טוב אנשים... הקשיבו נא!!!

Crazy Diamond85

New member
טוב אנשים... הקשיבו נא!!!

בעקבות הבקשה לתרגום של "היי אתה" (Hey you), החלטתי להציע רעיון שנעשה מעיין פרויקט של תרגום שירים, ושבפולין ראיתי ספר עם כמעט כל השירים של פינק פלויד (לפי אלבומים) ששם כתוב המילים המקוריות לצד התרגום בפולנית :) אני כותב את זה בהודעה חדשה כי ההודעה ההיא לא קפצה למעלה :) אז תגידו מה דעתכם...

סורי ../images/Emo4.gif

הדבר בלתי אפשרי, משום שאסור לפרסם בפורום מילות שירים במלואן, באנגלית או בעברית. זוהי עבירה על חוקי זכויות היוצרים. רק ציטוט חלקי מותר, ככל הנראה.

ואם נכתוב ../images/Emo66.gif

שהמילים הן של מי שכתב כל שיר ספציפי

לצערנו, זה לא מספיק, חמודה

לשם פרסום המילים יש צורך בהסכמת נציגי האמנים, היינו חברות התקליטים. אלו עושים כסף מאישור פרסום כנ"ל - מה שנקרא "תמלוגים". נכון לעכשיו, אין בידי הפורום (או בידי תפוז) אישור כזה, אך העניין נמצא בבירורים, כך שיכול להיות שהמצב ישתנה בעתיד. אני פועלת בנדון, ואעשה כל שאפשר כדי שהפורום יוכל לפעול במקסימום חופשיות מבחינת ציטוט טקסטים. בכל אופן, זה המצב המשפטי כרגע.

אבל למה?

נראה לי משום מה מאוד לא הגיוני מה כ"כ בעייתי בפרסום מילות שירים? אנחנו לא מפרסמים פה את השיר המלא, אלא רק מילים שכל אחד יכול להוציא משמיעת השיר. לפי דעתי זו כבר הגבלה קטנונית וחסרת טעם.

../images/Emo132.gif

הנחת העבודה שלי כרגע היא שלא תהיה התעקשות אם רק נצטט כמה שורות, לצרכי פרשנות - כל עוד לא מועתקות מילות השיר במלואן. אני לא בטוחה ב-100% שזה מותר - אבל ברור שבלי זה הדיונים בפרשנות השירים יעוקרו ממהותם. באשר לטענה שהאיסור קטנוני או חסר טעם: זכרו, שמטרתו המקורית של החוק היא להגן על היוצרים - היינו האמנים - מעשיית רווח על חשבונם ע"י הפצת יצירותיהם. זוהי מטרה ראויה, בבסיסה, גם אם לדעתי אין בהכרח להפעיל את החוק כנגד כל מי שכותב מילות שירים בפורומים או באתרים פרטיים (בניגוד למסחריים), במיוחד כשמדובר באוהדים של האמנים, העושים זאת שלא למטרות רווח כלל. אך האיסור כיום הוא עדיין גורף. מכיוון שתפוז הוא אתר מסחרי מסודר, הגיוני שמפעיליו לא יהיו מעוניינים להסתבך עם בעלי הזכויות, ולכן יקפידו בנדון.

אבל אנחנו לא מפיצים את יצירותיהם

היצירה של מוזיקאים, לפי מיטב הבנתי, הוא השיר עצמו. כאשר אנו מפרסמים רק מילים, אני לא רואה איך אנו מפיצים את יצירתם.

לא ממש משנה

זה החוק, וזו כנראה העמדה המשפטית של היועצים המשפטים של תפוז, כל עוד זה המצב אין ממש מה לעשות. אגב כשמפרסמים מילים של שיר באינטרנט מפיצים אותו...

האמת,שבערך גם אני..

הייתי בכל מיני פורומים של להקות פעם,ושם פירסמו חופשי הכל.

Crazy Diamond85

New member
ואם כבר...

אז מה בדיוק לגבי פרסום תמונות? עטיפות אלבומים? תמונות מתוך DVD?

יקיריי

העניין נבדק בימים האחרונים ממש, וזה המצב המשפטי הנוהג. אני יודעת שבפורום שלנו, כמו גם בפורומים אחרים, היה נהוג לפרסם מילות שירים באופן חופשי ומלא, אבל בכל הנוגע לפורום הזה, עליו אני אחראית, יישמר המצב המשפטי כפי שנמסר. היינו: אין לתת מילות שירים במלואן. ככל הנראה ניתן לתת ציטוטים נבחרים מתוך שירים.

למעלה