האלה עושים לי ממש רע אחרי שאני גומר לראות אותם.. "רוזמרי" וה"זבוב" היו סרטים כאלה שהשאירו רושם ובחילה לאחר הסרט.. אכן ראוים לשבח על זה. אגב עוד מסקנה אחת שקיבלתי בשראת שני הסרטים - שאנו קוקים לבמאי על שייצר סרט אימה ממש טוב. בלי פלצנות, בלי פסיכולוגיה בגרוש, אלא רק מתח מתח אימה וחרדה בלי סוף, משהו כמו הקיל ביל של סרטי האימה. אני מחכה לסרט הזה... שיגרום לכלונו שוב להקיא בקולנוע..!!!

לא חושב שתינוקה של רוזמרי 3 שעות

כנראה שמאוד השתעממת בחלק הראשון.
אבל באמת סרט טוב עם פסקול מצויין. תראה את קאנדימן הראשון הרבה יותר מוצלח.

miss i

New member
כן, גם אני חושבת שקנדימן הראשון

היה הרבה יותר מפחיד. בזמנו הוא כל כך הפחיד אותי, שלא הייתי מסוגלת להיות לבד בחדר אמבטיה שלי בבית. ממש הפחיד אותי שבטעות אני אגיד..... בכל מקרה, דווקא הבימוי של הראשון ממש מוצלח, כל המעברים החדים בין פריימים, והשימוש שם באור וצל ממש מדהים. לדעתי זה יוצר אווירה מאוד מסוייטת, כאילו אתה חווה את העלילה הזאת בעצמך, אבל אתה יודע שזה חלום. חוץ מזה, שבסרט יש המון התייחסות לנושא של אגדות אורבניות, שאני מתה עליהן. הקטע עם הילד בשירותים - מצמרר!!

neonlight

New member
קאנדימן

כל הסדרה של קאנדימן פשוט עלובה.. הרעיון הנחמד של הלאמר קאנדימן שלוש או חמש פעמים מול המראה ממצא את עצמו בעשרים דקות הראשונות של הסרט הראשון זאת דוגמא ממש טובה לעוד סרט אימה עם רעיון נחמד ותקציב גדול שהופך להיות פשוט מאפן, זה לא שווה אזכור אפילו

למעלה