טוב אז שלום לכולם

טוב אז שלום לכולם

כבר הצגתי את עצמי, דנה, פשוט דנה התעמלתי בנבחרת תחרותית (מסיבות של אני לא רוצה שיזהו אותי) שאני לא רוצה לכתוב איזה ועזבתי. הייתי ממש טובה שם והיו לי הרבה חברות כמו בסיפור של אורה אני כן עברתי עם חברות שלי אחרי שהיינו באימון ניסיון במקום אחר יותר גדול ועם המון ציוד הכי טוב שיש. את הסיפור שלי תראו בתגובה לאורה :) בכל מקרה, יש לי היום בעייה רצינית באחד האימונים שלי בחוג עשיתי תרגיל שאני עושה אותו בעיניים עצומות ערבית פליק פלק סלטה, ככה ממש לחימום ואז קרה משהו אני לא יודעת למה בדיוק אבל הפסקתי להסתובב בסלטה ונפלתי על הגב, לא קרה לי כלום למזלי בעיקר נבהלתי נורא כי אף פעם זה לא קרה לי אבל מאז אני פשוט מפחדת פחד מוות מהתרגיל הזה. אני יכולה לעשות עכשיו ערבית סלטה אבל לחבר לזה פליקפלק זה מפחיד אותי ברמות. למישהי יש רעיון בשבילי איך להפטר מהפחד הזה?

לצערי קורה הרבה

אני מציעה לחזור קצת לאחור, ולעבוד על התרגיל כפי שעובדים עם מתעמלות שעדין הערבית פליק-פלק סלטה לא יציבה אצלן. ערבית פ"פ סלטה לבור, ערבית פ"פ למזרן גבינה, לערימת מזרנים (גלגול), תעשי עם שמירה, ואח"כ רק עם השגחה. את יכולה גם לעבוד על פליק-פלק סלטה לבד, בלי ערבית (וגם על טרמפולינה). אל תחשבי הרבה לפני הביצוע. אם את כבר יודעת את האלמנט ומבצעת אותו ב"עיניים עצומות", פשוט רוצי ותעשי. ברגע שאת חושבת על הטראומה (גם ממקום טוב, של רצון להתגבר) זה לפעמים יכול לעשות פעולה הפוכה, שרק תמנע ממך לבצע. לכן תבצעי המון פעמים, ואם את לא יכולה אז עם שמירה או לבור או עם מזרנים), חזרות רבות בלי הפסקות, ובלי לחשוב על הטראומה. שמאמן, או אפילו מתעמלת מהקבוצה תעמוד על ידך. שיטה נוספת ששמעתי שעובדת במקרים מסויימים, היא לבצע "אימון מנטאלי": בבית שלך, בזמנך הפנוי, במיטה לפני השינה או בלי קשר, את מדמיינת את עצמך בראש מבצעת ערבית פליק-פלק סלטה טובה. תדמייני בדיוק את הפרטים הכי קטנים, משיכת הידיים, עליי למעלה, קירוס, סיבוב, פתיחה, נחיתה. אפשר לעשות גם תנועות "סימון", כמו הרמת ידיים ונחיתה כאילו את עושה. תבצעי אימון מפרך ואינטנסיבי של הרבה חזרות והרבה ערביות פליק-פלק סלטה טובות. כשתגיעי לאימון האמיתי באולם, האימון המנטאלי שעשית אמור להיות חרוט היטב במוחך, יותר מהטראומה. ודבר אחרון: מה לגבי ערבית פליק-פלק פליק-פלק סלטה? או ערבית 3 פליק-פלקים וסלטה? אולי במצבך זה יהיה לך יותר נוח

Tammie

New member
בעיה בהחלט נפוצה יחסית

כמו שנעה הציעה לך, הרבה הרבה חזרות, על האלמנטים הפשוטים יותר, והרבה חזרות גם על האלמנט עצמו שאת פוחדת. אני ממליצה לך לבקש ממאמנת לשמור לך ולהחליט שאת עושה למרות הפחד ואפילו יחד איתו, בלי שזה עובר. בדך הכל, כמו שאמרת בעצמך, את עושה את האלמנט בעיניים עצומות, אם תהייה שם מאמנת היא תדע לשמור עליך במידה ומשהו יקרה ואת תתרגלי שוב לאלמנט. את צריכה פשוט לסמוך על הגוף שלך שהוא כבר ידע מה לעשות. אחרי זמן מה, אני בטוחה שתחזרי לעשות לבד לגמרי שוב.

לנועה ולתמי

תודה על ההתיחסות שלכן
בכל מקרה, אם המאמנת עומדת לידי אני עושה למרות הפחד הבעייה מתחילה כשהמאמנת לא לידי אני פשוט מפחדת נורא. הסלטות שלי מושלמות וגם הפליפלק ככה כולם אומרים לי אבל יש את הפחד הנוראי הזה אפילו לבור או בטרמפולינה אולי אני ינסה באמת את האימון המנטלי הזה מה יש להפסיד? מקסימום נרוויח לא?

Tammie

New member
אימון מנטלי לדעתי מאוד עוזר

ואני גם מאמינה, שאם "תטחני" מספיק עם המאמנת שלך בסוף תרגישי שאת מסוגלת לעשות לבד. אם את עושה מושלם, את גם יכולה בהתחלה לבקש ממשהי אחרת שתשמור לך ולא המאמנת, וככה לאט לאט להתרגל....

למעלה