טוב, אם כבר מעלים דברים שמפריעים

טוב, אם כבר מעלים דברים שמפריעים

אז ככה, לצערי, אני חדשה לריקודי עם. איני ישראלית במוצאי, ככה שלא יצא לי להתנסות בחוויה של ריקודי עם. אני רוקדת כשלוש שנים כמעט ומאוד נהנית. ברור שרוב הריקודים שאני מכירה הם הריקודים היותר חדשים, למרות שאני מנסה לרקוד גם ותיקים יותר. מה שלי מפריע זה הרבה פעמים היחס של רוקדים ותיקים יותר. אם זה מקרה של רוקדים ותיקים שמתעקשים להצטרף להרקדה של המתחילים ולהעיר תוך כדי ריקוד הערות שהם רואים כהערות בונות. האמת שכמתחילה, זה מבלבל. גם להתרכז בריקוד וגם להקשיב להערות של רקדנים שאני בטוחה שכוונתם טובה, אבל....הם מפריעים. אחת אפילו טרחה לומר "כרוקדת ותיקה אני רואה כחובה לי להעיר...." בכלל יש הרבה פעמים מן הרגשה כזו של איזה מין זלזול כלפי החדשים יותר. לא יודעת אם תבינו למה אני מתכוונת. אני לא רוקדת במרכז המעגל, אני לא נדבקת למישהו, אני עושה כמיטב יכולתי לא להפריע, אבל וזה כבר שמעתי מעוד רקדנים מתחילים, הותיקים שבאים בסוף הרקדת המתחילים, עומדים בצד, מעירים הערות על מי שמתבלבל, צוחקים בקול במקרה הטוב, או מצטרפים לריקוד כדי להפגין את יכולתם ומעירים לחדשים תוך כדי ריקוד במקרה הפחות טוב. אוקיי, אז אותם רקדנים רוקדים טוב יותר. מן הסתם בגלל אי אילו שנים פור. אבל זה מכוער ומפריע. גם המקרה שסיפרתי למטה של רוקדת ותיקה שפנתה בנוכחותי אל בן זוגי לריקוד והציעה לו שירקוד איתה כי היא רוקדת מנוסה יותר ממני, זה מעליב. אני בטוחה שהנוכחים פה אינם נוהגים ככה, אבל רציתי להעלות נושא שמציק לי כחדשה ושיתכן שלפחות אילו שפועלים מתוך רצון כן לעזור לחדשים, אפילו אינם מודעים לו. (ולא להרוג אותי בתגובות בבקשה
) Just my two cents

דינדונית - זה טבעי

אל תתרגשי כל כך מהידענים. בעיקר מאלה שמבליטים את עצמם. עוד מעט , אחרי שתתקדמי , תוכלי לצחוק עליהם. היחס המזלזל - זו בעיה של המזלזלים. שמרי על כבודך , ואל תתיחסי אליהם. ובאשר לריקודים הישנים - חדשים. תנסי ללמוד גם ריקודים ישנים. בשביל ההרצה - עד שתהפכי לרקדנית טובה - הם מצוינים. לא קשים , קצרים , עם היגיון ותנועות טבעיות. בלי לגרוע מערכם של הריקודים החדשים. גם הם יפים ונעימים. בהצלחה. השם שבחרת מענין

לא לוקחת אישית, סתם קוטרית ../images/Emo13.gif

לא הזלזול הבעיה אלא ההפרעה. ואני מבינה את המדריך שמצד אחד לא רוצה לפגוע ברוקדיו הותיקים יותר, אבל לדעתי כן צריך יותר להקפיד שלפחות תינתן גם לחדשים (בחוג של המתחילים) הזדמנות לרקוד לפחות פעם אחת את הריקוד לבד בלי קיטורים על למה השיר במהירות נמוכה יותר, ובלי שרוקדים ותיקים יותר יתעקשו להפגין את בקיאותם דווקא אז... ודווקא לאותה רוקדת שניגשה לבן זוגי ואמרה לו שירקוד עם מישהי ותיקה יותר - כן עניתי, למרות שאין זה ממנהגי. פשוט הסברתי לה שכנראה היא רוקדת 20 שנה יותר ממני, בגלל שהיא גם מבוגרת ממני ב-20 שנה.... (מעניין למה זה מחק לה את החיוך מהפנים
) ולגבי הכינוי שבחרתי - תודה, וריאציה בשפה אחרת על שמי האמיתי

בי

New member
אל תקחי ללב

גם אני נתקלת ברוקדים שחושבים שהם משהו משהו.... בד"כ אלה אנשים שכל "גדולתם" היא ברגליהם. זו תופעה ידועה של אנשים קטנים שכדי להרגיש "גדולים" הם "מקטינים" אחרים. אל תתייחסי. זה עניין אישיותי ולא עניין של וותק בריקודים. לקחת בן זוג לא יכול להיות רצון כן לעזור לחדשים. אם רוצים לעזור אפשר לרקוד לפני מי שלא כ"כ יודע ולתת לו הכוונות לפני הצעדים, בצורה עניינית, אך לא בצורה פוגעת ומתנשאת.

לדינדונית - מצטערת לשמוע

צר לי לשמוע את דברייך, אני מציעה לך לא לקחת ללב, לא להתייחס ולהמשיך בדרכך, אל תוותרי, המשיכי לרקוד תנסי להתעלם מן ההערות הפוגעות, אישית בכל התקופה בה אני רוקדת לא שמעתי הערות מן הסוג שציינת, אך זה לא אומר שלכולם צריך לקרות אותו דבר. חבל לי מאד שאת יוצאת נפגעת. וזה המקום לפנות לכל הוותיקים לגלות הבנה לגבי המתחילים - לא להציק להם ולא להעיר להם הערות פוגעות,
, עדה

למעלה