טוב די, נמאס לי!

טוב די, נמאס לי!

אני יודעת שאנחנו בזמנים רגישים וש נ ו ר א בא לכם לשמוע פה איזו הצהרה פוליטית שתוכלו לענות עליה ולהביע את דעתכם (הנורא חשובה והנורא מקורית והבכלל לא טחונה ובכלל לא חוזרת על עצמה),- אבל לי דווקא מתחשק לדבר על משהו שולי, לא חשוב ושלא ייתן לכם הזדמנות לנסות להוכיח כמה אתם חכמים/עמוקים/פילוסופיים: (והיחידים בעולם שכאלה. באסה לכם). באופן כללי, אני לא אוהבת דברים ממוסחרים, פשוט בגלל שמשהו ממוסחר לרוב הוא שטחי/זול (מנטלית)/שניהם יחד. אבל- למה לעזאזל לבקר את הארי פוטר, לפני שבכלל קראתם אותו?! ספר תמים, שכל מטרתו הוא להוציא אתכם מהמציאות לכמה שעות (או כמה ימים, תלוי כמה מהר אתם קוראים) ולגרום לכם ליהנות מקצת דמיון!! הפעם, יש פה משהו שהוא אולי ממוסחר, אבל שווה את הסיפור שעושים ממנו! ובחיי, אולי תקראו לפני שאתם מבקרים?... אתם מוזמנים להוכיח את היותכם אינטיליגנטים ונבונים (והיחידים בפלאנטה כולה שכאלה) על חשבון הודעה זו. בעצם, לא הזדקקתם לאישור שלי בשביל זה, אתם ממילא עושים את זה בכל הזדמנות שניתנת לכם. ולפני שמתקיפים אותי נקודתית- כשאני אומרת ``אתם`` אני לא מכלילה, כי כל ההכללות מוטעות. (כולל הכללה זו.) עכשיו אתם מוזמנים להתקיף. דולצי

בבקשה

ארי פוטר זה ספר מחורסן שמכוון למכנה האנושי הנמוך ביותר. לא איכפת לי מהמסחור, באמת שלא. איכפת לי מרמת האנגלית הנמוכה(אי אפשר להשוות בכלל לטולקין המשובח) . הספר עצמו גם לא כל כך מעניין באופו כללי הוא מזכיר לי ספר נוראי אחר- האלכימאי של פאבלו קואלו. בשני הספרים הסופר תוכן לך את השכל במשך מאתיים עמודים עש שלקראת הסוף אתה אומר לעצמך , וואי איזה ספר טוב. מזכיר קצת את מנגנון הפעולה של החמאס. בנוסף הוא לא מחדש כלום, הוא מתבסס על מליון ספרי אגדות אחרים. די נמאס לי לבקר. דבר אחד שיצויין לחיוב על הארי פוטר הוא שהוא ספר קריא וזורם שזה דבר חשוב. אבל קצת לקרוא לו ספר ``איכותי`` או ``טוב`` אני מקווה שאת מסכימה. או אתם ערן

בלאונט

New member
קממבר זה לא שוקו

לא. זה כ``כ לא נכון. הארי פוטר הוא ספר ענק, קליל, מהנה, משעשע ומלא אשראה - אך עם זאת אין טעם להשוות אותו עם טולקין, הנבואה השמימית והאלכימאי (שהוא ספר מצויין), מכוון שכל הקונספט שונה לחלוטין. זה כמו להגיד שגבינת קממבר יותר טעימה משוקו. למרות ששניהם מוצרי חלב, אי אפשר להשווות.

Black Star

New member
אז זהו, שלא.

רמת אנגלית נמוכה? זה כבר קשקוש. לא יכולה להשוות לטולקין, אבל אני בהחלט יכולה להשוות להמון ספרים אחרים- אני קוראת כמעט רק אנגלית- והרמה שם מהממת!!! זה אחד הדברים הכי יפים בספר- אוצר המילים הענק. ואיך אפשר בכלל להשוות את זה לבולשיט של האלכימאי?! האלכימאי זה ספר יומרני, שמנסה לשנות לאנשים את תפיסת העולם, את החיים... והיומרנות שבו כל כך שקופה ועלובה שזה עושה אותו לספר נוראי. הארי פוטר לעומת זאת הוא פשוט ספר לכיף. אתה קורא בו, מתנתק מהחיים לכמה שעות. צוחק, או מפחד, ופשוט נכנס לקטע!!! זו לא יצירה ספרותית ענקית, אבל זה בהחלט ספר טוב ששווה קריאה. ויותר מפעם אחת.

AshkA_

New member
חית חית

ואו ערן, זוהי בין הפעמים הראשונות שאני ממש מסכימה איתך. לא יכולת לבטא דעה על הספר הזה בצורה יותר טובה. אני בהחלט מבינה את ההתלהבות. ספר אגדה נחמד, שאפשר לעשות עליו אחלה של בוק ריפורטים וכל המורות לאנגלית יתמוגגו להן. אבל בחיאת..זה באמת סתם ספר. הכיף בקריאה זה לא לקחת ספר קל פשוט וזורם, לפעמים כיף לקחת משהו מוזר, שמצריך התעמקות אמיתית. אפשר לרפרף על פוטר ועדיין להבין את הכל. זה הורס.

the me and i 16

New member
מה מה מה?

ספר מצויין קראתי את כל הסדרה באנגלית... אני יכול רק לשבח... לא חבל? למה את תוקפת אותי בכזאת צורה? מה אני לא בן אדם? אין לי אישיות? למה? :) אבל באמת יש אנשים שקטלו את הספר סתם בטח כאלה שקוראים ג`ון גרישם ומיניהם...

Black Star

New member
מי התקיף?!@?!?!

תנו לי בבקשה שם, כתובת וגובה :) סתם. פשוט, כמו שלפי דעתי כבר כתבתי בקשר לספר הזה, ממש נמאס לי מהדעות הקדומות עליו. אני קראתי אותו לפני כל המהומה והוא פשוט ספר מקסים, לגמרי לא רק לילדים!!! כמו רוב ספרי הילדים, הוא בעצם פונה למבוגרים, ההומור שלו מאוד עוקצני וכו`. נכון, הדמויות לא נורא מורכבות, אבל סה``כ הוא בנוי מעולה, מותח (ספר שגרם לי לקרוא 500 עמודים באנגלית תוך יום ראוי להגדרה הזו, מה לא?), מצחיק, פשוט כיף!!! וכל אלה שחושבים שהם ``גדולים מדי`` בשביל לקרוא אותו- תדעו שאני מכירה לפחות חמישה מבוגרים (חלקם מעל גיל 50) שמתים על הספרים האלה.

למעלה