טוב אז...

Chop Suey 16

New member
טוב אז...

יש לי מבחן על כל החומר שלשנה שעברה ביום חמישי. התחלתי ללמוד לפני שבוע וחצי כבר (הביאו לנו 50 שאלות מאגר שמתוכן יהיו 10).. ויש כמה שאלות שלצערי לא מצאתי את הפתרון.. אם אני ארשום פה 2-3 שאלות אתם חושבים שתוכלו לעזור לי?

Chop Suey 16

New member
אוקי אז..

** מלכים א' פרק יז' פס' 17-24 ציינו 4 כינויים של האלמנה בקטע. הסבר את השימוש בכינויים לפי הקשרם. ** מל"ב ה' 15-18 הסבר כיצד דברי נעמן מדגישים את כפיות הטובה וחוסר הנאמנות של העם ומלכו לה'. ** מל"ב יח' 21-25 לרבשקה יש ידע על הנעשה ביהודה בתחום המדיני,צבאי והדתי. ציין דוג' אחת לידיעתיו בכל אחד מהתחומים והסבר. ** במי תולה ספר מלכים את אשמת החורבן והגלות וע"פ איזו תפיסת גמול, ובמי תולה את האשם ספר דברי הימים וע"פ איזו תפיסת גמול? (דברי הימים ב' לו' 12-17) זהו

shushu10

New member
לשאלתך הראשונה -

שימי לב שלכל כינוי יש מטרה מסוימת: 1) האשה בעלת הבית - כנוי כללי (לא מפורט) שבא בפתיחה לתאר במי מדובר, כלומר באשה שהיא בעלת הבית שבו התגורר אליהו. מציגים את הנפשות הפועלות. 2) אלמנה - כאן אליהו בא בטענה לאל - ומנסה לעורר את רחמיו - כלומר - יש לו 2 טענות - האשה אלמנה ואני מתגורר עמה 3) אמו - ברור כבר שמדובר באשה - אלמנה - שאליהו מתגורר עמה ולכן אין צורך בהסבר נוסף ומספיק לומר שהיא אמו של של הבן החולה 4) האשה - הפעם לסיום שוב היא נקראת האשה כי אין סיבה או מטרה לכינוי נוסף.

shushu10

New member
תקון לסעיף 3)

בקטע שאליהו מוסר לאשה את הבן - הוא מציין את הקשר החזק והישיר שבין האם לבנה. פה הוא פונה אל לבה האמהי בשיא הפשטות. (ולא מפני שאין צורך בהסבר נוסף כפי שציינתי מתוך פזיזות)

squishi

New member
לגבי השאלה השנייה

אני חושבת, אם אני זוכרת נכון גם... ראשית, הוא יודע על הקשר שיש להם עם מצרים לגבי הצבאי, הוא מציין כי הכוח הצבאי שלהם לא גדול מספיק ולא חזק ולגבי הדתי זה העניין שהוא אומר שהם סומכים על ה' שיציל אותם.. ואומר שאין להם מה לסמוך עליו הניסוח שלי פה די לקוי.. אבל אין לי זמן לתת תשובה עמוקה יותר. אשתדל לעשות זאת מחר

squishi

New member
לגבי שאלתך האחרונה

ראי זאת ככלל - דברי הימים - מציגים גמול אישי מלכים - מציגים גמול קיבוצי לדורות

squishi

New member
לגבי שאלתך האחרונה

ראי זאת ככלל - דברי הימים - מציגים גמול אישי מלכים - מציגים גמול קיבוצי לדורות "אבות אכלו בסר ושיני בנים תקהינה"

shushu10

New member
השאלה השניה לא ברורה . הפס' שציינת

אינם מדברים בכפיות טובה או חוסר נאמנות....

למעלה