טוב, אני חדש פה - מקווה שלא כולם מכירים את זו

guysoffer

New member
טוב, אני חדש פה - מקווה שלא כולם מכירים את זו

למלך יש 100 יועצים חכמים - והוא מפחד מהם. יום אחד הוא מכנס את כולם, ואומר להם: מחר אני מעמיד את כולכם בטור מול קיר גדול ( כך שהאחרון יכול לראות את כל הטור שלפניו, אבל הראשון לא רואה אף אחד). לכל אחד מכם אני אשים כובא על הראש, ויש לי כובעים בשלושה צבעים שונים (אדום, ירוק, כחול). אני יכול להשתמש בכל הצבעים, או רק בחלקם - לפי שיקולי. כל אחד מכם יצטרך להגיד איזה כובע יש על ראשו ! אם יותר מאחד טועה - כולם מוצעים להורג (הה, הה, הה). ----------------------------------------------------------------------- כמובן שאין פה רמעויות - אף אחד לא יכול לראות את הכובע של עצמו, כמוכן - הם לא מסתובבים, ויכולים להגיד מילה אחת בלבד - צבע של כובע. איך יכולים היועצים לצאת בחיים מהברוך ? כרגיל - מי שמכיר, אנא - תנו לאחרים סיכוי. בהצלחה !

כלמנ

New member
לברוח כל עוד נפשם בם

שימצאו מעסיק חדש שמעריך את חכמתם ולא יהרוג אותם בשביל זה. הוא רוצה להרוג אותם כי הוא מפחד מהם? ואם הם יפתרו את הבעיה הוא רק יותר יפחד מהם וירצה להרוג אותם. (חידה מוכרת, מכיר את הפתרון)

Shaakedod

New member
אוקיי

הסתכלתי על החידה ואני לא מבין מה אתה רוצה שאמצא .... מותר להם לתכנן לפני מה מותר ומה אסור תגדיר בבקשה כדי שלא אעבור על החוקים :p חחחח ואני כבר חושב שפיתחתי איזה רעיון אני רוצה לבדוק אם הוא חוקי או לא מותר להם לתכנן לפני ?

guysoffer

New member
יש להם את כל הלילה לתכנן מב שהם רוצים.

בבוקר כם אחד יכול לר לצעוק צבע של כובע ולחיות או למות.

למעלה