טוב הנה עשיתי מחדש.

ID3D

New member
טוב הנה עשיתי מחדש.

איג´יי, פשוט האינטרנט שלי היה טמבלמת ולא הספקתי להוריד את הים שעשיתה בשבילי אבל תודה בכל מקרה ויש לנו מישהו חדש בפורום, קוראים לו ניר, הוא לומד איתי בכיתה (כיתה ז´ להזכירכם) והוא החליט גם להיכנס לעסק הזה של תלת אבל אין לו עדיין דברים להעלות ומה לכתוב אז אולי מתישהו ביום מן הימים הוא יצוץ מאיפשהו אז תדעו שזה הוא.

ID3D

New member
ועוד משהו שעשיתי

לא יצא לי טוב כל כך ובקשר לעבודה של ספיידרמן, לא רואים שזה קשור לתלת. בקשר לעבודה של קובי שכתוב בה grey זה יצא אחלה, במיוחד עם הטקסטורה.

ID3D

New member
אופס, התמונה.

רציתי לעשות אותו עץ מבריק יותר אבל אני לא יודע איך ופחדתי לעשות סמטוחה וזה מה שיצא

ID3D

New member
אני לא עומד בקצב

אתם יכולים לכתוב את התגובות קצת בקצב יותר איטי? זה בסדר, כולם יכולים לכתוב תגובה, יש מספיק אינטרמת בארץ לכולם (שלא כמו המים), לעמוד בתור וכל אחד יכתוב תגובה בתורו

ejay

New member
אין בעיה,

אני עדיין חושב ששווה לך להוריד את זה ולראות איך זה בנוי. (צירפתי לשם גם רינדור של הסצנה כדי שתוכל לראות איך זה נראה לפני שאתה מוריד) לגבי התיבה החדשה- היא יותר טובה אבל עדיין בעייתית. הגדילים האלה בצדדים אמורים להיות משוטים או משהו כזה? אם כן, זה לא ממש יעבוד כשהם חלק בלתי נפרד מהתיבה עצמה.. ובכלל- בתור תיבה שאמורה להכיל זוגות של כל אחד ממיני בעלי החיים על פני כדוה´א, היא נראית קטנה למדי . המפרש אכן נראה רע - זוויתי מדי והחומר שלו לא מזכיר בד (או כל חומר יריעתי אחר).. השמש שברקע והגוונים שלו לא מתחברים לתאורה של שאר הסצנה- נסה ליצור תיאום ביניהם כדי לגרום לזה להיראות אמין יותר.

ID3D

New member
לא שאני בא אליכם בתלונות...

פשוט שזה שאין לזה טקסטורה שנראית כמו בד או משהו כזה זה יכול לעזור אבל גם כשאני אמצא טקסטורה כזאת אני עדיין יצטרך לדעת מה עוד לעשות ובמיוחד פרמטרים מדויקים, אני לא מת על טוטוריאלים שאומרים לך תעשה עיגול ואז אתה צריך להמציא מידות. אני אוהב טוטוריאלים שאומרים לך מידות מדויקות שהם השתמשו בהם, ואז אני יוכל לשנות לפי מה שאני רוצה. אני פשוט מתחיל עם תלת ואני לא יודע עדיין את הכללים הבסיסיים במידול וכאלו, אני פשוט עושה את מה שנראה הכי פשוט והכי קל בשבילי. אחרי שאני יגמור לראות טוטוריאלים בכל מיני שיטות וכל מיני דברים אחרים אני גם אלמד טכניקות וכללים במידול ובתלת בכלל ואז גם אני יוכל לבחור את הטכניקה הכי טובה לכל דבר שאני ארצה לעשות. (לפעמים אני משגע את עצמי שאני כותב כל כך הרבה סתם)

ejay

New member
אני חושב שזאת גישה לא נכונה.

טוטוריאלים עוזרים מאד- אבל רק בצורת השימוש הנכונה. לעקוב בדיוק מוחלט אחרי טוטוריאל בלי להבין את האפקט של כל שלב ושלב בו, ובלי להבין את התוצאות של שינוי פרמטרים אלה או אחרים הוא חסר תכלית. בסופו של דבר- אחרי שתקרא טוטוריאל לבניית תפוח, כל מה שתדע לעשות זה לבנות תפוח- את אותו התפוח בדיוק- ואתה תהיה עוור לעובדה שבאמצעות אותה שיטה ניתן גם לבנות כד, סירת מנוע, או אוסף מדמם של איברים פנימיים. אל טוטוריאלים צריך להתייחס כאל אמצעי שמקנה כלים, ולא כאל נוסחאות.

ID3D

New member
זה בדיוק מה שהתכוונתי

פשוט שלא נראה לי שזה עוזר כשמלמדים אותי שיטה חדשה למשל ועוזבים אותי באמצע שאני ימשיך למדל את שאר חלקי הפנים או הגוף זה ברור שאני לא ימדל אותו הדבר את הפה והאף אז למה לנטוש באמצע??? אני רוצה בכוונה שיתנו לי פרמטרים כדי שאני אדע להבא איך אני משנה את הפרמטרים לפי הצרכים שלי שאם אני עשיתי אופנוע אז זה ככה וככה אז בסירת מנוע אני אשים ערך נמוך יותר. אתה לא מכיר אותי כל כך, כשנותנים לי משהו או בסיס אני מנסה קודם כל למצוא כל פרמטר ולהוציא כל פרמטר מהפינות החשוכות כדי לשנות לכאורה משהו שיעשה את העבודה פרפקטו, אבל אני צריך את הבסיס, אם אני יודע לעשות תפוח אז אני יודע את השיטה שבעזרתה אני יוכל לעשות עוד 1001 דברים. ודבר אחרון: אם למישהו יש רעיון בשביל משהו שאני יעשה אז בבקשה, פשוט שממני רעיונות לא יצאו בזמן הקרוב. ועוד אחד חביב: אתם יודעים שאתם לא באמת צריכים לקרוא את כל השטויות שאני כותב, לא תמיד אפשר להגדיר אותי כשפוי (תופעת לוואי מהמורים שלי). ועוד משהו קטן: האוניה היא לא האוניה של נח, זה הסירה שיונה ברח בה, כאילו דזההה. (אמרתי לכם שאני לא תמיד שפוי)

preacher

New member
נראה לי שאתה מכוון גבוה מדי

כרגע אתה מנסה גם להמציא אובייקט בראש וגם למדל אותו, עם סביבה ותאורה. נראה לי שזה בעייתי לרמה הנוכחית שלך. נסה קודם למדל משהו קיים: קח חפצים שיש לך בבית ותנסה לשחזר אותם. אח"כ תמדוד את החדר שלך ותנסה לבנות אותו, ממש לפי המידה. עזוב בינתיים דברים כמו תאורה וחומרים, תתרכז במידול. אל תנסה למדל דברים אמורפיים. קח עצם כמו עפרון, וידאו, שולחן - דברים גאומטריים. סאב-פאטצ´ ונארבס יבואו אח"כ, עם הזמן. השיטה הזאת תיקח זמן. אולי תעבוד כמה שעות על עצם פשוט כמו עיפרון, אבל נסה לקחת את הזמן, *להסתכל* על העולם סביבך, "לפרק" כל חפץ בראש ולהרכיב מחדש במחשב.

למעלה