טוב, המסע שלי קצת שונה משלכם...

אביושש

New member
טוב, המסע שלי קצת שונה משלכם...

<אני חושבת> אוקיי אז ככה, קוראים לי אביה ואני בת 15 וקצת, לפני חודש בערך נסעתי עם משפחתי לפולין במשך 5 ימים ,התארחנו אצל חברים שלנו שגרים שם בשליחות כבר 4 שנים. בהתחלה לא כל כך רציתי לסוע לפולין כי שמעתי המון סיפורים רעים עליה, עד כמה היא ארץ מכוערת, קודרת, לא מודרנית וכמובן שגם ממש פחדתי אחרי הכל, השואה היתה שם. הייתי בטוחה שהאויר יהיה מחניק ושאני פשוט אסבול שם. עכשיו אחרי שהטיול הסתיים אני חושבת אחרת לגמרי. נראה לי "שהמסע" שלי לשם קצת שונה משל רובכם כי אני לא ראיתי רק את "את פולין של השואה" את "פולין המכוערת והאפורה" להפך!! למרות שגם הייתי בגטו ורשה, אושוויץ,ובמיידנק אני חושבת שמה שאני אזכור מכל החוויה הזאת, זאת דווקא את "פולין היפה והירוקה" <הכל היה כל כך יפה, ורשה חדשה ומודרנית, הכל שם ירוק, מזג האוויר היה מצוין פולין היא פשוט ארץ יפה!> היינו גם בקרקוב שזאת עיר עתיקה פשוט מהממת וגם בורשה העתיקה שגם בטח כולכם ביקרתם שם. אבל בעצם לא נכנסתי לפה רק כדי לספר לכם עד כמה פולין היא ארץ מדהימה, אלא שאני חושבת שמשו לא כל כך בסדר קרה לי בטיול הזה. תמיד כולם אמרו לי שהמסע הזה היה קשה,שזה ביגר אותם מאד ועיצב את אישיותם מחדש. אבל אני מרגישה שאחרי הביקור בפולין לא השנתני ולא התבגרתי, זה לא שינה בי כלום! כמובן שביקור באושוויץ ובמידניק היה קשה ושבכיתי אבל לא יודעת, אחרי שהסיור במחנות נגמר, לא חשבתי על זה יותר מידי, המחשבה שלי לא השתנתה זה "כאילו" לא עשה לי כלום! פעם, כשאמרו לי את המילה 'פולין' הקונוטציה הראשונה שהיתה עולה לי בראש הייתה כמובן'שואה' אבל עכשיו דווקא אחרי שראיתי את הכל, דווקא אחרי שביקרתי שם אני חושבת אחרת ממה שהיייתי אמורה לחשוב. אני מרגישה רע עם זה שהמסע בפולין לא "עשה לי כלום" מה אתם אומרים אתם חושבים שזה נורמלי?? ויש לי עוד שאלה. בכיתה יא'/ יב' כשהכיתה שלי תסע לפולין, אתם חושבים שכדאי לי לסוע שוב? הרי כבר ביקרתי ברוב המקומות האלה כבר. ואם אני לא אסע לפולין שוב אז אני אסע לסמר סקול בקנדה, מה אתם אומרים??
 
סליחה אבל טעות בידייך.

"נראה לי "שהמסע" שלי לשם קצת שונה משל רובכם כי אני לא ראיתי רק את "את פולין של השואה" את "פולין המכוערת והאפורה" להפך!!" ואת חושבת שאנחנו כל היום היינו במחנות? להפך! המסע שלי, היה לנו איזה פיגור באיזה מקום אז את רוצה לדעת כמה לא ראינו את פולין האפורה? היינו ב-4 שווקים, 3 קניונים, ועוד טיולים ברחבי ווארשה, סתם לא לעשות כלום, אכלנו 5 פעמים במסעדות. אף אחד לא באמת הולך רק למחנה עצמו וזהו, כולם עושים עוד דברים מעבר, המסע שלנו היה מלאא בדברים כאלה.
 

אביושש

New member
יכול להיות..

אבל מבנות מבית הספר שלי שמעתי דברים אחרים לגמרי.. הם אמרו שהם כל היום הלכו ממחנה למחנה ולא נהננו מפולין בכלל!! רק שמעתי מהם סיפורים עד כמה היא מכוערת ואפורה..
 

at22

New member
"לא נהנו בכלל"?

עם כל הכבוד, אני לא חושבת שהמסע צריך לכלול ימים שבהם עושים "כיף חיים". מטרת המסע היא אכן לעבור ממחנה למחנה, את לא חושבת? אולי בתור מישהי שיצאה עם המשפחה היה לך זמן גם להסתובב בקניונים ולראות את "פולין היפה", אבל דעתי היא, שמסע במסגרת בית הספר מטרתו היא התחקות אחר החיים היהודיים בפולין שבאו אל קיצם עם השואה, נטו. בקשר להודעה הראשונה: אני לא חושבת שאת צריכה להיות מוטרדת מידי. אולי את צריכה עוד קצת זמן בכדי לעקל את כל מה שראית (נשמע קלישאתי, אבל ככה זה), ואולי המסע לא השפיע עלייך כמו שחשבת שישפיע, בגלל שנסעת עם המשפחה. אולי ההתבגרות שמגיעה בעקבות המסע (בכלל-מי קבע שאת כולנו המסע מבגר? כל אחד מושפע ממנו בצורה אחרת), קשורה בעובדה שרוב בני הנוער שיוצאים לפולין, לא יוצאים עם המשפחה.. לכן, גם בגלל ההרגשה הזו שלך, אני מייעצת לך לטוס לפולין גם במסגרת בצפר. חוץ מזה, הלוואי עליי לחזור לשם.. ודבר אחרון: למרות שיצאתי עם בצפר, ולא התסובבנו בקניונים וכו', אני לא חושבת שפולין היא מכוערת ואפורה. אדרבא: אני חושבת שהיא דווקא מאד יפה, והתמונה הראשונה שעולה לי לראש כשאני נזכרת בה היא של שלג
, ועדיין- המסע נורא משמעותי בשבילי, ככה שלדעתי את לא "בעייתית". שיהיה לך המשך יום נעים, ולא חם מידי
 

אביושש

New member
נכון.

אני באמת חושבת שמטרתו של המסע הוא לעבור ממחנה למחנה.ולבבקר בכל האתרים האלה...!!! ובגלל זה אמרתי ש"המסע" שלי היהה שונה משלכם.
 

SMG

New member
אל תגזימי..

המסע הוא אומנם מסע ולא טיול- חופשה או נופש.. ונכון גם אני בדעה שזה חשוב ושכולם צריכים לצאת ולהתיחס בכבוד המגיע.. אבל לא צריכים ללכת לשם ולהיות כל הזמן בדכאונות ולעבור ממחנה למחנה ורק לחיות כל היום באפרוריות.. טוב מאוד שלקחו אותנו לקניונים ועשו לנו את ההפוגות האלה בין מחנה למחנה בין קבר אחים ובין בתי קברות.. זה לא שפוי כל היום להיות תקועים בתוך מסגרת של שואה שואה שואה.. נכון השואה הייתה ואנחנו נסענו ללמוד, לכבד את הזכר.. אבל לא להשתגע שם ולחזור בדאוונים מטורפים.. ובקשר לפותחת השרשור- דבר ראשון על כל אחד זה משפיע אחרת.. כן גם בי זה נגע והיו רגעים שבכיתי בהסטריה שם.. אבל זה לא עשה אותי בנאדם שונה- אולי קצת יותר מעריכה את הארץ שלנו מן הסתם, אבל לא נהפכתי פתאום להיות בוגרת יותר או משהו כזה.. דבר שני- טיול עם המשפחה זה ממש לא כמו המסע שאליו כלנו הלכנו.. וכן אני ממליצה לך בחום רב לצאת אליו.. ואז תראי את הצד היותר רציני שבמסע הזה.. וחוץ מזה זה שהיית שם פעם אחת אומרת שאת לא צריכה ללכת שוב? אני בהזדמנות הראשונה שתהיה לי אלך שוב.. ועוד משהו- זה חוויה לכל דבר.. להיות שמונה ימים בחו"ל בלי ההורים.. להסתר לבד, להכיר אנשים מכל הארץ.. עם כל העצב שהיה שם, היו את הרגעים הכייפים שאני אנצור תמיד.. וכן- אני יכולה להגיד בלב שלם, המסע הזה היה בחלקו עצוב ומרגש.. ובחלקו השני היה לי פשוט כיף!
 

ה י י ל ה

New member
תראי.............

כל משלחת שונה מאחרת למרות הביקור באותם המקומות או לפחות ברובם, לכל משלחת יש את האופי שלה ואת הייחודיות שלה, לכן אי אפשר לומר לך אם כדאי לך לנסוע שוב או לא את צריכה להחליט עם עצמך: האם את רוצה לנסוע שוב או לא..........
 

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif ראשית, ברוכה הבאה אביה../images/Emo9.gif

זה קודם כל. דבר שני, אני לא בטוחה שלפי ההגדרה שלי של מהו מסע לפולין את היית במסע לפולין. נכון, היית בפולין. אפילו בחלק מהאתרים שמסמלים את התקופה ההיא, אתרים קשים ורציניים. וגם הרגשת משהו כשהיית שם, כתבת שהיה לך קשה. אני לא מזלזלת בכל זה. אבל זה היה יותר טיול עם המשפחה לפי הרושם שהותירה הודעתך [ואין בזה שום פסול
זה בסדר גמור, כמובן.]. טיילתם הרבה, ראיתם נופים, עשיתם שופינג, ביליתם והביקור באתרים שציינת הוא רק חלק מהטיול שעשיתם, לא העיקר. במסע לפולין [שוב, לפי התפיסה שלי], זה קצת אחרת. הדגש הוא על לראות את האתרים ההיסטוריים בליווי של מדריכים מנוסים, שמסבירים לך כשאת שם על כל מה שקרה; את מתחברת לאנשים שמאחורי האתרים, לדוגמא, באחד האתרים המדריכה סיפרה לנו על הלינה בירנבוים ומשפחתה. הרי אי אפשר לשמוע שישה מליון סיפורים אז לפחות חלק. במסע לפולין את מכירה יותר את פולין של אז, גם לפני המלחמה [כל בתי הכנסת] וגם במהלך המלחמה. ולרוב יש גם הכנה לפני היציאה למסע [ובמהלכו], מדברים על הכל.. עושים דיונים רציניים. בקיצור, שוב
לפי ההגדרה שלי את לא היית [עדיין] במסע לפולין. לכן, אין שום פלא שאת לא מרגישה שינוי. הבנת
 

אביושש

New member
הבנתי ואני חושבת שאת ממש צודקת!

זה באמת לא בדיוק מסע... אלא יותר טיול...ולמרות שביקרנו כמעט בכל האתרים שגם במסע לפולין הולכים אליהם< גם בבית כנסת בורשה ובקרקוב ובבתי קברותת> הדגש היה פחות על השואה...לא הייתה לנו הדרכה צמודה ולא ניהלנו שיחות על זה.. אבל למרות זאת אני עדיין מתלבטת אם לסוע לשם שוב כי הרי כבר ביקרתי באתרים האלה למרות שאני יודעת שבמסע פולין מטעם בצפר זה יהיה שונה לגמרי ולפי מה שאת אומרת כנראה שבבאמת אני ירגיש שינוי... אוף אני לא יודעת מה לעשות,אני ממש רוצה לסוע גם לקנדה!
 

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif מה את רוצה יותר../images/Emo35.gif

יהיו עוד הזדמנויות לקנדה [וגם לפולין, אבל אולי קצת פחות.]. אולי תצאי לפולין בי"א ואז לסאמר סקול בשנה שאח"כ=בסוף י"ב
זה אפשרי או שאת חייבת לבחור אחד מהם
 

Pukipsey007

New member
אני לא יכולה לבחור בשבילך

תעשי רשימה של בעד ונגד לכל פרויקט- פולין וסאמר סקול.
 

trigotrigo

New member
אני הייתי נוסע לקנדה

כי לפולין אני יכול לאגור כסף ולנסוע עוד כמה שנים (וזה גם מה שאני מתכנן לעשות), אבל לסאמר סקול לא תהיה לך הזדמנות נוספת - כי כבר לא תהיי בשכבת הגיל המתאימה..
 
למעלה