טוב... הבנתי שאסור לכתוב הרגשה

yanivca

New member
טוב... הבנתי שאסור לכתוב הרגשה

כללית, אז נפרט: ימים שלמים שאני עובד על הסרט גמר הארור שלי, בקושי ישן בלילות, בקשוי עושה משהו, רק יושב מול המחשב ועורך, לומד איך להשתמש בתוכנה, ועורך.. פותר תקלות, מנסה לעשות שהכל יהיה טוב, שירוץ חלק, שיעבוד כמו שצריך, בשביל מה? בשביל היום הקרנה. ומה קורה בסוף? כמה מפתיע - אני לא מספיק. ואז כל יליד מגמת קולנוע חוגגים, רק יניב וקבוצתו שקרעו את התחת בצורה לא נורמלית עומדים שם ורוצים לבכות, ולא יודעים באיזה זכות אנחנו נמצאים בערב הקרנה הזה, כי לא מגיע לנו, כי נכשלנו במשימה הגדולה - להיות מוכנים לערב הקרנה (ולא, זה לא הבגרות, אבל תסלחו לי שאני לא לומד קולנוע רק בשביל הבגרות...), וכך, אני, היחיד בכתה שלי שבאמת ידע איך לערוך ואיך להתעסק עם הכל - נופל על רקע האחרים שעולים. ובנוסף לכל הצרות, ליוויתי את הסרט של חבר שלי לאורך כל הדרך, עזרתי לו לכתוב תסריט, לביים, ועוד, ומה קורה בסוף? אפילו בקרדיטים בסוף אני לא מופיע. וזה לא המקרים הספציפיים האלה שמעצבנים אותי (אני מקדים תשובה לכל המתחכמים שחושבים שלעשות "ערב הקרנה במיוחד בשבילך" מאוד יעזור לי), אלא זאת ההרגשה שלי שאני תמיד כאן, תמיד נמצא, תמיד משתדל, אבל תמיד נמצא מאחורי הקלעים, ואף אחד לא יודע את זה. קחו לדוגמה פעם אחת שלידידה שלי היה יומהולדת, אז אני כתבתי לה ברכה, ולחבר שלי (שגם מכיר אותה) לא נשאר מה לכתוב, אז חשבנו על רעיון, ועלה לי רעיון לברכה מבריקה, מצחיקה, מרגשת... משהו מדהים. אבל מה? זאת הייתה הברכה שלו. אני לא "אגנוב" לו את הקרדיט. אני קיים. מודע לעצמי, יודע שזה בזכותי. אבל לא זוכה לראות שום הכרת תודה בחיי. וזאת ההרגשה שהייתה לי גם במכתב הקודם ("מיועד לכל המינים"). אני כאן, אני משתדל, אני עוזר, אבל אף אחד לא שם לב לזה, אף אחד לא אומר לי תודה על זה, והכי גרוע - אף אחד| לא עושה בשבילי את אותו הדבר. וזה שאתם פה תגידו לי כמה שאני חשוב לכם, וכמה שאני אחלה בנאדם - לא יעזור לי. הדברים האלה קורים מהסביבה הקרובה, והסביבה הקרובה היא באמת זאת שמשפיעה עלינו, ולא כמה פורומים באינטרנט. ויסלחו לי כל אלה שלא מסכימים איתי.

../images/Emo163.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo101.gif../images/Emo24.gif ../images/Emo140.gif../images/Emo96.gif

speechless

ה מוזה

New member
יניב , מסכימה איתך ...

"אף אחד| לא עושה בשבילי את אותו הדבר"... זו הרגשה נוראית , לתת באמת מהלב ..לעשות בשביל אחר ובסופו של דבר לקבל רעה תחת טובה או לא לקבל דבר .. או לקבל דבר שלא משתווה לציפיות שלנו או לגודל הנתינה שלנו .. מוכר .. כמה פעמים הרגשתי בדיוק כמוך , לקח זמן והרבה ניסיונות עד שהבנתי ש .. אם אני בוחרת לתת לאחר או לעשות בשבילו אני אתן בגלל שרוצה לתת כי עצם הנתינה והעזרה עושה לי טוב - לא לצפות לתמורה , לא לצפות שיכירו לי תודה והכי חשוב לא לצפות שכעומק וכגודל הנתינה שלי כך גם אקבל בחזרה ..כי תמיד אתאכזב , כל אדם יש בו את מידת הנתינה אך יש אלו שלעולם לא יגיעו לעומק הנתינה שלך .. היכולת שלך לשים את חבריך קודמים לכל דבר אחר , היכולת לעשות מאחרי הקלעים - לא לכולם יש את היכולת הזו . תמשיך להיות מי שאתה ,אל תשתנה בגלל הסביבה אך גם הנמך ציפיות לגבי היכולת של אחרים לעשות או להעניק לך בחזרה .. כגודל הציפייה כך גודל האכזבה . ואכן הסביבה הקרובה היא זו שקובעת ,היא זו שנוגעת ,היא גם זו שפוגעת .. הפורום והתגובות ..מתוך ניסיון של אחרים נותן לך עוד נקודות חשיבה או עוד דרכים להתמודד או עוד נקודות מבט על סיטואציות שונות בחיים.. וזה גם די חשוב .. בוקר טוב.

yanivca

New member
בוקר טוב גם לך../images/Emo70.gif ../images/Emo13.gif

אני לא מצפה מאנשים שיעשו מה שאני שיחזירו לי על אותו משקל של מה שאני עושה... אבל בכל זאת... לא לקבל דבר זה מבאס.

clairvoyance

New member
יניב.. סתם השערה..

בתור מי שלא מכירה אותך, אני מעלה סתם השרעה.. אולי זאת השערה בניסיון אישי שלי.. אולי לא.. אבל, אתה באמת נשמע בחור שרוצה לעזור מכל הלב.. ואולי, באיזה שהוא מקום, אתה מפספס את העזרה לעצמך. דבר ראשון, "העזרה מתחילה מהבית" - יש כזה פתגם, לא יודעת איך הוא בדיוק הולך... אבל.. הרעיון הוא - שקודם - תסמוך ותדאג לעצמך. לא בקטע שלא אנוכיות..אבל... באיזשהו מקום, אני הבנתי כשאחרים מבקשים את העזרה שלך - אתה תעזור להם מכל הלב, ולא תוותר, עד שתצליח במשימה - לעזור להם. כך קרה עם הפרוייקט קולנוע, כך קרה עם הברכה לידידה שלך. אבל כשאתה ניגש לעשות - בשביל עצמך - אז... אתה נכנע (?) אולי יותר מדי מהר? אז.. קודם כל.. עזרה מהבית, עזרה לעצמך. ואולי.. רק אולי.. גם אתה יכול לבקש עזרה מאחרים? לא חייבים לחכות עד שאחרים יציעו את עזרתם.. אלא, גם אתה יכול לבקש את העזרה שלהם.. אני בטוחה שגם הם אלו שניגשו אליך.. וכך אולי תרגיש עזרה הדדית סוף סוף? לגבי קרדטים, הקרדטים - אצלך :) בתור אדם שאוהב לעזור, בתור אדם שנותן מעצמו, ואל תדאג, זה בסוף ישתלם, והרבה. ההרגשה העצמית - היא חשובה יותר מכל קרדיט.

yanivca

New member
את יודעת מה....

בקשר ללבקש עזרה מאחרים - אין לי בעיה, אבל אולי באמת אני לא משתדל לעזור לעצמי... באמת יכול להיות. אני אחשוב על זה. ועד שאני אגיע להחלטה, אני מודה לך מכל הלב על נקודת הראות החדשה שנתת לי לגבי העניין.

kingdom

New member
זה נכון הנקודת ראות שהעלת

לפי מה שהבנתי היה לך לא מזמן יומולדת תסוק מי השקיע בך,מי עשה למענך איזה ידידים,איזה חברים תבדוק מי אמיתי,מי שם רק כשהוא צריך אותך ערן

סרט יחודי,סרט ברמה אחרת../images/Emo45.gif

יניב בגלל הידע היחודי שלך בעריכה ובגלל האהבה שלך לקולנוע,רצית לערוך סרט יחודי,סרט ברמה אחרת. השקעת הרבה שעות עבודה במחשב ומי כמוני יודע ששעות עבודה במחשב עוברות כמו דקות, אז יכול להיות שפשוט נסחפת והחמצת את ערב ההקרנה. הוקרה לא קיבלת, אבל מומחה גדול יותר בטח נהיית בזכות השעות שהשקעת. בנה לוח זמנים חדש.למד מהפספוס וסיים את הסרט בצורה הטובה ביותר עד המגן. לגבי עזרה לחברים: עזור כמה שאתה יכול.הכל יחזור אליך בצורה כפולה ומכופלת בלי שתתכנן.רק עשה את זה בתיאום עם האינטרסים שלך. בגיל שלך התחרות בין החברים כל כך גדולה-כך שאין מה לצפות שיעבירו לך קרדיט. שב לך בנחת.צפה בהצלחות שלך.הייה מרוצה מעצמך.צחק על זה שרק אתה יודע מי הניע,מי כתב,וטפח לעצמך על השכם. המצב הזה לא ישאר כך תמיד.היחודיות שלך בסופו של דבר תנצח ותגרוף את כל המחמאות. מכל ה

למעלה