טוב השתכנעתי, איך...

guypele

New member
טוב השתכנעתי, איך...

טוב אני לוקח את צמחוניותי צעד אחד גדול קדימה :No more eggs for this guy. אז ככה - חוץ מלצרוך את המוצר המתועב ישירות כביצה קשה או חביתה (מה שאני ממלא לא עושה) הבינותי שהוא מסתתר בזדוניות בשורה ארוכה של מוצרים כ"טבעול" דברי מאפה וכו´. אודה מאוד אם מישהו יפרט לי את "הרשימה השחורה". איפה יש תזונאי/ת שיכול ליעץ לי איך לאכול נכון כטבעוני? ויש לי עוד שתי שאלות חשובות - בעבר ניסיתי ללא הועיל למצוא נעליים לא מעור. בסוף, לאחר שבדקתי באיזה חמישים חנויות (אני לא מגזים), ונעלי הבד נרטבו כליל בגשמים - התייאשתי. איפה אפשר למצוא ? שאלה שניה - במוצרי איזו חברת קוסמטיקה שנמכרים בארץ אין מרכיבים מבע"ח בנוסף כמובן למדיניות ללא-ניסויים?

K A R I N

New member
אין הרבה ברירות, צריך לבדוק מרכיבים

בהרבה מאוד מאכלים ישנן ביצים. אין הרבה ברירות, כטבעוני יש לבדוק את הרכיבים של כל מוצר לפני שקונים/ אוכלים. בטופו טבע אין ביצים- מומלץ בחום נקנקיות של טופו טבע, ושניצל ירקות של טופו טבע. הרבה ירקות ופירות, פירות יבשים, אגוזים ושקדים (עדיף לא קלויים). מעדני סויה,שוקו סויה (של אלפרו!!!!!!!!) ממש טעים. ו... להתחיל לבשל לעצמך את האוכל, כך באמת תוכל לדאוג שאין באוכל ביצים/חלב. חלב זה פחות בעייתי- כל מוצר שהינו "פרווה" אינו חלבי/ בשרי. אך עדיין מומלץ להיוועץ בתזונאית- עדיף אחת שמתמחה בתזונה טיבעונית בכדי שלא יחסרו לך ויטמינים וחלבונים... בהצלחה. אוהבת,
, קארין

rasta27

New member
בקשר לנעליים

לא יודע איפה אתה גר אבל איפה שאני גר (בפ"ת ודיברתי כבר על נושא זה) כשהייתי צריך לנסוע לחו"ל באותו יום התרוצצתי שעתיים וחצי בין המון חנויות (כמו האש פאפיס, המשביר לצרכן, זארה, קסטרו ששם גם יש נעליים וגם בחנויות נעליים כי היו לי תלושי שי אבל באף חנות לא מצאתי נעליים אלגנטיות ליציאה שלא עשויות מעור. וכל חנות שהייתי בה הסתכלו עלי כאילו נפלתי מהירח עד שהגעתי לחנות קטנה וצדדית ושם בתוך המחסן מצאו לי זוג נעליים אלגנטיות שחורות צנועות ויפות. לקחו לי הרבה כסף החארות (250 ש"ח אחרי שייבשתי אותם וגם נתתי להם צ´ק דחוי) אבל מצאתי וכך יכולתי ללכת למסיבה בחו"ל ולדפוק לוק של מיליון דולר עם נעליים דמויות עור. פשוט צריך רק לחפש ולא לדפוק חשבון לאף אחד. זהו שבוע טוב

smochkin

New member
גם לי הייתה אותה בעיה

אבל בסופו של דבר מצאתי מגפיים ממש יפות מסקאי בתחנה המרכזית החדשה בתל אביב. ויש שם עוד הרבה נעליים.

ק א ר ן

New member
אם אתה לוקח את העניין ברצינות

ולא מחפף, כדאי שתבין שמעכשיו החיים שלך יהיו מוגבלים. אתה לא יכול לאכול סתם בורקס, עוגות, עוגיות, לחמניות, בכלל, כל דבר שיוצא מהמאפייה ללא רשימת רכיבים. אם לא כתובה רשימת הרכיבים, אתה תיאלץ לוותר על זה, וחוץ ממציאות כלשהן פה ושם, אתה תיאלץ לאפות לעצמך. טיפ - אם אתה לא מכיר וסומך על מי שמכין את האוכל, אל תקבל את המילה שלו בעניין. מניסיון, הרבה אנשים משקרים לך סתם, או בשביל לשמח אותך, כי מה שאתה לא יודע לא יכול להזיק לך. ולפעמים חלים טעויות מתום לב, בגלל שאנחנו אנושיים אחרי הכל. נוסף על כך, יהיה עליך לוותר על קרמבו. תרגע, אני יודעת שזה קשה, אבל זה אפשרי!!! טבעונים רבים עשו זאת בהצלחה!! בקשר ללחמניות וללחם בכלל, אל תבדוק אם יש ביצה מרוחה למעלה, לפעמים יש ביצים בפנים. באופן מפתיע, ביצים מופיעות לפעמים במרק. אל תקנה מרק שהוא פרווה, ללא רשימת הרכיבים, לא תמיד מזהים את הביצה בתוך המרק (אני לא קלטתי מה זה בכלל, אז שאלתי...).זהו בגדול. בכלל שיהיה לך בהצלחה בדרכך החדשה!!!!
קארן

guypele

New member
יש לי שתי שאלות...

1. כמה אחוז מהביצים מקורן בלולי הסוללה הידועים לשימצה ? 2. איפה הפסול בדרך גידול פרות לחלב (מעבר לניצול חיה וכליאתה כמובן) ?

Coma White1

New member
99% מהתרנגולות בארץ . . .

כלואות בלולי הסוללה. 1% בלבד במשקים של "ביצי חופש" (או "ביצים אורגניות"). אני חושבת שניצול החיה וכליאתה, הן סיבות מספקות.

diday

Member
תשובה חלקית

1. איני יודע כמה אחוז מהבצים מקורן בלולי הסוללה, אולם אני מניח שאחוזים הם לא המידה הנכונה וצריך למדוד את זה בפרומילים. 2. אחת הבעיות (ולא היחידה) במשק החלב היא שלא משתלם כלכלית לתת לעגל שנולד את חלב אימו. העגל חי על תחליפים והפרה מקבלת הורמונים (או משהו אחר, אני לא יודע בדיוק) כדי שחלבה יחזור להרכבו לפני ההמלטה. עד כמה שידוע לי באירופה רק ארגון "דמטר" לא עובד בצורה כזו. כדאי לבדוק בקיבוץ הרדוף איך זה אצלהם. נדמה לי שהם שייכים לארגון זה.

K A R I N

New member
הניצול בתעשיית החלב!../images/Emo80.gif

פרט לכך שמפרידים בין העגל לאימו- שזו חוויה קשה בפני עצמה הניצול והפגיעה הם קשים הרבה יותר. כיום כמות החלב הנשאבת מגופה של הפרה ביום היא כ 50 ליטרים, בהשוואה ללפני מספר עשורים אז שאבו מגופה לא יותר מ 8 ליטרים!!!! עקב השאיבה המוגברת (והמוגזמת בהחלט) ועקב כך שגופה של הפרה לא הסתגל לשינויים הללו, גורם הלחץ על העטין לקריעת כלי דם ולאחר מכן ל"צניחת העטין" - עקב כך מזדהמות הפטמות, ונוצרות בצקות ודלקות בעטיני הפרה. פטמות אשר נוצרו בהן דלקות (עקב כל הנ"ל), נקראות "פטמות מיותרות", ונכרתות ללא משככי כאבים. וזהו רק חלק קטן בניצול הפרה בתעשיית החלב. קארין

ashmash

New member
כן, אל תאמין לאנשים שמכינים לך אוכל

כן, כמו בפינוקיו - אל תאמין להם פינוקיו, הם משקרים לך. אני זוכר שהייתי קטן שמו לי בתוך פיתה עם חביתה (כן אז עוד אכלתי את הזבל הזה) עגבניה - דבר שאני מתעב... בכלל זכור לי שאמא של חברה שלי ניסתה להאכיל אותי במרק ירקות שבושל עם עוף!!! פשע חמור! ואם זה לא ברור עד כה, אני צמחוני ולא טבעוני, למרות שאני בדרך להיות (אני מאמין שאני לעולם לא אהיה לגמרי טבעוני) וגם להיות צמחוני לקח לי הרבה זמן... זה תהליך כזה בו אתה מוותר על כל מיני דברים אט אט עד שאתה מגיע ליעד הרצוי...

Nightwish-boy

New member
*דור נחלץ לעזרה*

לגבי ביצים- באמת שאין לי מושג. הכי טוב זה לבדוק את רשימת הרכיבים של כל מוצר, אתה יכול לגלות דברים מעניינים. לגבי נעליים- חפש נעליים של חברה אמריקנית בשם CROSSTALK, מייצרים נעלי בד נחמדות ואלגנטיות ביותר. ואם זה מנחם אותך, אחותי הטביעה את הנעליים החדשות שלה ב...מלט. גאונה הילדה. אם אני לא טועה החברה שהכי מקפידה על אי-שימוש בבעלי חיים זאת קרליין. אבל אל תתפוס אותי במילה. בהצלחה! שלך
דור

למעלה