טוב,בהתחשב בזה שכמעט בוקר יש לי שאלה.

שבקי

New member
טוב,בהתחשב בזה שכמעט בוקר יש לי שאלה.

מה הם הדברי פתיחה לסדרה מסע בין כוכבים? זה משהו בערך "החלל,הגבול האינסופי,אלה מסעות החללית אנטרפיז בדרכה לגלות עולמות חדשים" אניע צריך את הטקסט המדויק להיום בערב. ניסיתי לחפש אבל בהתחשב בזה שאני שיכור וכמעט בוקר אז לא מצאתי, אבל הי,כתבתי כמעט בלי טעויות חחחל.

EBow

New member
הפתיחה

מתוך הסדרה המקורית:
"Space, the final frontier. These are the voyages of the starship Enterprise. Its five-year mission, to explore strange, new worlds. To seek out new life and new civilizations. To boldly go where no man has gone before."
ובתרגום חופשי: "חלל. הגבול [החזית] האינסופי[ת]. אלו הם מסעותיה של ספינת החלל אנטרפרייז. משימת חמש השנים שלה, לחקור עולמות מוזרים חדשים. לחפש צורות חיים ותרבויות חדשות. ללכת באומץ למקום בו איש לא היה מעולם". מתוך ה"דור הבא":
Space, the final frontier. These are the voages of the starship Enterprise. Its continuing mission, to explore strange, new worlds. To seek out new life and new civilizations. To boldly go where no one has gone before."​
ובתרגום חופשי: "חלל. הגבול [החזית] האינסופי[ת]. אלו הם מסעותיה של ספינת החלל אנטרפרייז. משימתה המתמשכת, לחקור עולמות מוזרים חדשים. לחפש צורות חיים ותרבויות חדשות. ללכת באומץ למקום בו אף אחד לא היה מעולם". ראוי לציין שלמרות שאי אפשר לתרגם לגמרי "no one has gone before..." בלי להטות את התרגום לצורת זכר או נקבה, זו הייתה הכוונה המקורית של הניסוח - להתעלות מעבר למגדר.

למעלה