טוב. אני מיואשת. מבולבלת. מחורפנת מרוב סימני שאלה.

nsy1987

New member
טוב. אני מיואשת. מבולבלת. מחורפנת מרוב סימני שאלה.

הייתי אצל סוריאנו היום. למי שלא יודעת, הייתי אצלו גם לפני 3 שנים וטען אז ש"הלוואי על כל נשות ישראל רחם ושחלות כמו שלך" ושאין שום סימן לאנדו. ושאם לא אכנס תוך חצי שנה להריון אחזור. (זה היה אחרי חצי שנה של ניסיונות) נכנסתי באותו חודש ולא חזרתי אליו.
היום, הוא אומר, עוד לפני שבדק, כל התסמינים של ה אנדו' קיימים אצלך, ברור שזה אנדו'. חבל שלא טיפלת בזה לפני 3 שנים. הזמן החמיר את המצב.... אני אמרתי לך לחזור לביקורת. למה לא באת?

עכשיו, הוא אמר, שמרב סבל וכאב נתפסו לי שרירי האגן כ"כ חזק שהם מצטרפים ומחמירים את כאבי האנדו', שהכי מומלץ לי זה לפרסקופיה ואז מירנה ואז פיזותרפיה לשיקום הטראומה שאגן שלי נמצא בה.
בעלי שאל אותו, האם יש מצב של הישנות האנדו', והוא אמר, שנולדים עם האנדומטריוזיס. ואחרי שמוציאים את הנגעים. אם מוציאים טוב אין סיבה שזה יחזור. הוא ממש הכחיש בתוקף שזה קשור למחזור.
עכשיו לשאלות שמתרוצצות לי בלי מנוחה:
1. אנדומטריוזיס זה לא כרוני? זה לא חוזר/ מתעצם/ מחמיר עם כל מחזור? יש כאן בנות שסובלות מזה שנים ארוכות עם ניתוחים חוזרים ונשנים. זה לא מסתדר עם מה שאמר...
2.אם זה לא כרוני, והוציאו את כל הנגעים למה צריך דווקא מירנה אחרי הלפרסקופיה ולא סתם גלולות.?
3. מה מיוחד במירנה. הוא הסביר לי שזה רק פרוגסטרון. לא ממש פירט יותר. אני לא מבינה.
4. הסיכום ביקור שהביא לי מבייש ממש, מכיל פרטים מהביקור מלפני 3 שנים שלא רלוונטים כיום כמו "מנסה להרות כבר חצי שנה..."
ולא הכניס את התלונות שלי. בכלל הוא בקושי הקשיב ונתן לי לדבר. יש התקיף שזה אנדו'... קצת מפחיד ולא מרגיש לב שקט להינתח ככה...
אוף אני ממש מבולבלת....

ליה1997

New member
קודם כל חיבוקים ונשיקות

מצטערת לשמוע שזה מה שאת עוברת....
בכל מקרה אנדומטריוזיס זה כרוני כל עוד יש לך רחם... וגם הבנתי שאחרי שמוציאים את הרחם עוד נשארות קצת תופעות.
לבחור רופא או רופאה מטפלת זה סרט שגם אני הייתי בו, אל תתפשרי , מקצועיות זה ממש ממש ממש חשוב אבל בגלל שהמחלה במילא מתישה , מבלבלת , מכעיסה ומה לא , לא צריך שגם הרופא יהיה כזה.
מהמלצתי יש את ד"ר קאופמן בחיפה ויש את ד"ר סמורזיק ויש כל מיני מומחים, אל תתפשרי.
מירנה זה נהדר לפי מה ששמעתי יש לזה מלאאא יתרונות בניגוד לגלולות.... גם אני עוברת את אותו תהליך כמו שהוצע לך ממש בקרוב.
מאחלת הרבה בהצלחה ☺❤❤❤

לואי84

New member
קודם כל, תמיד כדאי לשמוע עוד חוות דעת

לא הייתי אצל ד"ר קאופמן אישית, אבל לפי מה שמספרים עליו, יש לו בהחלט סבלנות אם בא לך לסוע עד חיפה. יש גם את שיינמן בכפר סבא. כשאני הייתי אצלו הוא בהחלט הקדיש לי די הרבה זמן.

בכל אופן, אנדו' זו אכן מחלה כרונית אך יש מחקרים שמראים שבאחוז גבוה מהמקרים. הנגעים לא חוזרים לאחר ניתוח. אך כמובן שזה לא מדובר אצל כולן. בנוסף אם יש הרבה מאד נגעים קטנים, לא באמת אפשר להגיע לכולם בניתוח ואז חלק נשארים. הרבה פעמים המצב מחמיר שוב אצל נשים שעוברות טיפולי פוריות שאז הגוף מומצץ בהורמונים שמלבים שאת המחלה. בקיצור, כל האפשרויות פתוחות....

לגבי המירנה. זה התקן תוך רחמי שמפריש פרוגסטרון. האם היו לך הרבה תופעות לוואי עם גלולות? במירנה ההשפעה היא יותר מקומית ואז בדר"כ יש פחות תופעות לוואי. זה פיתרון גם לנשים שאסור להן לקחת גלולות מסיבות שונות (קרישיות יתר למשל). אבל בדר"כ ממליצים את זה לנשים שלא מתכננות הריון בשנים הקרובות.

sheli112233

New member
היי

עזבי אותך מסוריאנו... קראתי עליו כל כך הרבה בפורום הזה...כניראה שהוא לא מספיק טוב אם אלו התשובות שלו!
אני סובלת מאנדומטריומה וגם מנסה להכנס להריון כבר שנה.. כרגע בטיפולי ivf
ממליצה בחום על פרופסור דוד לברן ...קצת השקעה אבל שווה כל שקל...
בהצלחה.

bouwer

New member
המלצה?

אולי תנסי להתייעץ עם מישהו אחר?
ד"ר קאופמן הוא מקסים ולבבי. יש לו זמן וסבלנות להסביר עד הפרט האחרון...

aa02

New member
כל כך מעצבן לקרוא על היחס של הרופא

גם ככה יש תחושה שאף אחד לא ממש מבין את המחלה הזו ואיך היא מתנהגת, אבל לפחות לקבל יחס ראוי ותשובות משביעות רצון עד כמה שניתן בהתחשב בנסיבות ובעיקר להרגיש שמישהו רואה אותנו ולא רק את ״כרטיס האשראי״ שלנו. לא תמיד יש תשובות כי לא תמיד יודעים איך המחלה מתנהגת וגם מאוד משתנה בין אישה לאישה (יכול להתבטא בהידבקויות, במוקדים גדולים, במוקדים מיקרוסקופיים וכו׳) ולכן לפעמים זה מצריך מאיתנו לקבל החלטות לא פשוטות בקשר לגוף שלנו בעיקר בכל הנוגע לניתוח - כן או לא.

כפי שהציעו לך לפני גם אני מציעה לך לקבל חוות דעת נוספת ולמצוא רופא שתרגישי איתו בנוח ושאת יכולה לשאול שאלות ולקבל תשובות. אגב, גם אם זה אומר לפגוש כמה רופאים.

אני הייתי לפני מספר חודשים אצל ד״ר זולטי (במרפאה בתל השומר) והוא היה מקסים וסובלני. אפילו התקשר באופן אישי לרופא הפוריות שלי לעדכן אותו מול מה הוא עומד ולא הסתפק במכתב הסיכום או הסתמך על כך שאני אעביר את הממצאים כפי שאני מבינה אותם.

מקווה שתמצאי תשובות מספקות בהקדם.

זואילי

New member
הי

ראשית, כמו שכבר כתבו, אם לא מתאים לך סוריאנו אז לא חייבים...
אמנם אין יותר מדי אופציות אבל יש מעט.
1. עם כל הכבוד, ואני מטופלת מרוצה של סוריאנו. האנדו כרוני וכאן לתמיד. וכן - כל עוד יש ווסת אז יש סיכויים טובים לסבול.
2. מירנה זו המלצה. את מחליטה איזה דיכוי הכי נכון לך. אני עם מירנה כמה שנים וסופר מרוצה.
3. אין מיוחד... המירנה מפרישה פרוג' מקומית. אמנם בחודש הראשון היו לי כאבים למות. אבל מאז - שכחתי רוב הזמן מהאנדו. אין לי דאגות לגבי נטילת גלולות או מחשבות על מתי יכאב לי בביוץ או ווסת. אני עם בקושי דימום וזה מחזיק כמה שנים טובות אז זה היתרון לדעתי.

תרגישי טוב

PooMiKiT

New member
היי

קודם כל חיבוק ענק... גם אני יצאתי פעם מסוריאנו בדמעות ודיכאון. למרות ש סוריאנו הוא רופא טוב לפעמים היחס הרבה יותר חשוב במווחד במחלה כרונית כזאת. לאחר מכן הגעתי לרופא מלאך שהסביר לי ודיבר איתי בגובה העיניים בזמנו זה מה שעזר לי לעבור את הניתוח ולהמשיך הלאה.

למעלה