טוב, התבכיינו מספיק

טוב, התבכיינו מספיק ../images/Emo67.gif

בעת עלעול בשרשורים האחרונים איכשהו התגנבה התחושה שלחיות עם שותפים זה קן של צרעות: כל היום ריבים, ויכוחים, מחלוקות. זה ללא ספק יכול להיות כל הדברים הללו, אבל זה ממש ממש לא חייב להיות כך. לגור בשותפות זה גם פתח להכרת אנשים חדשים, יצירת חברויות חדשות, וסתם גם קצת לצאת מהבועה של עצמך, ולהחשף לחיים של מישהו שלא בדיוק חי כמוך. דוגמא סמלית: החבר שלי ואני התחלנו את דרכנו בתור שותפים. היינו ידידים טובים, עברנו לגור בשותפות כי זה הסתדר מבחינת תאריכים (זה בכלל תוכנן להיות משהו זמני), וזה פשוט קרה. מכל מקום, בעוד אני לחלוטין מקבלת את זה שאנשים יכולים לגור ביחד בדירה וחייהם יהיו נפרדים לגמרי, אני תמיד ניסיתי לקשור קשרים חבריים עם השותפים, וחלק מהעניין הוא באמת לפנות זמן להכיר אותם, ולבלות קצת ביחד. איך אתם מבלים עם השותפים/ות שלכם
האם אתם מארגנים מדי פעם איזו ארוחת ערב משותפת? האם תשקיעו בממש לצאת לאיפהשהו ביחד איזה ערב? האם קורה לכם שמדי פעם יש איזה ערב אותו אתם פשוט מעבירים בשיחה? אילו מן דברים אתם עושים יחד עם השותפים שלכם? ובכלל, האם זה משהו שתטרחו בשבילו, האם אתם מעוניינים בקרבה זו, או שמבחינתכם זו לא מערכת יחסים ששווה להשקיע בה יותר מדי?

EyalPolo16V

New member
אצלנו יש נתק כללי

נפלתי עם שותפים די אנטיפטיים שאוהבים להסתגר בחדריהם. כתוצאה מהעובדה שרכשתי מזגן אז עכשיו גם אני מסתגר... נקווה ליותר טוב בשנה הבאה...

קצת באסה, ועם זאת

האם זה משהו שחשוב לך ושתטרח למענו, או שזה יותר בגישה של "מה שיצא יצא". פשוט כי עם כל העניין של היציאה מהבית, פיתוח מערכות יחסים עם שותפים זה לא בהכרח בסדר יום של כל אחד, ולא לכל אחד זה חשוב.

EyalPolo16V

New member
זה חשוב לי

אני בן אדם מאוד חברותי. השנה בפעם הראשונה אני אהיה זה שבוחר את השותפים, ואני אשקיע בזה הרבה זמן ומחשבה. תמיד עד היום נכנסתי לדירות עם 2 שותפים קיימים.... עכשיו קיבלתי הזדמנות.

EyalPolo16V

New member
אבל

אני מוכן להחליף את כל זה בשותפים נקיים ומסודרים , שלא מנגנים בכלי נגינה מסביב לשעון ולא משאירים אוכל להרקב במטבח...

newKiticat

New member
אתה מוזמן להזמין אותי בהמשך...

אני שונאת לכלוך ובלאגן אפילו יותר מידי... תהיו בטוחים שבכל מקום שאני אגור תמיד יהיו שתי מיכלים גדולים של אקנומיקה.... (השני למקרה שהראשון נגמר...)

EyalPolo16V

New member
לא צריך להגזים גם לכיוון השני

למרות שההגזמה מבורכת.... אני אסתפק בזה שלא ישאירו צלחת עם בשר במשך שבוע בחום הזה, עד שיבקעו מתוכו תולעים (בא לי להקיא כשאני משחזר את זה בזכרון)

newKiticat

New member
אני רוב הזמן די בסדר

אבל יש לי התקפי זעם על כמה כלים שנשארו במטבח שמובילים לשטיפה רצינית של אקנומיקה...

הסיפור שלי

שבעצם עוד לא התחיל בכלל. בשנה האחרונה דיברתי עם שלוש חברות על אפשרות שנעבור לגור ביחד בתחילת שנת הלימודים הנוכחית (עם כל אחת בנפרד כמובן). הראשונה הבריזה כי עברה לגור עם החבר שלה. השניה החליטה שאין לה כסף והיא נשארת עם ההורים. השלישית אמרה שזה תלוי איפה היא תמצא סטאז' ובסוף מצאה במקום קרוב לבית של ההורים אז היא נשארת. נותרתי לבדי. הבעיה הייתה שלא ממש התחשק לי להצטרף לדירה קיימת עם שותפים שכבר מאורגנת לפי איך שהם רצו והשגעונות שלהם בעיקר כי ככה יקח לי הרבה זמן להרגיש שזה הבית שלי ולא שלהם (אם בכלל). העדיפות שלי הייתה למצוא שותפה לחיפוש משותף, ולכן סקרתי אתרי אינטרנט בנסיון למצוא אחת כזאת. להפתעתי מהר מאוד מצאתי מועמדת ויצרתי איתה קשר, וסיכמנו שניפגש כשירגע לה הלחץ בבחינות. עבר כמעט חודש והגברת לא יצרה איתי קשר, וכשהתקשרתי אליה היא נשמעה קצת מרוחקת ואמרה דברים באוויר, וכשקבעתי איתה שביום זה וזה נפגשים - באותו יום היא לא הייתה זמינה בכלל. הבנתי שהיא לא רצינית ופתחתי בחיפוש חדש... וזה לא היה פשוט מה גם שנלחצתי כי הזמן הלך ואזל, אז במקביל בדקתי אפשרויות של להצטרף כשותפה וזה היה עוד יותר מתסכל: הגעתי לבת 30 שמחפשת שותפה (לא ממש באותו ראש), בנות 18 שמחפשות שותפה (כנ"ל) ועוד כוכים ואנשים משונים. בסוף פירסמתי מתוך יאוש הודעה בפורום סטודנטים אולי מישהו מכיר ויודע (אפילו שמנהלת הפורום לא התלהבה מזה), וזכיתי בתשובה מהירה מבחורה נחמדה שסיפרה לי שחברה שלה מחפשת בנרות שותפה באותו אזור. התקשרתי לבחורה שהתגלתה כמתוקה אמיתית, וכשאמרה מה היא מחפשת בדירה הרגשתי כאילו היא מקריאה את הרשימות שהכנתי... אנחנו עדיין מחפשות אמנם אבל עושה רושם שזאת תהיה שותפות מוצלחת כי היא ממש מקסימה.

זה נשמע ממש טוב...

לבוא עם תחושה טובה לגבי השותף זה חלק ממש חשוב בעניין. כמו שאמרתי בהודעה אחרת, הרבה מהיחסים נקבעים גם על פי מידת הפתיחות שאנחנו באים איתה, והנכונות והרצון שלנו לגרום לזה לעבוד. אני מקווה שבאמת יהיה לכן נהדר יחד
.

karnaf7

New member
שיהיה לך בהצלחה עם השותפה.

במשך חיפוש הדירה, תוכלו להכיר עוד, כך שעד הכניסה, תוכלו לגלות אם זה באמת זה

karnaf7

New member
עד לשותפה זו, דוקא הסתדרתי מעולה

עם השותפים, האמת שגם עם זו אני לא רב אלה רק מרגיש ריחוק שאני לא רגיל אליו. בדירה הראשונה, הצטרפתי לדירה שבה כבר היו שני שותפים. איתם חייתי בהרמוניה מוחלטת, ארוחות, יציאות חברים, שיחות נפש והיה מעולה. אח"F את שני השותפים החליפו שני חברים מהבית, שגם איתם היה אחלה ועם אחד גם עברתי לדירה הנוכחית. השותף עבר לגור בדירה בבעלות המשפחה שבדיוק התפנתה, כיוון שמדובר בחבר טוב, היה לי חשוב למצוא לו מחליפ/ה מהר ולכן, לא הקפדתי מספיק בבחירה היום אני מצטער על זה, כיוון שאני נוטה להסתגר בחדרי כדי לא להיתקל בה באסה בהזדמנות הראשונה אעזוב...

telina

New member
אני חייבת להעיר

שחצישלישרבע פשוט מנהלת תותחית. ישר כח!

../images/Emo45.gif

אני אומנם לא מגיבה כאן הרבה, אבל קוראת כמעט הכל. תואר תותחנית השנה מוענק לחצישלישרבע.

קישקוש

New member
זמן איכות..

הלוואי והיה לי כזה!! רוצים לשמוע קטע מטורף? (בעיניי זה קצת מטורף..) אני גרה עם שותפה כבר למעלה מ 8 חודשים, ואת סך כל הפעמים שישבנו יחד בערב (על ארוחה או סתם מול הטלויזיה) אפשר לספור על אצבעות יד אחת.... השותפה שלי עובדת היי-טק, ככה שהיא יוצאת מוקדם בבוקר וחוזרת מאוחר מהעבודה. ואם היא כבר יוצאת מהעבודה מוקדם, אז היא יוצאת עם החבר שלה. יוצא מזה שאני בקושי מכירה אותה. אני יודעת פרטים בסיסיים עליה ועל המשפחה שלה, אני יודעת מה החבר שלה עושה, אבל רק לפני חודש 'גיליתי' איפה הוא גר וכו'.. בקושי יוצא לנו לדבר. האמת היא שבהתחלה זה ממש לא הפריע לי, ואפילו היה מאד נוח, כי לא ממש חיפשתי את הקירבה. עברתי מההורים לדירה משלי בשביל השקט וה'לבד'. אבל ככל שהזמן עובר- אני כבר מתחילה להשתעמם עם עצמי. כבר נמאס לי להכין ארוחות ערב מושקעות רק בשבילי, אז אני מתחילה 'לחפף' ולהוציא דברים מהפריזר. הנחמה שלי היא שהיא מתחתנת בעוד זמן קצר. אני מקווה שהשותפה הבאה שלי תהיה קצת יותר חברותית וקצת יותר בדירה, כי סה"כ החֶברה חשובה. אני לא מצפה שנהיה החברות הכי טובות בעולם, אבל שיהיה איזה שהוא קשר בסיסי נורמלי.. (מה קורה עם הלוח של הפורום?)

למעלה