טוב אנשים יש לי שאלה

ת מ ו ז

New member
טוב אנשים יש לי שאלה

אני לא בטוחה שתדעו מה לענות לי אבל בכל מקרה.... אני שמיניסטית ונימאס לי כבר מהבית.. ואני נורא רוצה לשנות עווירה לעבור למקום אחר. השאלה אם אני יכולה לעשות את הבגריות לבד ולא דרך אנקורי שלוקחים מלא כסף... וזה מממש ממש דחוף אז אני ממש יודה לכם אם תכולו לענות לי בהקדם.

לונה..

New member
בגרויות ומעבר דירה

בגרויות את תמיד יכולה לעשות לבד, עלות של בחינת בגרות עולה בסביבות הארבעים שקלים, כל עוד את לא נבחנת במסגרת בית ספר (בבתי ספר זה עולה בסביבות ה-20-25 שקלים לבחינה). העניין החיובי העיקרי שקיים מאחורי אנקורי ודומיו, הוא הקורסים. את אמורה לשלם לבית הספר תמורת הלימוד בקורס, יש מרצה שמסביר לך את החומר, נותן לך שיעורים ומתרגל איתך, בדיוק כמו בבית ספר רגיל. ההבדל הוא שאת מכסה את כל החומר בסביבות השלושה ארבעה חודשים ויוצאת משם בהרגשה ודאית שאת יודעת ומבינה את החומר, שאת מוכנה לבחינה, במקום לשבת לבד עם ספרים ולנסות להבין מה, איך ומאיפה להתחיל. אבל אם את מוכנה לעשות זאת באופן עצמאי, תכיני את עצמך מראש לעובדה שזה מאוד מאוד קשה - אך עם הרבה מאמץ והשקעה - אפשרי. אני באופן אישי ממליצה לך לחכות עד אחרי הצבא, ולהשלים את הבגרויות על חשבון הפקדון הצבאי שאת אמורה לקבל, או במסגרת "הזדמנות שניה", שזו אופציה שהצבא מציע לחיילים והיא מאפשרת להם להשלים את בחינות הבגרות. אני לא בטוחה לגבי התשלום וכיצד זה מתבצע, אבל את יכולה להתקשר ללשכת הגיוס ולברר. דבר נוסף - כל עוד את שמיניסטית, את עדיין צריכה לסיים 12 שנות לימוד. מניסיון, עדיף לך ללמוד ולעשות מאמץ קטן נוסף ולהבחן בבית הספר, כך תצמצמי את מספר הבגרויות שתצטרכי להשלים במקרה ולא תשלימי את כולן. גם כך את נמצאת שם עד סוף יוני, חבל לבזבז את הזמן לחינם. מעבר דירה בזמן הקרוב לא יועיל לך, אלא רק יכניס אותך ללחצים מיותרים נוספים. אני מציעה לך לחכות מעט, לראות איפה את עומדת ובהתאם לתנאים להחליט באופן סופי. בהצלחה.

ת מ ו ז

New member
אבל אם אני רוצה לגשת לבד

איך אני עושה את זה? למי לפנות איך מה?

לונה..

New member
תבררי בבית הספר שלך.

למיטב הבנתי בתי הספר שבהם למדת וסיימת, הם בתי הספר שבהם תבחני. למרות שזה לא מחייב, כך שאל תסתמכי על התשובה שלי במאה אחוזים. פשוט גשי ליועץ/ת בית הספר והם יסבירו לך בדיוק כיצד התהליך מתבצע.

m a n k o

New member
כל עוד את במסגרת

בית ספר את נחשבת כנבחנת אינטרנית ואת לא יכולה לגשת לבד לבחינות בגרות, אלא אך ורק במסדרת האינטרנית שלך- הבית ספר. כשתסיימתי ללמוד את יכולה לגשת לבגרות כנבחנת אקטרנית אבל כל עוד את רשומה בבית ספר את לא יכולה לגשת בכוחות עצמך לבגרות אלא רק במסגרת הבית ספר

gal-or

New member
לדעתי,

א. לדעתי את מדי צעירה בשביל לעזוב את הבית. בינינו, את עוד לא משלמת חשבונות, עוד לא יודעת איך זה שצריך להכין אוכל לבד. ב. כמו שכולם אמרו, עדיף לעשות בגרויות עכשיו ולא אחר כך. עדי

ת מ ו ז

New member
להכין אוכל אני יודעת

לשלם חשבונות לא... אבל תמיד אפשר ללמוד... מממ ניראה לי באמת עדיף לסיים בגרויות נורמלי ומה שאני לא יעשה את פשוט ישלים אח"כ.... לילה טוב!

למעלה