טוב אני מתעסק עם EBAY רק כחודש בערך

itai 20

New member
טוב אני מתעסק עם EBAY רק כחודש בערך

בעיקר בעניני גיטרות ועלו לי כמה שאלות: 1- למה יש טווחי מחירים במחירי משלוח של מוצרים לארץ? אחד אומר לך 250$ והשני 150$ ואפילו נתקלתי ב 60$ האם שם הם מכניסים איזשהו רווח סמוי שEBAY לא אחראי על העלות שלו? -------------------------------------------- 2- על גיטרות ספציפית אם מישהו יודע אני משלם מע"מ 15.5% + דמי משלוח בלבד? או שישנה עלות נוספת? -------------------------------------------- 3- מנסיון של ותיקים מה האינדקציות הראשונות לדעת שמוצר הוא זיוף? או שחס וחלילה אפילו לא יגיע אלי המוצר הרי הכל עובד על ענין של אמון אני מניח... תודה רבה

leonidl1

New member
תשובות

1. המשלוח מוזן לפי מה שהמוכר רוצה להזין - אתה רוצה תקנה, לא רוצה אז תעבור הלאה. תמיד אפשר להיתווכח עם המוכר ולפעמים הוא מוריד ולפעמים לא. לא סתם אי.ביי. נקרא: "השוק הכי גדול בעולם". 2. בקשר למכס, כן יש רק את תשלום המכס שבעניין הגיטרות אני לא בקיא אבל חוץ מהתשלום הזה אין עוד מיסים וכד'. 3. האינדיקציה היחידה היא מה שהמוכר מאכיל אותך, פה נכנסת האינטלגנציה שלך לעבודה ואם אתה מרגיש שיש משהו חשוד, תשאל את המוכר שאלות מנחות לראות אם זה אכן אמיתי או לא. בנוסף תדרוש תמונות והרבה במקרה של גיטרות בשאיפה לגלות אולי איזשהו פיצוץ שיש עליה או שריטה וכו' שהמוכר פשוט מנסה להסתיר ממך.

RoieL

New member
בקשר למכס

כמ ושכתבתי בערך מליון פעמים בפורום כלי נגינה- מכס אין אבל מע"מ (15.5% ממחיר הגיטרה) יש.

chaparel

New member
מה עם פטור לחיילים

קראתי באתר המכס שיש פטור 30 דולר לחיילים זה אומר פטור רק מכס או סך כל המיסים החלים על החבילה ? בנוסף הם רושמים חבילת שי, זה אומר שצריך להיות כתוב עליה מתנה ?

הכי פשוט שתצלצל אליהם ותברר

אתה גם לא צריך להזדהות בשיחת הטלפון כך שאין לך מה לחשוש...

dandush66

New member
כמה גיטרות עולות 30 דולר?

אפס. ולכן אין פטור ממע"ם על גיטרות. גם לא לחיילים. ולגבי הצהרת "מתנה": כתבתי כבר בשרשור אחר. מדובר בקשקוש. במכס הספיקו לפני שנים להתייחס לזה. בקיצור, תכין את הג'ובות. מע"ם כולם משלמים אם המותר שווה 50 דולר ומעלה.

moti789

New member
עלות המשלוח כולל אריזה, טיפול ועלות הדואר

בעוד שעלות הדוא די נתונה וקבוע לפי סוג המשלוח עבור שני הסעיפים האחרים המוכר יכול לגבות כטוב בעיניו ראה את פערי המשלוח באתרי במכירות הישראלים אמנם לאחרונה הנושא מתחיל להכנס לשפיות אבל עדיין אפשר למצא מוכרים שגובים 100 שקל על משלוח מוצר של 20 גרם ושעלותו נמוכה יותר

למעלה