טוב אני בטח לא הראשונה אבל

מ א ג ר ט

New member
טוב אני בטח לא הראשונה אבל

ששמה לב לכל הגניבות הספרותיות הקטנות מפעם לפעם. כלומר- בתרועת מוות, הכיפה הזאתי במקום איפה שהנסיכה קלי שנסגרת לאט לאט לא נשמעת לכם כמו הבת-דודה של הכלום (ככה קראו לזה? לא משנה)מ"הסיפור שאינו נגמר"? אם אני אמצא עוד דברים אני אכתוב אותם, ותגידו לי מה קדם למה כזה, כדי שאני אדע מי העתיק ממי...

The Mad Hatter

New member
זה מין שילוב...

ובאתר l-space (אני חושבת שיש אותו בקישורי הפורום) יש קובץ שלם המוקדש לכל מיני גניבות של פראצ'ט מ"העולם האמיתי" וכו'. :)

ויימס

New member
רק ב'זמנים' זה מתחיל להופיע במובן

של ג'ינגס חאן (ג'ין! ג'ין! ג'ינגס חאן!!! טה! נה נה נה! נה נה נה! נה נה נה נה נה נה! |מתחילה לרקוד כמו תורכי מטורף|).

מ א ג ר ט

New member
הנה עוד משהו

באיש הקציר יש את הזאב-איש הזה הנחמד שקראו לו לופין? אז בהארי פוטר יש את זה שגם לו קוראים לופין (הארי פוטר בא אחרי איש הקציר) מה הוא היה? זה בכוונה או ששניהם מועתקים מלופין שלישי(או יותר נכון ראשון)?

The Mad Hatter

New member
...

לופין זה זאב. אין יותר מידי עניין של העתקות. חוץ מזה, שנראה לי שבאיש הקציר זה כתוב שונה. Lupine אולי? לא יודעת. אין לי את הספר באנגלית.

Athaclena

New member
שיעור קצר באנגלית

וסליחה מראש על השיעמום: feline - חתולי canine - כנ"ל, לכלבים bovine - כנ"ל, לפרות lupine - כנ"ל לזאבים. חוץ מאיש הקציר, פתאום נזכרתי (ובדקתי וצדקתי) שבשומרים! שומרים יש אחד בשם lupine wonse (העוזר של וטינרי) שנראה לי שמת בסוף והוא בכלל לא קשור לזאביות בשום צורה. אבל אכן הזאב-איש (כי הוא לא בדיוק איש-זאב) נקרא lupine, כי הוא באמת כזה... ובהארי פוטר זה רמז מאוד-לא-דק על טבעו של לופין (וחזרה לשיעור האנגלית - קוראים לו remus lupin, ולמי שמכיר רומא נוסדה על פי המיתולוגיה ע"י זוג תאומים שננטשו ליד הנהר ואז זאבה באה והניקה אותם. קראו להם romulus & remus, ויש פסל מפורסם של זה איפהשהו) ועוד הוכחה לזה שהיא לא ממש חושבת על מה היא כותבת - הרי הוא ננשך כשהוא היה ילד אז איך זה הגיוני שב-מ-ק-ר-ה שם המשפחה שלו זה לופין וההורים קראו לו רמוס כשהוא עוד לא היה איש זאב???? טוב, שיעממתי אותכם מספיק. לילה טוב

ויימס

New member
זה הגורל, הגורל...

כמו שלמורט קוראים מורט. בכולופן, זאת רק אני או שהארי פוטר 3 יצא הרבה הרבה אחרי איש הקציר?? אה, והכיפה של קלי זאת המציאות שלה ההולכת וקטנה מלחץ המציאות ה... אה... מציאותית. זה לא אותו דבר כמו הלא כלום, שהוא לא כיפה וגם לא שום דבר אחר חוץ מ... כלום.

The Mad Hatter

New member
המ..

בקשר לרמולוס ורמוס, אני מניחה שגברת רולינג הניחה (ובצדק) שרוב הקוראים שלה לא מבינים כל-כך בכל סיפור הווסדות העיר רומא וכו' וכך היא יכולה לגרום לכל מיני פריקים של הסדרה לחפש למה בדיוק היא התכוונה כשהיא קראה לדמות רמוס וכך לתרום לחינוך הילדים והנוער בעולם.

Ergil

New member
באופן אישי, אני בספק שהיא הכירה

את הסיפור בעצמה.

Athaclena

New member
אני די בטוחה שהיא הכירה

כי: א. זה דבר מוכר וידוע (ובאנגליה יותר מאשר בישראל כנראה) ב. היא חקרה את נושא המיתולוגיה או לפחות הכירה אותו היטב, רואים את זה בכל הספרים. היא לא סתם כתבה שטויות. ג. נראה לי לא סביר בטירוף שהיא קראה לו רמוס לופין במקרה...

למעלה