טוב הוחלט על אולם

טוב הוחלט על אולם ../images/Emo42.gif

כמובן כמובן נחשונים... ויש תאריך השלב הבא- תיק ברבנות מתי כדאי לגשת לרבנות לפתוח תיק ואיך בדיוק הולכת הפרוצדורה ויתר הפרטים מה ומי להביא? ומתי יש שיחה עם הרבנית?????

shelycat

New member
אז ככה....

פותחים תיק ברבנות ומוציאים תעודות רווקות לכל המוקדם שלושה חודשים לפני הארוע ולכל המאוחר שלושה שבועות לפני הארוע, לרבנות בפתח תקוה מביאים תעודות רווקות של שני בני הזוג או 2 עדים לתעודת רווקות שמונפקת שם, לשם הוצאת תעודת רווקות צריך 2 עדים ותעודת נישואין/כתובה או תעודת גירושין של ההורים , לפתיחת התיק מביאים תעודות רווקות ושובאת התעודות של ההורים וכמובן כסף לעמלות (לא זוכרת כמה), צריך להביא לתעודות הרווקות תמונת פספורט ולפתיחת התיק עוד 2 תמונות פספורט. בנוסף צריך להביא לרבנות (במידה ולא לוקחים רב מהרבנות אלא באופן פרטי) אישור של הרב שהוא מחתן אתכם(לא חייבים להביא ישר בהתחלה), כמו כן צריך להביא תעודת כשרות של המקום בו אתם מתחתנים. מקווה שלא שכחתי כלום.

ניצניצ

New member
עוד הערה../images/Emo118.gif

אם אחד מבני הזוג (לפחות אחד) הוא סטודנט
, אז יש הנחה משמעותית
-כדאי להביא תעודת סטודנט או אישורים מתאימים. בקשר לרב ולמדריכת כלות, אפשר לפנות לאגודת צוהר (מומלץ מאוד) כמה שיותר מוקדם כדי לשריין מקום.

שירי71

New member
בנוסף למה שכתבו

האם שניהם רשומים בתעודת הזהות בחצי שנה האחרונה באותו ישוב? אם כן אוקיי. אם לא, הם צריכים להחליט באיז רבנות הם פותחים תיק ובה הם יכולים להייעץ עם העמותה שמחתנת אותם (צהר וכו אם הם עושים חופה דרך עמותה). זה יכול להיות בישוב שלה שלו או בישוב של הגן. בן הזוג שבישוב שלו לא פותחים תיק צריך ללכת כן לישוב שלו ולהוציא משם תעודת רווקות מה שמצריך תשלום אגרה, תמונות פספורט ושני עדים גברים אם אינני טועה ולא מהמשפחה. וזה לוקח איזה שבוע בערך עד שמקבלים את זה ועם זה הולכים לפתוח את התיק עם בן בת הזוג שמביא תמונות כסף תעות סטודנט ושני עדים גברים לא מהמשפחה לאותו צורך. מאד מומלץ לברר ברבנות שבה נרשמים ושבה מוציאים תעודת רווקות לבן הזוג מה בדיוק הם דורשים, שעות עבודה, וכו ומה להביא כי לעיתים יש שוני בין רבנויות. בהצלחה!

שירי71

New member
אגב בתל אביב הכל היה באותו יום כלומ

הפתיחה של התיק, העדים וההדרכה של החתן-כלה עשינו הכל באיזה בוקר אחד. הגענו ראשונים (הם פותחים ב-9 באני בערך ב-8, לקחנו מספר וירדנו לקפה באבן גבירול), ועד 10 או 11 סיימנו עם הכל!, כולל קבלת אישור פתיחת תיק למשכנתא.

וואו הכל ביום 1 איזה הישג ../images/Emo41.gif

ואכןאתן צודקות כל אחד רשום בתעודת הזהות בעיר אחרת אבל אין בעיה להוציא תעודת רוקות כל אחד בעיר שלו ולפתוח את התיק בעיר שבה הם מתכונים לגור... האם זה נכון שצריך להביא תעודות לידה/זהות/נישואין של ההורים????

שירי71

New member
תשובה

אנחנו נדרשנו להביא כתובה של כל אחד מזוגות ההורים אבל שוב אני ממליצה לכם לברר זאת ברבנויות. ולגבי שתי תעודות רווקות - לא חבל על הזמן ללכת לשלושה מקומות שונים? אולי זה גם עוד כסף עבןר עוד תעודה ועוד תיק שפותחים במקום אחר לא? אנחנו פתחנו תיק בתל אביב, הבאנו תעודת רווקות מחיפה ועכשיו גרים במקום אחר לגמרי. בו לא פתחנו תיק ולא כלום רק גרים שם. תחשבו על איפה הכי נוח לכם לפתו תתיק ותחשבו גם על העדים היכן הם גרים... והיכן נוח להם... ושוב אני חוזרת שאם יש להם רב הצהר הכי טוב להתייעץ עימו.

הי שירי תודה על התגובה המהירה ../images/Emo51.gif

מבחינת רב אני חושבת שכבר יש להם ונדמה לי שזה באמת מאגודת צהר רק הם עוד לא החליטו מי הם מעדיפים אשכנזי ספרדי או מה בידיוק זה לא שלושה מקומות של פרוצדורה אלא רק שניים רק החתן יאלץ לעשות תעודת רוקות בעיר מגוריו וזה לא כל כך נורא גם ככה רוב העדים הפוטנציאלים גרים בעיר שלו אבל כתובה של ההורים נשמע לי פרויקט יותר מסובך חשבתי שזה נכון רק לגבי עולים חדשים...

שירי71

New member
אם כך אז מומלץ שהם יתחילו לחפש את

הכתובה לא? ולגבי צהר עד כמה שידוע לי זה לא שאפשר לבחור שם רב כלשהו אלא הרבנים באים בהתנדבות אז אנחנו צריכים לומר תודה וזהו. ואגב אנחנו עשינו עם צהר והיה אחה רב מצויין וטקס יפה ומכובד. בהצלחה שוב!!!

אהה אז אם ככה :)

אז זה לא דרך צהר אלא דרך אגודה אחרת ששם אפשר לבחור מי ומה רוצים...תודה על האיחולים!!!

שמופית

New member
הילה,

אמא שלי לא מצאה את הכתובה ו/או תעודת הנישואין שלה ושל אבא שלי, אז הייתי צריכה להתקשר לרבנות בה הם נרשמו ולבקש שיפקססו אלי. האמת
הייתי בטוחה שבחיים זה לא יגיע כי למי יש זמינות לחומר משנת 1969 ? אבל דיברתי עם מישהו ממש מדהים ברבנות גבעתיים, שתוך דקה מצא את השמות שלהם ותוך חמש דקות פיקסס אלי את תעודת הנישואין
אני עדיין בהלם מהיעילות
אבל בעיקרון - תעודת נישואין או כתובה זה אותו דבר.

יעלי2

New member
תכתבי להם! הצדק לא צריך רק להעשות

הוא צריך גם להראות.כשיש מישהו שטיפל בי בצורה יוצאת דופן, אני כותבת. זה לא טורחני ואותו אדם מקבל את זה בהמון הערכה (ואולי האלעה במשכורת)

שמופית

New member
צודקת במאה אחוז

אבל אני לא כזו באופיי... לא כותבת תלונות ולא הערכות. פשוט הודתי לו מקרב לב באותו הרגע (ולא פעם אחת) וזהו.

הילית*

New member
גם לנו לא היתה את תעודת הנישואין

של הורי בן זוגי ובמקומה הם ביקשו לקבל תעודת נישואין של אחותו שנשואה (מעניין מה היה קורה אם אחותו לא הייתה נשואה...)

שמופית

New member
אחותו ../images/Emo35.gif

מה היא קשורה לכל הסיפור
עכשיו הצלחת לבלבל אותי

הילית*

New member
זה ברור...

אם הרבנות אישרה בעבר לאחותו להתחתן והם מאותם הורים אז אפשר לאשר גם לאח נכון שזה נשמע מצחיק אבל ככה זה היה אצלנו

זה דווקא יכול להיות ../images/Emo88.gif

הרבה יותר פשוט כתובה של האחות..... הכי בידור עם הרבנות האלו שהם ממציאים כל מיני הוראות וחוקים לסבך תחיים ואז הוראות נוספות דביליות לא פחות איך לעקוף את ההוראות שהם העמידו מלכתחילה... ולגבי גן נחשונים מישהי זוכרת איך זה מתנהל בחורף מבחינת החופה כי ראינו שם אירוע בקיץ וזה היה בחוץ והסבירו שבחורף זה מקורה אבל לא הבנו כלכך איך וגם יש שם קטע שהשירותים נמצאים מחוץ לאולם ויש חתיכת מרחק להגיע שם מישהי זוכרת אם זה מהווה בעיה או מה...

merabi

New member
בהצלחה- שימי לב

שבקבלת פנים יפנו את השולחנות מצלחות מלוכלכות וכוסות- הם לא מקפידים שם

למעלה