טוב, גם אני נשברתי

טוב, גם אני נשברתי

זה נראה כל כך קטן וזניח לעומת מה שקורה בצפון. באמת. המחשבה שהחיים שלי עשויים להגמר מחר, נראית כל כך בלתי נתפסת, בעודה מזדחלת אל התודעה. עוד SMS לחברה בצפון. הכל בסדר. הידיעה המתסכלת שלא אוכל לעשות כלום בשביל לעזור לסביבה שלי, רק ללכת לעבודה כרגיל, לעשות הכי טוב שאני יכולה... ולקוות שמחר הסיוט יגמר. אני לא מאמינה שאני חושבת על זה. אפילו בכיתי קצת. מסתכלת על עצמי ואומרת, "את מגוחכת, כי מחר יפול עלייך טיל, ואת בוכה על לימודי רפואה". כן. זה החלום שלי (כמו של כולכם פה), וכנראה זה ישאר חלום. הרבה מזל ומאמץ - היה לי את הסכם, בלי לשפר בגרויות, בת בליעל שכמותי ובלי מכינות. לא קרעתי ג'בלאות, אם כי פספסתי די הרבה מהתיכון בשביל זה. שיפרתי פסיכומטרי, נכון. אחרי שבקושי נשמתי מהשחרור מהצבא ישר לכיתת הפסיכו' וללו"ז עבודה צפוף הגעתם, ראיונות יקרים. ואין ספק שאם כל השיטות החדשות האלו, קלקלתי לעצמי רק יותר, מה לעשות. בתל אביב הסכם בקושי השתפר והוא בוודאי מתחת ל 730 הנכסף, וכל תקווה שהייתה לי ללמוד קל"ב ולא להתנתק ממציאות שרק לאחרונה למדתי לאהוב כל כך, די הלכה לפח. בירושלים אין דחיה אבל אין גם קבלה, ומהטכניון אין ציוץ. די כבר. זה פשוט נמשך חודשים על חודשים. נמאס לי לחכות, לכסוס ציפורניים, לענות בחיוך מתנצל שאין לי מושג איפה אני אהיה עוד חודשיים ואיפה אני אגור. הלחץ הזה מבפנים על עצמי, הפרפקציוניזם הזה, כן, הוא באמת תכונה רעה. אני יודעת שזה שווה את זה. ומה לא עושים בשביל להגיע לרגע שבאמצעות הסטטוסקופ אוכל לשמוע לב חי פועם, ולגעת בקו הזה בין שפיות לבין שגעון, בין חיים למוות, ולחוות את הלידה מחדש הזו, לתוך הים המטורף הזה שנקרא חיים. נמאס לי לחכות, באמת. שבוע הבא מתחיל הקורס בפיזיקה בתל אביב. נרשמתי. ברור לי שאין לי סיכוי בכלל להתקבל, אבל ניחא. למה לא? נעשה עוד קורס. כבר לחוץ מספיק, לא? אז עוד מאמץ קטן בדרך לשער הזה שנקרא קבלה - שהוא רק שער למאמצים גדולים הרבה יותר. אני יודעת שאני לא משרשרת נכון, ואני נורא מצטערת (אושרית, תסלחי לי, זו קפריזיות של רגע, אני טוענת לאי שפיות זמנית...) אבל אני כבר לא יכולה יותר. אני חייבת להוציא קיטור. אולי לפחות אזכה לקצת הבנה של הכאוס והלחץ המתמשכים האלו, כי אני בטוחה שחלק מכם עשו יותר ממני והשקיעו הרבה יותר בשביל זה... ולאומת מה שכתבתם, אני מרגישה את עצמי כמו עוד ילדה חנונית מפונקת מתל אביב, שהכל בא לה בקלות יחסית. אני רוצה להיות רופאה, באמת. מתוך אידיאל. אני יודעת על מה אני מוותרת, וכבר ניסו לשכנע אותי כמה וכמה פעמים שאולי זה לא מה שזה נראה. אבל זה פשוט לא עובד. אני יודעת שאני יכולה לתרום, ואני מוכנה להקדיש את חיי למטרה הזו. חיים ללא זה מבחינתי אינם מימוש שלם של עצמי, ואני יודעת שאני יכולה לתת הרבה מאד, ואני רוצה לתת את זה. למה לא רואים את זה?! למה בבחינות עוברת החנונית הביישנית, ולא הקצינה החרוצה, המקורית, הנועזת, מלאת המוטיבציה שלא אומרת נואש? כן, אני לא טובה ברושם ראשוני. בכלל לא. אני צריכה את היד לידי, ואת המבט הזה בעיניים, ושזה אמיתי - אני שם. שזה לא - קשה לרמות אותי, וגם לי קשה לרמות את עצמי לצורך ראיון... ואני משלמת את המחיר על זה. עוד שם מוזר ברשימת המתנה ארוכה. עוד דמעה מתגלגלת. כולכם הייתם טובים כמוני עם לא יותר, ואני מאחלת לכם רק טוב, באמת. אני מקווה שילך גם לי, וגם אם לא, אני מקווה שתקחו משהו ממה שכתבתי כאן הלאה, ותזכרו שאנחנו עושים את זה בשביל בני אדם אחרים, כמונו. בשביל זמני מלחמה, וזמנים של שכול ואובדן. עוד 7 שנים הכל יראה אחרת, ומי יודע איפה נהיה, ואם נהיה. עוד 10 שנים... בכלל... אל תשכחו למה התחלתם, ואני מקווה שתשכילו לראות את האדם מולכם שאתם תראיינו צעירות ביישניות שלא יודעות להראות את הפוטנציאל שלהן, ותזכרו שזו לא מחלקת שיווק, שמשווקים - זה פשוט יותר קל...

../images/Emo201.gif../images/Emo24.gif../images/Emo201.gif

אין לך מושג כמה שאני מבינה אותך. אני יודעת כמה זה יכול להיות מתסכל כל המתח הזה, וכמה עצבין מתבזבזים על כל תקופת ההמתנה הזאת. אבל אני רוצה להזכיר לך שזה עוד לא נגמר, עוד יש לך סיכוי להתקבל השנה. תחשבי רק על הרגע הזה שבו תראי את המילה "קבלה" בסטטוס שלך באינטרנט, או תשמעי אותה במענה הקולי, או הכי טוב מכולם, תקבלי את מכתב הקבלה בדואר. תחשבי כמה מאושרת תהיי, ואני בטוחה שזה עוד יקרה. במקרה הכי הכי הכי גרוע, לא תתקבלי השנה ותהיה לך שנה לנוח קצת, אולי לשפר טיפה ציונים, אבל בעיקר לנוח ולאגור כוחות וחוויות לקראת הלימודים בשנה הבאה. אז תחזיקי מעמד רק עוד קצת, ותראי שהכל יסתדר בסופו של דבר.

HUG

המשכתי, כתבתי קצת. כי שאני עומדת חסרת אונים מול מוות של אדם יקר, מטח קטיושות על החברה בצפון... והדחיה הנוראית הזו, והדרך היחידה בה חשבתי שאוכל לעזור במשהו די חומקת לי מול האצבעות, נעשים עצובים. אני מרגישה כל כך אנוכית לחשוב על הקבלה שלי עכשיו, אבל זה גם חלק מזה :( תודה רבה על המילים החמות. אני יודעת שיש סיכוי...ואני מחזיקה אצבעות. אם אני אתקבל השנה, אני לא אשכח את החויה שעברתי. ובוודאי שלא את כל החברה המופלאים בפורום. תודה על הכל!!!

../images/Emo201.gifמצטערת לשמוע

ומשתתפת בצערך

וההמשך...

תחיו את החיים שלכם. זה קצת יותר לחוץ עם הבגרויות. זה את אני והמלחמה הבאה. תספיקו מה שאתם יכולים, ואל תרדפו יותר מידי אחי החלום, שלא תאבדו בקווסט הזה את עצמכם. תשקיעו בעצמכם עכשיו, כי צריך לחיות כל יום שעובר, ואנו בני האדם צריכים את החויות הנוראיות שיזכירו לנו את זה לפעמים. תעשו את מה שאתם אוהבים, תאהבו, תאמרו מילים יקרות לסביבה שלכם, כי את הזמן אי אפשר להחזיר, ואנחנו לא מאובן בסלע... תאהבו את העולם ותחבקו את עצמכם, ואל תדאגו. יהיה בסדר. חבל לי שהייתי צריכה קטיושה בשביל להבין את זה שיכול להיות שלא אראה את מחר. הזמן עובר, ובבית החולים הוא גם יעבור. אי אפשר לעצור את הזמן. אבל אפשר לנצל כל שניה, לעשות טוב לעצמנו, לעשות טוב לאחרים, לאמר ליקרים לנו מילה טובה, ולהכיר אדם חדש. אנחנו יכולים לעשות את זה, ועוד קצת מחשבה לא מזיקה לאף אחד. אני מאחלת לכולם המון המון בהצלחה, אתם יכולים לעשות את זה. שהאידיאלים שלכם לא יתמוססו לעולם, והאמביציה המופלאה הזו תניע אתכם לכל החיים, לחיים של אהבה, נתינה ואיכפתיות, הגשמה עצמית ותוכן. תהיו אנשים מלאים, כי את העולם שלכם לא יוכלו לקחת ממכם. יבוא יום, ואצלי לצערי הוא כבר הגיע, שתעמדו על קבר של אדם שהוקרתם והערכתם, ותבינו את זה. ב SMS לחיפה על הקטיושות, הרגש הזה רק יתחזק... החיים קצרים ויקרים מכדי שנבזבז אותם. אוהבת ומחבקת את כולם, קונגונדה מתוסכלת

natalysh

New member
בחיי אני רוצה לכתוב לך הרבה

הבעיה שאני לא התאפסתי עדיין ואני מתנדנדת מעייפות. מבטיחה לכתוב משהו מחר אחרי שינה ארוכה (קרי - מחר בלילה). שאלה קטנה - מה הסכם שלך?

את תמיד מוזמנת!

אני שמחה לקרוא הכל, לטוב ולרע. יש המון ללמוד. תודה על ההבטחה, ואני מצפה בקוצר רוח. בינתיים נראה שהסכם שלי בת"א הוא די גבולי, מגרד מלמטה את ה - 727 המור שלי 207 (אני חושבת שהוא ממש על הגבול של הדחייה :( ). בירושלים יש לי בגרות 11.22 ופסיכו' 727 (כמו הבוינג...). אין ספק שיש לי הרבה 7 במספרים. נקווה שיביא מזל. בהצלחה בכל הבחינות שבחתימה!!!

f a t e m a

New member
סוף סוף הכל יסתדר.....

לגבי המצב בצפון הוא כן מפחיד..אני פשוט מקווה שזה ייגמר מחר..אין כל רע במסה ומתן.. ביחס להרגשה שלך ...לדעתי את נלחצת יותר מדי..את עדיין צעירה יש לך את כל הזמן שבעולם... יש פתגם סיני אומר:"תנאי להצלחה הם הייסורים"..וידאל סאסון אמר:"המקום היחידי בו ההצלחה באה לפני העבודה הוא המילון" אני בטוחה שכן את עבדת והשקעת מאמץ אדיר אך כנראה שיש מישהו שהשקיע יותר או שהוא בא עם מזל יותר טוב...קיקרו אמר:"בחיים שולט המזל ולא השכל" אומנם משפט זה אינו מוצדק אך לפעמים זה כן קורה...תזכרי שרוב המועמדים נרשמו לפחות בשתי אוניברסיטות ..ברור שמועמד אחד ילמד באונברסיטה אחת לכן תמיד יש סיכוי...במצב הגרוע ביותר תנסי בשנה הבאה"משנש מקום(תזמון)משנה מזל"...תהיי מודעת לזה שאם מישהו הצליח בדבר מסוים אז אין שום סיבה שאת לא תצליחי..תזכרי שאדם המחפש את יעודו כל העולם נחלץ לעזרתו...לא בהכרח בפעם הראשונה אך כפי שאמרתי בהתחלה...סוף סוף הכל מסתדר

Y a n i B

New member
הפתגם השני נשמע טוב יותר באנגלית

ובעברית הוא אפילו לא נכון

morancho1

New member
חמודה!

אני קודם כל משתתפת בצערך על אבדן אדם יקר לך.. ועכשיו לנושא אחר לגמרי: את חושבת שבראיונות את לא מצליחה להציג את מי שאת באמת..אבל יקירתי היה לך מו"ר ממש טוב..ואל תשכחי שהממוצע של מור הוא 200 ובדרך כלל מי שמגיע אליו מלכתחילה אלה אנשים איכותיים...אז מאיפה המחשבה שאת נתפסת כ"חנונית" וואטאוובר. אני חושבת שהבעיה היא לא במור שלך. הבעיה היא לא בבגרויות המעולות שלך, אלא בפסיכו שהוא יחסית! לרפואה לא מספיק. אם לא תתקבלי השנה-נגיד- תמיד תוכלי לשפר אותו כך שיש לך הרבה מרחב תימרון.. ומשהו נחמד: רבים האנשים שנהיה איתך בקורס פיזיקה זה יהיה מפגש "מיני פורום" אז לא נהייה לבד כך או כך.. אז איך שאני רואה את זה יש לך עד ה27 לקורס בינתים תנסי להעסיק את עצמך כמה שיותר אפילו בספרים טובים, במקום לשקוע לתקופה הלחוצה והשואבת הזאת...... קבלי חיבוק מחזק ענק מכל הלב!!!!!!!

yael781

New member
מצטרפת...

אנשים מטבעם נוטים לשקוע בבעיות שבאמת מציקות להם, וזה הכי לגיטימי שבעולם, אני אודה ולא אבוש, 90% ממחשבותיי נתונות לשאלה האם אתקבל השנה, אני מודה שאני עוקבת בדריכות אחר החדשות ועצובה מאוד מכל המצב, אבל עדיין, היומיום עוסק בעיקר בחיינו האישיים. יש לי משום מה הרגשה שיצליח לך השנה. ולרוב אני די טובה בהרגשות. אבל בכל מקרה, קצת שיפור בפסיכומטרי (יש לך 2 מועדים נוספים לנסות אם חס וחלילה..) ואת ישר מתקבלת בשנה הבאה, בלי המתנות ובלי כלום. ושוב- אני באמת מאמינה שזה יקרה לגבייך השנה, מאחלת לך המון הצלחה מכל הלב. יעל

סיון87

New member
וואו

מזדהה עם כל מילה אפילו הנתונים שלנו דומים... את יודעת, המצב הזה כ"כ מתסכל- כי אנחנו אפילו לא יכולות להתאבל כראוי על חוסר הקבלה כי גם זה לא וודאי. החלטתי החלטה שאני מיישמת בכל כוחי והיא ממש עוזרת לי: הרי סיימנו עם הבגרויות-פסיכומטרי-מו"ר-מרק"ם, הנתונים כבר מקובעים במדור רישום וקבלה בכל אוניברסיטה, שום דבר שנעשה עכשיו, ושום מצב רוח שלא יהיה לנו עכשיו- לא הולכים לשנות את הסטטוס שלנו. כל מה שנותר לנו לעשות זה לנשום עמוק, להגיד:"מה שיהיה- יהיה, ומה שיהיה- יהיה לטובה!! אם נתקבל, ולאן שנתקבל, השנה או לא השנה, זו בעצם דרך שנסללת לנו מלמעלה ושתוביל אותנו למצב האידיאלי בשבילנו" אני עשיתי זאת, וביום שקיבלתי את הסכם המתסכל שלי באת"א, גררתי את חברה שלי מהמיטה, ויצאתי להתאוורר בעיר. מי שראה אותי עם החיוך שהיה מרוח לי על הפרצוף, לא היה מנחש באיזו בעסה הייתי שרויה שעה קודם.. להפך, הייתי סופר קופצנית ומאושרת. הכובד הזה והמועקה הזו על הלב לא רלוונטים לגבינו- כי כבר אין לנו יד בהחלטות האוניברסיטה. מכאן- זה שלמעלה ידאג לנו! מצטערת לשמוע שיש לך עוד מועקות חוץ מזה כ"כ מפחיד שהחיים נעצרים בערים שהן רק שעה נסיעה ממני, ושחיילים מתים ואני כאן בפורום, אבל באמת שאין מקום לרגשות אשמה.. כמו שאמרת- אין לנו מה לעשות חוץ מלהתפלל ולהשאר מאוחדים! (וחוץ מזה,זה שאת מרגישה רגשות אשמה כבר מעיד על כך שאכפת לך ושאת לא מנותקת...) נתראה בקורס פיזיקה!! העתיד המזהיר שלנו מחכה לנו בסיבוב..

מחבקת את כולכם!

לקרוא את ההודעות ממש מחמם את הלב :) ואני אהיה בקורס - לימודי רפואה או לא - שווה להתפטר מזה... וזו הזדמנות למפגשון פורום, לא?

למעלה