טוב בנות! לאמא שלי יש יומהולדת ביום

Hadar p

New member
טוב בנות! לאמא שלי יש יומהולדת ביום

שישי!
החלטנו (אחותי ואני)להזמין את סבתא שלי והאחים של אמא שלי (בסה"כ איתנו 16 איש) לארוחת שישי אצלנו (לא הפתעה) פשוט ערב של פינוק כולו בשבילה!
העניין הוא כזה....בצהרים היא ואבא שלי יהיו בברית כך שארוחת הערב צריכה להיות קלילה ולא בשרית
כרגע בתכנון:
מרק פיטריות עשיר עם גריסים. לחמים מיוחדים קנויים לחמניות שאני אכין. סלטים-(טונה, ביצים, יווני, חסה, חצילים...) פלטת גבינות 2 פשטידות (עדיין לא ידוע אלו..
) 2 דגי סלמון לביבות תירס מדהימות של סבתא לקינוח עוגת גבינה האלוהית + פאי פקאן. מה דעתכן
יש המלצות? פשטידות טובות? גיוונים שינוים? תודה
 

kisses

New member
קודם כל ../images/Emo49.gif../images/Emo65.gif../images/Emo77.gif לאמך

דבר שני לדעתי תמיד מתאים פשטידת/קיש קישואים ופשטידת בצל קיש קישואים . חומרים לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ: לבצק: 2 כוסות קמח 1/2 כפית מלח 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 1 ביצה למלית: 8 קישואים מגוררים 3 ביצים 1 בצל, מטוגן עם 3-2 שיני שום 100 גרם מוצרלה קשה מגוררת מלח, פלפל ואגוז מוסקט לציפוי: 3-2 זוקיני (צהוב וירוק) * במעבד מזון מעבדים קמח, מלח וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה תוך כדי ערבול ונותנים לתערובת להתגבש לכדור. במידת הצורך מוסיפים כף מים. * מרדדים את הבצק ומרפדים תבנית פאי. מקררים או מקפיאים. * מחממים תנור ל180- מעלות. * מערבבים את חומרי המלית, יוצקים על הקלתית ואופים כ20- דקות. * בינתיים פורסים את הזוקיני לפרוסות אורך דקות (אפשר בעזרת קולפן) וצולים אותן על מחבת פסים. * מוציאים את הקיש מהתנור, מסדרים את פרוסות הזוקיני על המלית בחפיפה כך שהמאפה יכוסה בצהוב-ירוק וממשיכים לאפות עוד 15-10 דקות.
 

Hadar p

New member
תודה! מיד הדפסתי. ואגב ליאת הכנתי

אתמול את כדורי העוף הסינים היום נאכל אותם (כי אתמול בלית ברירה אכלנו את כל השאריות בנקום לזרוק (איך אני שונאת!
) לפי הריח נראה שהמתכון אחלה.....
ובאמת שמתי פחות ג´ינג´ר ופחות קטשופ נראה היום איך יצא!
 

kisses

New member
סבבה אני מחכה לשמוע

צרפתי לך עוד מתכון של פאי בצל מעולה לגבי הילדים ניראה לי רעיון מצויין ספגטי ואולי כדאי לצרף שניצלונים או שזה חייב להיות הכל חלבי
 

נופר30

New member
יש קיש גבינות ועגבניות מיובשות

של אורן גירון ( ממש מעדן ) אם תרצי אני אקליד לך אותו בבית בכל מקרה הוזמנתי בשבועות והבאתי את זה ( יחד עם בלינג´ס שוקולד במילוי שוקולד ובלינג´ס רגיל ) ונרשמה הצלחה מדהימה ( ועוד אצל כאלו שלא אוהבים גבינות )
 

Hadar p

New member
נופר מתוקה הקיש הזה שכבר נתת לי

מככב אצלי
תודה מתוקה
 

נופר30

New member
הדר גילית שיש לי מלא מלא מלא

פשטידות וקישים ( וזה רק בתוכנה בלי חפש לך בניירת ) תגידי מה ואני אקליד תירס תרד כרישה עגבניות חצילים גבינות ברוקלי ועוד
 

גלי ב

New member
מזל טוב...איזה יופי של חודש ../images/Emo23.gif

גם לאמא של הדר. גם לאמא של בעלי. גם לאמא שלי וגם...לי. אחלה חודש של מזל ושמחה
 

Hadar p

New member
בשבילי זה חודש מלא מלא בארועים

2 ימי נישואין 6 ימי הולדת!!!!!!!! מזל טוב לכווווווולם!
 

Hadar p

New member
ליאת הייתי עוזרת אבל בע"פ אני לא

זוכרת.... מחר אני אקליד לךאותה אם נופר לא תתן לך עד אז! היא באמת מצוינת!
 

נופר30

New member
בבקשה

קיש גבינות ועגבניות מיובשות - אורן גירון לבצק: 350 גר´ קמח 220 גר´ חמאה 1 ביצה מלח קורט סוכר למילוי 200 גר´ גבינה בולגרית, מפוררת 300 גר´ גבינת גרוייר או אמנטל, מגוררת 1 מיכל שמנת מתוקה 100 גר´ עגבניות מיובשות, שרויות בשמן 3 ביצים פלפל שחור 1 שן שום כתושה מעט מלח אופן ההכנה לבצק- מכניסים את כל החומרים למעבד מזון, מעבדים רק עד קבלת בצק אחיד. עוטפים מניחים במקרר ל- 1/2 שעה לפחות. מרדדים את הבצק על תבנית קיש, לעובי של ½ ס"מ, מומלץ עם תחתית מתפרקת, אופים בטמפ` של 180 מעלות אפייה עיוורת (כשרדיד אלומיניום מונח על הבצק ועליו ``משקולת`` כמו שעועית יבשה, אורז או כל קטנייה אחרת) כ- 15 דקות. מסירים את הנייר עם המשקולת ואופים עוד 5 דקות. מוציאים מהתנור, מורידים את הטמפ` ל160 מעלות. מלית: מערבבים את כל חומרי הבלילה (שמנת, ביצים ותבלינים). עורכים את גבינות המפוררות על קלתית הבצק האפויה, מפזרים מעל את העגבניות ויוצקים את הבלילה מעל. אופים כ-40 דקות, מצננים מעט, פורסים ומגישים בהצלחה נ.ב בארץ הגבינות הללו מאוד יקרות עשיתי עם תחליפים ועדיין יצאה מעדן
 

אתי@

New member
מזל טוב../images/Emo65.gif התפריט נשמע מעולה

בעיקר העוגות - בחירה מעולה
לגבי פשטידות, כרגיל אני ממליצה על 2 פשטידות מדהימות: 1. פשטידת עשבי תיבול וצנוברים- מאוד אלגנטית ומיוחדת לארוח. 2. פשטידת בצל - סתם פשטידה מעולה. אם את מחפשת משהו ספציפי - תגידי מה ונראה אם יש לי מתכון. גיוונים - תמיד אפשר להוסיף סלט פסטה איכותי, או לאפות לבד לחם קליל, או לחמניות גבינה טובות. הכל תלוי בכמויות ובזמן שיש להכין.
 

גלי ב

New member
אתי, אפשר את המתכון של פשטידת

הצנוברים , בבקשה
תודה גדולה מראש,
 

אתי@

New member
קיש עשבי תיבול וצנוברים / אהרוני

קיש עשבי תיבול וצנוברים / אהרוני ************************************ המרכיבים לבצק: 3 כוסות קמח 1 כפית שטוחה מלח 150 גרם מרגרינה בטעם חמאה חתוכה לקוביות קטנות 1 ביצה המרכיבים למלית: 2 כפות שמן זית 1 בצל קצוץ (לדעתי צריך יותר מ-1, לפחות 1.5 או 2 בצלים) 100 גרם צנוברים 3 ביצים 1 שקית שמנת מתוקה/צמחית (רצוי לא מהמתוקות אלא מאלה שהן לבישול!) מלח, פלפל 1 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים דק (פטרוזיליה, בזיליקום, טימין, רוזמרין, עירית, וכו´), אני השתמשתי בבזיליקום בלבד ויצא מעולה. 2 שיני שום קצוצות אופן ההכנה: 1. שמים במעבד מזון את חומרי הבצק ומעבדים לבצק. אם צריך מוסיפים 1-2 כפות מים קרים. חשוב לא לעבד את הבצק יתר על המידה. צרים מהבצק כדור שוטח, ומניחים במקרר לשעה לפחות. 2. מחממים במחבת את שמן הזית ומאדים את הבצל. מוסיפים את הצנוברים וקולים קלות. 3. מערבבים את הבצל והצנוברים עם כל חומרי המלית. 4. עורכים את הבצק לעלה על משטח מקומח קלות. מגלגלים את הבצק על המערוך בזהירות, מרימים, מניחים על תבנית פאי, מגלגלים חזרה ומהדקים לתבנית ולדפנות. חותכים ומסירים שוליים מיותרים, ודוקרים את פני הבצק במזלג בכמה מקומות. 5. יוצקים את המלית על הבצק ואופים בטמפ´ 170 מעלות כ- 40-50 דקות.
 

Hadar p

New member
אני מכינה לחמיות גבינה אלו שהיו השב

השבוע בפורום מתכונים! חוצמזה את יכולה בשמחה לצרף את פשטידת עישבי התיבול... סלט פסטה יוצא לי טעים מאד אבל חייבים לאכול אותו ביום ההכנה אי אפשר יום לפני... איך את מכינה סלט פסטה?
 

אתי@

New member
סלט פסטה

לא לפי מתכון, אלא אילתורים לפי מה שיש בבית. בעיקרון מתבלת בשמן זית, שום ובלסמי, שזה התיבול המועדף עלינו. מבחינת תוספות - השילוב המנצח: פטריות טריות, זיתים, עגבניות מיובשות, גבינה מלוחה, עלי בזיליקום. אבל בהחלט אפשר גם: עגבניות שרי, תירס, פלפלים, צנוברים, הכל תלוי במה שיש בבית, וכמובן שמה שיש בבית משתלב טוב ביחד
לפעמים עושים סלט ירקות ומוסיפים פסטה ורוטב פסטו וגם יוצא סלט פיצוצי. בכל אופן כבר המון זמן לא עשיתי...
 
למעלה