טוב, אני מקווה שאתם מוכנים לזה, כי ממחר תשלמו

רינתי77

Active member
טוב, אני מקווה שאתם מוכנים לזה, כי ממחר תשלמו

יותר על הכל. וזאת רק ההתחלה. על דברים מסוימים תשלמו הרבה יותר.
כן, לקחת הם יודעים טבתמורה מקבלים קדחת.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4275278,00.html

רינתי77

Active member
היו תורים כאורך הגלות בכל תחנות הדלק.

ביום ראשון כבר נשלם 8.25 לליטר. וזה אומר שהכ-ל יתייקר,
בנוסף להתייקרות בעקבות העלאת המע''מ. ועוד מעט החגים
מגיעים.
שנה טובה!

חחחחח השנה טובה שלך

כ"כ עוקצני לאור המצב.

בסוף כולנו נחיה על לחם חמאה ומים.

יאמיאמי חמאה

אי שפיות אני אומרת לך.

לא יודע.

אני דווקא מברך על המהלך ומעודד גזרות נוספות.
ולא. זה לא בגלל שאני מדושן כלכלית או מתנייד ע"ח הברון.

נשלח מבית הכיסא שלי

רינתי77

Active member
אין מה לדאוג. גם ללא העידוד, יהיו גזרות

נוספות. ולא שכל הגזירות הן מחוייבות המציאות.
הרי כשהדלק מוזל בעולם, אצלנו לעולם לא מורידים את
המחיר.

דרך להאצת הליכים.

למרות התוצאות הפיננסיות של ישראל אשתקד, לשיטתי חלוקת התקציב אחראית לביסוס חולות שבעתיד הלא רחוק מידי ישנו את המדינה כלכלית פוליטית ותרבותית באופן הרסני.
המבנה הפוליטי ומיני סטטוס-קווים לא מאפשרים שינויים מספיק מהותיים שימנעו את אותה תאונת רכבת קטלנית. אנחנו כולנו יושבים באותה הרכבת מחמיצים פנים ומגישים קובלנות, אבל אף אחד לא ינתק את הקרונות וירד מהרכבת, כי למרות הקושי הנסיעה עדיין נסבלת.
הקשיים באים במנות קצובות - לאט אבל בטוח.

הדרך היחידה להימנע מהסוף הרע היא פשוט ליזום או לייחל לצורך העניין לסוף רע, אבל פחות.
סוף כזה שיכפה תנאים וחוקים חדשים. כזה שיקצוץ את כל הפרות הקדושות.
כזה שישנה את מבנה התקציב ואת סדר העדיפויות לתקופה ארוכה מספיק.

להבנתי ככל שנקדים את קריסתו של מעמד הביניים הרחב כך עתידנו לטווח הרחוק יותר יהיה רע פחות.

poseidon111

Active member
אם לטענתך חלוקת התקציבים היא המחלה האמיתית,

דבר שאני נוטה להסכים איתו, הרי לא הבנתי מדוע הגזרות נחוצות אם פשוט ניתן לשנות את סדרי העדיפויות המתוקצבות. אם ילכו
בעקבות הצעתך, הרי יגיעו בדיוק להיפך, ורק ינציחו את המצב. אם אתה מצפה שהגזרות יביאו לסוג של מרד אזרחי, שיביא לחלוקה מחדש
הרי אתה שוגה, או לפחות בעל סבלנות אין קץ.
המשפט האחרון שלך הוא התמוה מכולם. כל המדינה הזו חיה ממעמד הביניים, הן חברתית וכמובן כלכלית.
זה לא רק פה, דרך אגב, אלא בכלכלות מרבית מדינות העולם. מה שאתה מציע, לא יביא לתוצאה שציינת בהתחלה, אלא לקריסתה של
המדינה. אתה מציע לשבור את עמוד השידרה של המדינה על מנת מה? לארגן את חלוקת התקציבים מחדש. זה כמו לקטוע את הלב כדי
לטפל בגידול שפיר שמעליו.
אתה שוכח שזה לא לגו שאתה יכול להרוס ולבנות כפי שאתה רוצה, כמה פעמים שאתה רוצה.

מה עוד שלא ציינת את הקשר בין מעמד הביניים לבין העתיד השחור שאתה צופה.

Aronsona

New member
סליחה על הכניסה ביניכם אבל הייתי מבקש להגיב

אין ספק שאתה צודק שמעמד הביניים הוא עמוד התווך המשמעותי.
אלא שלפעמים, כאשר מביאים דברים לאבסורד קיצוני, רק אז מבינים קובעי המדיניות את פועלם השגוי ומנסים לתקנו. הלחץ הנוראי שקיים היום על מעמד הביניים עשוי להביא לקריסתו ואז ההשלכות ברורות

poseidon111

Active member
אני מבקש להבין אם אתה תומך בדבריו. במידה וכן

אנא הסבר לי כיצד קריסת מעמד הביניים, תביא לתוצאות המקוות, אם את החלק האוכלוסיה שאמור להיות עמוד השדרה, הרסו.
עם מה ירכיבו את המבנה החדש?

Aronsona

New member
אני לא בטוח שאני תומך כלל.

אני אומר שאני מבין מה הוא אומר.
אתן דוגמא מכיוון אחר. שוחחנו בעבר על מלחמת העולם השלישית מול העולם המוסלמי. המוסלמים יוצרים בחלקים באירופה מציאות בלתי אפשרית. הטענה אומרת שהם יביאו לאותה מלחמת עולם שלישית שבסופה הם יחזרו לגודלם הטבעי ויזנחו את מחשבת ההשתלטות שלהם. כמות הסבל שתיגרם עד אז תהיה עצומה.
גם כאן, הסבל יהיה עצום לרוב העם, אתה ואני כבר לא נהיה, אבל זה יביא להתפכחות של מובילי הכלכלה והשיקום יהיה מוצלח.
כמו שאמרתי, על חשבון מעמד הביניים הנוכחי ולכן אני מקווה שתהיה התפכחות קודם.

poseidon111

Active member
ואני שואל אם זו הדרך או שיש דרך פחות

דרסטית כמו למשל בחירה במפלגה שמבינה קצת יותר את חשיבות מעמד הביניים.
זה לא נראה לך יותר הגיוני?
הרי מה שאני כותב פה, ברור לכל כלכלן מתחיל שלא שטוף ברעיונות כלכליים שאבד עליהן הכלח.
האם הרס הוא הדרך היחידה לשיקום?

Aronsona

New member
אין ספק שהדרך המועדפת תהיה לבחור במפלגה יותר

סוציאל דמוקרטית. לצערי, בארבע חמש השנים הקרובות זה כנראה לא יקרה.
ישנה אצלנו בעיה שמפלגות, שמבחינה כלכלית הן יותר סוציאליות, נחשבות שמאלניות ו"וותרניות" לערבים וכך קבוצה גדולה מאד של אנשים לא יבחרו בהן.
אני לכן חושש מקטסטרופה למעמד הביניים לפני שתהיה התפכחות.

poseidon111

Active member
הקטסטרופה, כבר בתהליך. יותר ויותר אנשים

שהיו במעמד בביניים, משתייכים עתה למעמד הנמוך.
אמר איש חכם פעם שחוסנה הכלכלי-חברתי של מדינה הוא פונקציה ישירה של חוזק מעמד הביניים שלה.
מדינה עם מעמד ביניים חלש, היא כאדם עם עמוד שידרה חלש.
מי שמציע לפרק את מעמד הביניים על ידי החלשה מתמשכת באמצעות גזרות, הוא אדם שמבין אולי במדעי החברה, אך לא בכלכלה.
פירוק מעמד הביניים שהוא המעמד שמספק את מירב ההכנסות, מירב חיי המסחר ועוד כמה מירבים כאלו, הוא פירוק המדינה תרתי משמע.
סביר להניח שלא יהיה ממה להרכיב את החברה האוטופית שהיא בחזונם.

זה בדיוק מה שאני טוען.

כמו שציינתי - לא ניתן לשנות את סדר העדיפויות. כמה ניסיונות אתה עוד צריך ע"מ להבין זאת?
כל הפעולות שנעשו בעשורים האחרונים(חוק טל, ביטול קצבאות, התנתקות, ביטול משרד הדתות...) הם פעולות נקודתיות ע"מ לייצר רושם אבל ללא תוכן רחב אמיתי.
ישראל לא יכולה להתקיים לאורך זמן כמדינת רווחה או סבסוד קיצוני למיעוטים.
בעתיד הלא רחוק זה יהיה בלתי אפשרי לקיים מדינה עם חוסן בטחוני, מדניות רווחה וסבסוד, משרדים ענפים, המשך עידוד אוכלוסיות נחשלות, או תעדוף מיעוטים.
אין מנוס מהתקוממות קשה שתבוא רק לאחר שנשבור את גבם של כמה גמלים.
אחרת לא יישארו כאן מספיק "לוחמים" וזו סופה של המסגרת שכבר יהיה שווה להילחם בשבילה..

אספר לך בסוד שבקטן אתה יכול לראות את התהליך הזה באופן איטי מתרחש בירושלים. ירושלים בדרך לאבדון פיננסי, ביטחוני ותרבותי,
והממשלה מוגבלת האמצעים כבר מתקשה למנוע את הנטישה של אותו מעמד הביניים ופגיע בחוסנה של ירושלים. מה שבעצם רק יזרז את חלוקתה.
לשמחתי אני לא נלחם על ירושלים. רק מביט על שקיעתה.

אני מרשה לעצמי להסכים איתך

גם אני חושבת שחלוקת התקציבים היא המחלה האמיתית, אבל להרוס את עמוד השדרה כדי להתחיל הכל מהתחלה? מוזר

האם להרוס את מעמד הביניים כדי שאלה שיושבים למעלה יבינו את גודל איוולתם? קצת יותר ממוזר

זה מזכיר לי את אלה המייחלים לאיזו שואה אטומית שתשמיד את האנושות המחורבנת כדי שכדור הארץ יתאושש ויתחיל הכל מהתחלה...
בזמן האחרונה אני רואה יותר מדי נשיונל גיאוגרפיק עם הסדרות על כדור הארץ ומה קורה אם...

למעלה