טוב,בשעה טובה ומוצלחת יש לי עז ו-2 גדיים

pander10

New member
טוב,בשעה טובה ומוצלחת יש לי עז ו-2 גדיים

החמודים.התמונות בקרוב.בינתיים הם מחסלות לי את הגינה ועד שהתארגנתי - קילפו את כל הקליפה מ2 עצי זית צעירים.עכשיו כיסיתי את הגזעים וכולי תקווה שהם ישרדו.... אגב אם יש למישהו טיפים איך לשמר את העצים -מאוד אשמח. העזים אוכלים כרגע עשב מהגינות של השכנים והם נהנים מזה מאוד וחוץ מזה תערובת של כפר ויתקין.השאלה היא אם יש המלצות לתערובת אחרת טובה יותר/זולה יותר מ-2 שח לקילו?אגב,כמה לתת להם ביום,הרי הם אוכלים כל כמות שמביאים? מה לגבי החציר?איפה ניתן לרכוש באיזור המרכז/ירושלים באיזה מחיר וכמות ועד כמה זה נחוץ לעז?שמעתי שיש אחד באיזור כפר קאסם-אם יש למישהו פרטים? האם היא צריכה חיסון נגד כלבת? מה לגבי החליבה?מתי אפשר להתחיל ואיך עושים את זה?(כפפות,לאיזה כלי),האם צריך להרטיח את החלב אחר כך? איך לבדוק שהחלב הוא בריא ואם בכלל יש צורך? נתתי אתגר לכל המבינים?לא אז אני אשמח להוסיף בהמשך... וכמובן תודה מראש לרונן או כל אחד אחר ויקח על עצמו לענות!

תתחדש!! כמה עלו? זכר ונקבה אני מקווה ../images/Emo8.gif

יהוו כמה שאלות...
: 1. תערובות לא חייבים לתת כל הזמן, בעיקר כשהעז בהריון זה לחיזוק, אבל אם נותנים מספיק עשבים מגוונים, ואולי ירקות (ללא אבוקדו או תפו"א שהם רעל בשבילם) אז רוב הזמן הן יהיו בסדר, אם הן יהיו רעבות אז הם יתלוננו אל תדאג
2. יש חיסון שנותנים מעט לפני הלידה, כנראה בשביל החלב, לא מכיר חיסונים אחרים. 3. חליבה? אתה יודע שהעז צריכה להיכנס להיריון? ואז אחרי ההמלטה יהיה חלב? אז כן אפשר להתחיל לחלוב בערך בינואר פבואר שזה תקופת ההמלטות. 4. לחלוב זה פשוט, עם שלוש אצבעות ולחלוב
כלי מתאים לחליבה מומלץ קערת נירוסטה ולשטוף לפני כל חליבה. 5. חלב טרי מהעז הוא טוב...
לא צריך לבדוק
לפני שתיה או הכנת גבינה/יוגורט ממולץ לפסטר, אבל!! לא! להרתיח, אפשר ללמוד להשתמש בחלב והכנת גבינת באתרים השונים באינטרנט.

אה תיקון בקשר לחליבה של העז

עכשיו אני קולט שדיברת עליה, שהיא האמא שלהם ומניקה אותם, נכון? אז בעיקרון כרגע היא יכולה לתת לך חלב, מומלץ מוקדם בבוקר לפני ששני הקטנטנים יתחילו לינוק ואז לך לא יהיה הרבה חלב, מומלץ גם לנסות אחה"צ לחלוב כדי לעודד ייצור יותר חלב. והנה דיברנו על החלב ויצור הגבינה ממנו, אז הנה אתר שיעזור לך: http://www.home-cheese.com יש שם מדריכים והסברים לגבי ייצור הגבינה, והם גם מוכרים את הציוד והחומרים הנדרשים, תקרא את המאמרים ותתחיל להבין את זה, חשוב לפסטר ולא להרתיח, פיסטור הוא בעצם חימום החלב עד לנקודת הרתיחה ולהפסיק שלא ירתח החלב.

pander10

New member
תודה תודה!

תודה על התשובות! הם עלו לי 1500 שח,נראה לי בסדר מבחינת המחיר... ומה עם שאלות לגבי החציר?האם יש ירקות שעדיפות עליהן? מה לעשות אם העז לא משתפת פעולה-דהיינו בורחת ממני כשאני מנסה לחלוב אותה?איך אפשר "לקבע" אותה לקרקע?

תשובות בטאגליינס

והנה השירשור המלא שנותן מידע על גידול עיזים. לגבי האוכל, חציר זה טוב, אבל סיפור אם אין לך איך להביא לבד, כי אז המשלוח סתם ייקר את זה, כמו שאמרתי אצלי אני לא משתמש בחציר כי אני מביא להם עשבים או נותן להם לרעות בשטחי היישוב הקרובים לביתי והם מרוצות. בקשר לירקות, בד"כ ירקות עליים הם יאכלו בכייף וכל השאר פשוט לנסות לראות מה הם יאכלו רק בלי תפו"א ואבוקדו.

pander10

New member
ומה לגבי הכמות?

אני גיליתי שהעזים אוכלים כל עוד נותנים להם.מה כמות האוכל הנדרשת להם ביום כדי להתפתח בצורה תקינה?

אני מעמיס להם הרבה

הם אוכלים כמה שבא להם, יותר גרוע זה לתת להם כמות גדולה מידי של תערובת, את זה עדיף לתת בערך קערה ביום לבוגר, אבל עשבים ושאר הירקות תתן כמה שבא לך.

שמעתי ש האוכל משפיע

שאם בוא נגיד משנים להם את האוכל הם מקבלים כאבי בטן ומתחילים לשלשל וזה בעייתי לכן מומלץ לתת להם כול אוכל במינון קטן ואז להתחיל להגדיל כיוון שהקיבה שלהם רגישה

נכון לכל בעלי חיים באשר הם

גם בני אדם, לכן אני תמיד מגוון באוכל שאני נותן לכל החיות שלי, ובהתייחס לעיזים, הם מקבלים עשבים מסוגים שונים, וזה לא חסר כי יש הרבה שיטחי פרא למזלנו
והירקות מהבית, וגם תערובת מידי פעם כדי לחזק, אגב בעיניין התערובת: אם נותנים בעיקר תערובת ומוסיפים קצת חציר הם גודלים יפה מאד, מצד שני זה חיסרון משום ש-א. הם מקבלים הרבה דברים שלא ממש מתאים לנו לאכול/לשתות מהתוצרת שלהם. ב. חיות משק שמגדלים בצורה מסחרית אולי מתאים שיהיו גדולים ומפלצתיים, אבל חיות משק/סמי חיות מחמד עדיף שיהיו קטנים/בינוניים, לכן המעטת תערובת בעיקר בגיל הרך עד שנה מומלץ לדעתי.

pander10

New member
אני נותן להן תערובת בכמות של כ 1/2 קילו ליום

ובנוסף -עשבים למיניהם וכן ירקות שורש חתוכות מהמכולת-אתה יודע,כאלה שממינים וזרקים בד"כ-סיכמתי עם בעל המכולת שאני אוסף את כולם.העזים נראים מאושרים,הגדיים משחקים מאוד יפה,מקווה שזה מספיק להן? אגב,ניסיתי היום לחלוב-קודם כל הצלחתי,לא ניסיתי יותר מדי כי ראיתי שאין הרבה חלב.הבעיה שהחלוב מהר מאוד נהיה רגיש-אדום וקצת חם.השאלה אם יש צורך לשים קצת שמן או משהו אחר כדי שזה לא יכאב לה?

נשמע אחלה כמות האוכל

והם הם לא מתלוננים אז הם בסדר. לגבי החליבה, מתי אתה חולב? לפני שהם ינקו או אחרי זה? הם בכלל יונקים? אולי הם כבר גמולים? כי לפי הזמן עכשיו הם כבר אמורים להיות גמולים ולכן יתכן שהם כבר מתייבשת, אולי אם תנסה לחלוב מידי פעם ותראה אם יוצא יותר, אבל אל תנסה יותר מידי כי כמו שכתבת זה בטח לא נעים לה בגלל שהיא כנראה כבר מתייבשת.

pander10

New member
אני לא תמיד רואה מתי וכמה הם יונקים...אבל

כשאני רואה אותם יונקים הם עושים את זה באגרסיביות רבה-ממש כמו נושכים אותה והיא נראת די סובלת מהם.אני אנסה בשבוע הבא להפריד ביניהם כדי לראות כמה חלב יש לה אם בכלל-ואם לא עליי להסיק שהיא מתייבשת ולחקות להריון הבא? אני גם אנסה בכל זאת להעלות תמונות כדי שתעזור לי להחליט מאיזה זן היא וגם-באיזה חודש היא מתחילה "לדרוש" ?

העז נכנסת לייחום בסביבות יולי

לגבי האגרסיביות לא יודע מה להגיד, אבל אם הם יונקים עדיין סביר להניח שהם פשוט גומרים את החלב לפני שאתה מגיע, אז תנסה לתפוס אותה לפני היניקה שלהם.

למעלה