טוב המצב הוא כזה

טוב המצב הוא כזה

תגידו שאני משוגעת, תגידו "מה בוער לה", "על מה הבכי", תגידו מה שאתם רוצים אני משתחררת מחר, כבר שבועיים בחפש"ש (מספיק זמן לחלוטיןןן בשביל להבין שלקום בבוקר ולא לעשות כלום- זה ממש לא בשבילי) ואני כולי בלחץ, אפילו לא ברור לי על מה, אני מפחדת שאני לא אמצא את עצמי באזרחות, שזה קשה מדי שזה גדול עליי שהאופציות כל כך ענקיות וחסרות גבולות (אני יכולה לעבוד במה שאני רוצה, ללמוד מה שאני רוצה, לטייל איפה שאני רוצה) ולבחורה כמוני שהחלטיות זה לא בדיוק הצד החזק שלה- המוח נשרף כבר מרוב מחשבות, דאגות ולחצים. אני בחורה איכותית ויודעת להסתדר אבל זה כאילו מרוב לחץ ומרוב שהאופציות מגוונות אני פשוט במצב שאני יושבת בבית שוברת את הראש מה לעשות, מאיפה להתחיל- ובסופו של דבר לא עושה כלום. אני ממש מרגישה שאני מאכילה את עצמי בסרטים ומכניסה את עצמי לדיכאון אבל זה כאילו בלתי נמנע- אין מסגרת, אין אף אחד שמראה לי את הדרך ומכוון אותי ואומר לי אם מה שאני עושה עכשיו זה סבבה זה המקסימום שאני יכולה להפיק מעצמי או שאני יכולה לעשות הרבה יותר. הראש פשוט נשרף אני לא יודעת מה לעשות אני לא יודעת אפילו לאיזה תשובות אני מצפה ממכם. לא יודעת תגידו לי שגם אצלכם זה היה ככה תגידו לי שאני סתם לחוצה ושהכל יהיה בסדר או משהו, כמובן שעצות לגבי העתיד יתקבלו בברכה... (ושתהיו בעניינים שביום-יום אני הבנאדם הכי רגוע בעולם!!! רק זה שאני לחוצה עכשיו מלחיץ אותי עוד יותר!! אני בחיים לא נלחצת!!!!!!) תודה יום טוב לכולם :)

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
"חופש"

אולי על סף ה"חופש" הכי גדול כשרגל אחת טובלת בחיים, נדמה שאת עוצרת לרגע , אנחנו מבינים איך הפתוח הזה יכול גם להבהיל... עד עכשיו אפשר היה להתרווח, להתישר לפי המסגרת ועכשיו נראה שרק את קובעת לעצמך את הגבולות .. ופתאום, הכול מתבלבל.. אולי עוד לא צריך כול כך מהר להתארגן .. אולי אפשר גם טיפה לנוח..לרחרח.. למשש... להרהר במשמעות של הדברים, אולי מתאים לך לבחון מה יקר וחשוב לך, אולי גם מה מושך את ליבך .. את יכולה אולי לבחון מה יש לך בסל , מה את צריכה להשלים , מה האפשרויות שעומדות לפניך ב"לונה פרק" הזה.. ומסביב כולנו איתך נמצאים , נוכחים, מקשיבים ... ויודעים שהכי שווה להגיד לך גם, בהצלחה. ((((((
))))))

little jon

New member
זה קורה לכל כך הרבה...

תחשבי שעד עכשיו החיים די ברורים ומסודרים, יסודי-חטיבת ביניים-תיכון-צבא, כולם באותו מצב, כל הזמן אומרים לך בדיוק מה לעשות, וההחלטות שלך הן די מינימליות. יש הרבה חיילים שמגיעים לאזרחות ו"לא מוצאים את עצמם". זה בסדר וטבעי. אני ממליץ להחליט על כמה דברים חשובים וגדולים שאת רוצה לעשות (טיול, פסיכומטרי, לימודים) והם בעצם יתנו לך את המסגרת של "מה אני עושה עכשיו בחיים". אחר כך אפשר להכניס דברים יותר קטנים (עבודה זמנית וכאלה) ולאט לאט נוצרת מסגרת של חיים שאת בונה לעצמך.

למעלה