טוב אני מקווה שזה המקום הנכון

טוב אני מקווה שזה המקום הנכון

אני מחפש המלצה למישהו שמכיר את התוכנה אילוסטרייטור (ויהיה נדיב לאיית לי אותה באנגלית) חוץ מזה הבנתי שנהוג להגיש באמצעותה עיצובים (אך לא רק איתה) של מוצרים מסויימים כמו שעונים למשל אשמח אם תפנו אותי למדריך או לספר שעוסק בתוכנה כמובן בעברית......

galrt

New member
מה?

illustrator זאת תוכנה שבסך הכל נועדה ל- vector graphics ובעיקר אפשריות טקסט מתקדמות לשימוש וקטורי בתכונות אחרות. אולי אתה מתכוון שאנשים מכינים דפי תצוגה לפני הדפסה בזה כיוון שזה ווקטורי אפשר להגדיל בלי סוף בלי לאבד איכות. אבל לעצב מוצרים?? בחיים לא שמעתי על זה. אלא אם כן אתה לא מדבר בכלל על נושא של תלת ומדבר על BLUEPRINTS מצוירים כמו תוכנית בניה של בניין.

RJ11

New member
אתה מדבר על Adobe Illustrator?

זו תוכנת Vector graphics. קישור לעמוד המוצר: http://www.adobe.com/products/illustrator/main.html

eldarinn

New member
כפי שכבר נאמר מדובר בתכנה וקטורית

שהמקבילה שלה והנפוצה הרבה יותר בארץ היא FREEHAND של מקרומדיה. אני אישית חושב ש ILLUSTRATOR יותר פשוטה אבל כאמור התעשיה בארץ מעדיפה באופן גורף את FREEHAND. אגב זו תכנה בעיקר לדפוס ולא לתלת מימד.

RJ11

New member
זה נכון אדובי קנתה את מקרומדיה...

אבל בכל זאת FreeHand עדיין קימת וניתנת לרכישה.

חברה תודה רבה לכולם אני עדין מבולבל

אני צריך להגיש עיצוב של שעון לבית אופנה גדול לקחתי רעיון של המותג עצמו ופיתחתי אותו לשעון אני בסה"כ רוצה שהוא יוצג בצורה הכי מרשימה שזה אומר גם איור שיעובד עם פוטו שופ ותוכנת ציור שאני עדין מתלבט עם איזה מהן ללמוד קורל דרו, או פריהנד בעיקרון הבנתי שיש פונקציות חופפות הרעיון קיים לי בראש אני פשוט צריך להוציא אותו אל הפועל בצורה הטובה ביותר כי אני פרפקציוניסט מחלת נפש אבל ככה אני רוצה שזה יוצג עקרונית חשבתי אולי יש תוכנה שיכולה להציג את השעון גם בתלת מימד עם זה אפשרי הייתי רוצה לדעת איזו ולגבי איך ללמוד אותה אני אקנה ספר או התייעץ עם חבר אם זה יהיה קשה מדי אני אלמד לעבוד עם פוטו שופ ותוכנת איור סרטוט טובה אם יש למישהו הצעות אני אשמח לשמוע למרות שיש פורומים אחרים זה פורום אדיב במיוחד.... אגב וקטורית אין לי מושג מה זה אומר..... תודה...... (אין נסיון אבל יש אמביציה)

מיכאל ג

New member
אם אתה רוצה ספרים

אז יש ספרים של "מנטור" שאתה יכול לראות כאן - http://www.mentor.co.il/Books/Books.aspx מדריכים ברשת אני לא חושב שיש, בכל מקרה לא בעברית. אילוסטרייטור לא יכולה להציג בתלת מימד (יש לה כמה יכולות פשוט שלא יספיקו לשעון), אלא רק בדו מימד. תראה, בנימה אישית, יפה שבא לך רעיון בראש והחלטת ללמוד תוכנה בשביל זה, אבל אתה במצב של מישהו שלא יודע לנהוג ולא ראה מכונית בחיים, ופתאום בא לו רעיון לנסוע לאילת. לרוב לא לומדים תוכנות כאלו רק בשביל פרויקט אחד, רוב האנשים שלומדים אילוסטרייטור עושים את זה כי הם רוצים להכנס לגרפיקה כמקצוע או לפחות כעיסוק די משמעותי בחיים שלהם. ועיצוב שעון זה לא פרויקט קל כל כך. אז תתכנון להרבה מאוד למידה בשביל הביצוע הזה.

תודה מיכאל לוקח את הדברים לתשומת

ליבי אני יודע שלהגיע לביצועיות גבוהה אני יצטרך ללמוד הרבה, וזה לא יקרה בין לילה אבל יש לי את כל החורף לפני, ואני בנתיים רושם ואוסף רעיונות, עד שאני אגיע לרמת השגיות גבוהה פשוט אנשים משגעים אותי, איזה יצרך מבית אופנה שמייצר למורגן ולחברות גדולות באירופה אמר לי שהוא לא ממש אוהב את הקורל דרו ויש לו 40 מעצבים שעובדים תחתיו אז קצת קשה לי להבין מה היתרון של פרי הנד על קורל, או תוכנות אחרות בשביל זה אני מגיע לפה, כאן אני יכול לחסוך טעויות מסויימות מהניסיון של אנשים כמוך. אז תודה...... ותצליח! צ'או

מיכאל ג

New member
אל תשכח שיש כאן עניין של טעם אישי

אם על כולם היה מוסכם איזו תוכנה הכי טובה היתה רק תוכנה אחת בשוק זה שמישהו אמר משהו לא אומר כלום, אפילו שהוא יצרן גדול וכו וכו.

iko iko

New member
כעיקרון, אם אתה מעצב מוצרים

אז כדי לך מאד ללמוד תוכנת תלת מימד. אם כל מה שאתה עושה זה לעצב מוצרים אז בשלב ראשון עדיף לך ללמוד תוכנת מידול בלבד ואין לך צורך בתוכנה שיודעת לעשות גם אנימציה, תחום התלת הוא תחום ענק ואין סיבה להתפזר יותר מדי. מעבר לזה כדי לך ללמוד גם פוטושופ ברמה מסוימת אתה תשתמש בה גם בתלת וגם לצורכי גרפיקה. מה שכן עם אתה עובד מול לקוחות רציניים וצריך לעשות מצגת יפה, אני לא הייתי מנסה לעשות הכל לבד, הייתי לוקח מאייר שיאייר לי כמה דוגמאות להצגה של המוצר, או לחילופין תלתיסט רציני שיבנה לי דגם ויעשה לי סרטון הדמיה קטן, בסופו של דבר הרבה מאד נופל וקם על איכות הפרזנטציה, אם אתה נראה רציני אז הסיכוים גדלים בהתאם, הרבה פעמים שווה להוציא את הכסף הזה על מישהו מיקצועי ולא לנסות לעשות הכל לבד. כל זה לא סותר את עניין לימוד התוכנות, שווה לך ללמוד תוכנות שיוכלו לעזור לך במקצוע, רק צריך להביא בחשבון שלימוד לוקח זמן, והתמקצעות, עוד יותר. מפריהנד, אילוסטרטור וקורל דרו הייתי שוכח, אלו תוכנות שמשמשות בעיקר בתחום הגרפיקה והדפוס כדי לעצב מודעות, פליירים, ודברי דפוס כאלו ואחרים, אין לך צורך מיוחד בהם.

תודה גם לך.....

אוקיי קיבלתי מהמעט שאני זוכר בפוטו שופ יש פילטר שמדמה איור כשאני לוקח שעון רגיל ומפלטר אותו אני מקבל כבר חצי עבודה מוכנה משם אני עובד על תיקונים (משמעותיים) לעיצוב שלי, אם ההבדלים שלי היו קטנים לא הייתי טורח, אני רוצה להכתיב סטנדרט חדש לשעונים זה החזון בכל מקרה. תודה אהבתי גם את התשובה הזאתי(שלך) מה אתה חושב על איידיוויזן? כאילו מצגת של תמונה בתלת ממד מצגת חזיתית, זה דברים שאני צריך לעשות בתוכנה גראפית אח"כ אני רוצה ליצור את השעון בפוטו שופ כאילו הוא באמת קיים, ובשלב השלישי לעשות לו הדמיית אנימציה קצרה זה לפי דעתי מכסה את כל האפשרויות אם זה לא יצא כמו בדמיון שלי אני אפנה לעזרה מקצועית תודה על המידע פעם נוספת. צ'או

למעלה