טוב אז שאלת שומר למומחיות

טוב אז שאלת שומר למומחיות../images/Emo13.gif

אחרי שניסיתי גם בפורום האחר....ולא קיבלתי תשובות מספקות אני מנסה בפורום המומחיות.....האם אכילת ראש שומר (לא העלים) - ככה לא מבושל סתם קראנצ'י עם לימון ומלח מזיקה בהריון ?? נרשמו הארות/הערות לגבי השפעה על חלב..אבל האם זה רלוונטי לחודש חמישי.? תודה מראש
 

אם פי 3

New member
עניתי לך דווקא שם

לא יודעת ספציפית לגבי הפקעת, אבל שומר משמש ברפואה העממית לגרימת הפלות בהריון לא רצוי. מן הסתם, מדובר על כמות משמעותית, אבל לא הייתי לוקחת סיכון. אם את רוצה מידע יותר מדויק, פני להרבולוג - למשל - שרון קוצר http://www.bara.co.il/sections/about/sharon.kotzer.asp (יש טלפון בקישור "צור קשר")
 
ממממ תודה אבל רציתי לשמוע

רפואה מודרנית....ברפואה העממית דווקא ממליצים על שומר לעידוד חלב אך ההתייחסות היא בעיקר לנשים מיניקות ולא לנשים בהריון.
 

debby12

New member
מנהל
נדמה לי ששומר לא חד משמעי גם בהנקה

ממליצה לך לשאול בפורום הנקה כי שם יש יועצות הנקה ומומחיות אמיתיות. אאל"ט הקטע עם שומר איננו חד משמעי כי יש טענות שהוא מכיל פיטו-אסטרוגנים טבעיים אז יש נשים שאצלן דווקא מפחית את כמות החלב. שוב - אני לא 100% בטוחה אבל זכור לי משהו בכיוון. הרצתי חיפוש זריז בגוגל (fennel and pregnancy) ומצאתי אתר שטוען שזה לא מומלץ בהריון יען כי מעורר פעילות רחמית (There are some herbs, however, that shouldn’t be used during pregnancy ) - את יכולה לראות את זה שם בריבוע השני תחת uterine stimulant. ראיתי גם אתר אחר שמדבר על זה שזה אסור בהריון רק לאפילפטיות אני לא מכירה את האתרים האלה אז לא יודעת עד כמה הם מהימנים. אם יש לך סבלנות חפשי בpubmed חוצמזה מודה שאני שונאת שומר לכשעצמי
 

אם פי 3

New member
שרון קוצר הוא הרבולוג מערבי

כלומר לא סיני או משהו כזה, אלא דווקא מערבי. באופן כללי, תחום צמחי המרפא הוא תחום שמבוסס בעיקר על ידע מסורתי, ויש מעט מחקרים אבל כששאלתי את שרון הוא אמר שהמידע שהוא נותן בדוק מחקרית - או באופן רשמי, או על ידו. ובכל מקרה, במקרה של איסורים, אם הרפואה העממית גורסת שמשהו ממש לא מתאים להריון, הייתי לוקחת את זה, אפילו אם זו זהירות עודפת. אני מעדיפה לא-לאכול-משהו באין הוכחה מחקרית, מאשר לאכול ולהזיק.
 

סטיוויה

New member
מותר שומר ירק בהריון!!!

אסור את השומר הפראי,זה שנראה קצת כמו שמיר. אבל את הפקעת הלבנה מותר.
 
הו, כמה אני לומדת פה....

אסור שומר
...כל ההריון
אני ממש אוהבת לכרסם שומר.... והיום גם קראתי במאמרים שנענע לא טובה לשליש הראשוןשל ההריון, ואני שתיתי הרבה תה-עם-נענע לאחרונה...
 

rjf

New member
אוי - וכל השבת כרסמתי שומר...

ונורא נהיניתי... אני מניחה שעם יום שלם אחרי עוד לא קבלתי צירים אז אני כבר לא אקבל מהשומר הזה....
 
גם אני כירסמתי אבל

רק ראש שומר אחד .....לא נרשמו צירים (חודש חמישי)....אבל אני אפסיק עם זה יש עוד דברים שאפשר לכרסם
 

mise

New member
הכל תלוי.

תלוי בהרגשה, ברגישות. גם חילבה מעודד הפלה ואני אוכלת המון חילבה כל הזמן, בהריון או שלא בהריון, בהיותי נשואה לתימני. מצד שני, אם יש מועדות או משהו לא תקין, ממילא כל דבר יכול לזרז את מה שצריך לקרות (להשקפתי), גם הרמת דלי מים "כבד".
 
חילבה מעודד הפלה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

אף פעם לא שמעתי על זה, ומעודי לא שמעתי על תימניה שהפסיקה לאכול חילבה בהריון....
אז לא שומר, ולא חילבה, מה עוד אסור/ עדיף להמנע
 

mise

New member
כן, כן. חילבה מעודדת הפלות.

תיכף, אני מחפשת בספרים הוכחות.
 

mise

New member
אוקיי.

אני לא מוצאת בספרים הרגילים ואין לי כוח לפתוח קלסרים. משום מה ברור לי כשמש (כלומר, זה יושב אצלי כמשהו מאוד בסיסי שלמדתי) שחילבה מעודדת הפלה (שוב, אצל המועדות לכך). מצאתי ברשת, אצל גאמנון צמחים ומרפא : "על נשים בהריון להמנע משמוש פיוני בחילבה [בניסויים בבעלי חיים נגרמו התכוצויות של הרחם]" ועוד: "מעודד מחזור". ועכשיו סיפור מהחיים: לפני כמה שבועות גילתה אשה בשבוע 7, בבדיקת אולטראסאונד, שההריון שלה לא תקין. יש הריון, שק והכל, אבל אין עובר. הרופא רצה לקבוע תור לגרידא ולאחר שנחשפה לאפשרות של הפלה טבעית, החליטה ללכת על זה. כעבור כמה ימים התחשק לה חילבה. צלצלה לשאול אם זה בסדר לאכול חילבה. פתאום התחשק לה חילבה (לא מדובר בתימניה, לא נשואה לתימני וללא קרובי משפחה תימנים). היא לא ידעה שחילבה מעודדת הפלות. בקיצור, החלטתי לנסוע להביא לה חילבה אותנטית מחמותי. בדיוק כשהגעתי חמותי סיימה להכין כמות חילבה טריה, לקחתי שתי קופסאות של חצי קילו כל אחת ונסעתי להביא לה. היא חיסלה אותן בתאווה ממש כשהגיעו. באותו ערב התחיל הדימום ויום אחרי בלילה חלקי ההריון התחילו לצאת. אני מאמינה שאשה בהריון צריכה לאכול מה שמתחשק לה. אם זה שומר, חילבה, שום, בצל או מה שזה לא יהיה. אני כמובן לא אמליץ לאף אחת לנהוג בניגוד להמלצות משרד הבריאות, או המלצת הרופא, אבל זה לא בגלל שאני מאמינה שמה שהם מורים הוא נכון. אם אשה הרה שלא מועדת להפלה אוכלת חילבה או שומר או בצל חי, לא יקרה לה שום דבר. אם היא ממילא מועדת להפלה, המזונות האלו יהיו בבחינת זרז ולא גורם.
 

mise

New member
חה. לא יודעת.

אני אכלתי המון חילבה ושום דבר לא הזדרז לי בלידה השניה. ילדתי רבע שעה לפני התל"מ. אולי בגלל שהגוף שלי כבר רגיל בחילבה. אולי אם מישהי שלא רגילה לאכול חילבה תאכל, זה באמת יהווה סוג של זירוז. לא הייתי בונה על זה
 

שָׂרָה

New member
בהריון השלישי היה לי חשק לחילבה

ואכלתי חילבה בכל הזדמנות: כמטבל ללחם, כרוטב לחביתה או לסלטים. סלט חצילים טובל בחילבה היה מעדן. וילדתי בסוף שבוע 41
 
למעלה