טוב, זהו זה (כנראה)

ליונל

New member
טוב, זהו זה (כנראה)

תהליך חיפוש הדירה המתיש ביותר בחיי (חודשיים תמימים) הסתיים. רציתי לגור בדירה עם שותפה בתל אביב, ובסוף אני עובר לדירת חדר בגבעתיים, פלוס חריגה של 30 דולר מהתקציב המתוכנן. נו, טוב. העיקר שתהיה קורת גג. תודה לכל מי שעזר לי כאן בפורום בלבטיי השונים ובמהלך הימים המתסכלים האלה. ליאור

בהצלחה! זו בטח אבן גדולה שירדה ממך

איך הדירה? ואיך הסביבה? אתה מרוצה בסוף מההחלטה שלך ?

ליונל

New member
אני עוד לא יודע מה לחשוב

זאת דירת חדר גדולה יחסית, ובגלל זה לקחתי אותה בסוף. היא לא מחולקת או משהו כזה. אבל עדיין, דירת חדר זה דירת חדר. החדר הוא די גדול (20 מ"ר), עם מרפסת. מקווה שאני לא ארגיש קלאוסרופובי יותר מדי. הסביבה היא אותה סביבה שבה אני גר כבר חמש שנים. רציתי נורא לעבור לתל אביב, אבל זה התגלה כמשימה קשה יותר מכפי שעליתי על דעתי. ההיצע נמוך, הדירות יקרות, והמצב של רובן לא משהו בכלל. אם אני מרוצה? אני מרוצה שמצאתי משהו, אבל אני חושב שעדיין הייתי מעדיף לחלוק דירה והוצאות עם שותפה נחמדה. אבל זה פשוט לא הלך, ולמרות שאני יודע שבאמת ניסיתי, יש לי שדון קרצייה על הכתף שכל הזמן לוחש לי: "אבל יכולת לנסות יותר". הדבר המבאס הוא שבגלל שבסוף אני שוכר לבד, אני צריך להתעסק עם כל ה#*#* של החשבונות והברזים הנוזלים והתיקונים. ומאוד מאוד מטריד אותי עניין הכסף. אני אשלם יותר מכפי שתכננתי, וזה קצת מפחיד (אני גם סטודנט). תבינו, אני עובר מדירת ענק של 3.5 חדרים, עם חדר אמבטיה בגודל של ק"מ, לדירת חדר עם חדר אמבטיה של 4 מ"ר שכולל שירותים, מקלחון וכיור. זה מה שנקרא להיגמל Cold turkey.

אם זה מעודד אותך במשהו

אז לגור לבד - זה הכי שבעולם. יש משהו במגורים לבד שהוא מאוד נעים ונוח. יש לך את הפינה הפרטית שלך, ואתה יכול לחיות בה את חייך כרצונך. ואם הבדידות מעיקה בכל זאת, אני ממליצה על חתול כתוספת. זה אמנם לא שותפה חמודה, אבל חתול תורם מאוד לתחושה שאתה דואג למישהו ואתה לא לגמרי לבד. ההוצאות מאוד שוליות והתוספת ענקית בעיניי. בכל מקרה, שיהיה לך המון בהצלחה בבית החדש שלך.

ליונל

New member
אז זהו, שיש לי חתולה

אבל אני ממש לא יודע אם כדאי לקחת אותה לדירת חדר, ולתקוע אותה שם כל היום (אין לי חצר). זה נראה לי קצת התאכזרות. מה היא תעשה שם כל היום? אני ממש בדילמה בעניין הזה. תודה על האיחולים.

יש פתרונות

למשל, לאסוף אל ביתך חתול נוסף שיהיה לה לחברה. עדיף אולי גור, כי כך היא תוכל להתחבר איתו מהר יותר. לספק להם צעצועים ולתת להם להעסיק אחד את השני. אפשר להרגיל אותה אחרי חודשיים הסתגלות ליציאה החוצה, אני מכירה הרבה חתולים שגרים בדירות עליונות עם הבעלים שלהם, ויוצאים החוצה מדי פעם להתאוורר. (כמובן אם לא מדובר בסביבה סואנת במיוחד). אני גם מכירה כמה דוגמאות של חתולים שממש בסדר להם בתוך הבית בלי לצאת החוצה. למשל, החתול שאצל ההורים שלי, שגדל בבית פרטי והיה פריק של החצר, עבר איתם לדירה ומאז הוא לא יוצא ממנה. הוא מסתדר בכלל לא רע עם השהות בבית סגור. עוד דוגמא, לחתולים שלי יש אפשרות לצאת כמה שהם רוצים לחצר, כי אני גרה בבית פרטי, ובכל זאת שניים מהם בוחרים לא לזוז מהבית, אפילו לא להתאווררות קלה. ובימים האלו, הצטרף אליהם חתול נוסף שלי שהיה מחכה לי בחוץ כשהייתי חוזרת מהעבודה בערב, ועכשיו קר לו מדי כנראה, אז גם הוא לא זז מהבית מבחירה. בקיצור, אל תדאג, החתולה שלך תסתדר אחרי תקופת הסתגלות קצרה. ולך יהיה כיף ביחד איתה. שיהיה לך מעבר נעים.

ליונל

New member
האם גודל הדירה משנה לחתולים?

היא לא תרגיש חנוקה בדירת חדר? אני עוזב עכשיו דירת 3.5 חדרים שבה היא נוהגת לדפוק "רייסים" מצד לצד. מוציאה אנרגיות, אני מניח. אפ היא תנסה לרוץ ככה בדירה החדשה, היא תיתקל מהר מאוד בקיר.

Benjamin Turner

New member
זה לא אמור לשנות לה

אני עשיתי מעבר הפוך-מדירת חדר לדירת שלושה חדרים, ולא שמתי לב ששני החתלתולים שלי הפכו למאושרים יותר (לעומת זאת הכלבלבה בשמיים, כי יש מרפסת שאפשר להשקיף ממנה על כל העולם
). הם דפקו "רייסים" בכיף שם והם עושים זאת גם פה. כל עוד יהיו לה צעצועים, מקום נוח לישון ואותך רוב הסיכויים שזה לא יפריע לה. ההצעה של יעל לקחת עוד חתול מצויינת (אחרי תקופת התאקלמות). לעומת זאת מומלץ מאוד להימנע מלשחרר אותה בחוץ, ולא משנה עד כמה לא-סואנת הסביבה. העיר היא לא מקום לשחרר בו חתולים (יעל גרה במושב, זה שונה). אגב, אם לא תקח אותה אתך, מה יהיה אתה?

ליונל

New member
היא כנראה תחזור להורים

שמחזיקים כבר בשתי חתולות בבית ועוד איזה שלושה בחצר. אני אומר תחזור כי במקור היא היתה אצלם. תודה על העצות.

אז עוד יותר אין לך מה לדאוג

פשוט תיקח אותה, ואם היא נורא תסבול - יש לך לאן להחזיר אותה.

החוזה הוא לשנה?

או לחילופין - יש אפשרות לשכירות משנה? כך, במידה ותתנסה בזה ולא תאהב את זה, יש אפשרות לצאת ולעבור הלאה. העניין הזה של מגורים לבד עלה כאן כבר בעבר, וכמו שיעל כתבה, יש אנשים שלא היו מחליפים אותו בעד שום הון שבעולם. ייתכן שלמרות הצמצום במרחב תגלה עכשיו מן תחושה של חופש שלא היתה לך קודם. לא כ"כ הבנתי למה התכוונת עם ברזים נוזלים ותיקונים. האם זה לא באחריותו של בעל הדירה? מכל מקום, אתה מוזמן לחלוק כאן את כל מה שעובר עליך - כך שלא תהיה לגמרי לבד...

ליונל

New member
כן

בטח שזה באחריותו, אבל שיש לי הרגשה שאני אמטרך לרדוף אחריו ואני ש-ו-נ-א לרדוף אחרי אנשים. עד שהוא לא יסדר את זה, אני לא אוכל להתקלח. וכן, החוזה הוא לשנה. ותודה על ההזמנה, בהחלט אקפוץ מדי פעם. ליאור

למעלה