שניה לפני שעפתי
כנראה כי ג'סטין אמר שאני שתקנית, פתאום כשאני יודעת שאני לא אהיה פה בזמן הקרוב לקרוא את התגובות שלכם, באה לי שאלה ממש מעניינת, לדעתי. אם היתם יכולים לבחור צורה של אלוהות מספר כלשהו\סדרה או סרט, מה הייתם בוחרים? הסבירו תארו ופרטו. אגב, חשבתי על זה בהקשר לזה שהמושג מאגיה אדומה פשוט הקציץ לי את רייסטלין אהוב לבם של כל אוהבי רומח הדרקון. אני מצאתי את שתי האמונות בסדרה שיר של אש ושל קרח מעניינות מאוד. אחת- זו ה"חדשה" יחסית, היא של האלה בעל שבעת הפנים. מבידה מסויימת זה מזכיר את הנצרות, כשיש ספטים, שבהם יש ספטונים ( המקבילה לכנסיות וכמרים, בהקבלה) ולאל יש שבע התגלמויות : הזר( שמבטא גם את המוות), העלמה, הזקנה, הלוחם, הנפח, ועוד שניים, שאני לא זוכרת כרגע, כי עבר המון זמן מאז הפעם האחרונה שקראתי את הספר. בכל ספט יש פסלים של שבע התגלמויות האל, ואתה מתפלל להתגלמות הקרובה למה שאתה מבקש. זה בערך. השניה, היא זו ההקסימה אותי הרבה יותר, ואותה הייתי שמחה לאמץ, היא של האלים העתיקים. האלים האלה מתגלמי בחורשות, שכרגע שכחתי את השם המדוייק שלהן, כשבכל חורשה יש עץ אחד שנקרא עץ סוכך, שבגזע שלו יש פנים. אין תפילה קבוצתית, או שימוש בקטורת וכדומה. זוהי האמונה העתיקה, ובכל אזורי הארץ, פרט לצפון נכרתו החורשות, כדי לפנות "מקום" לאל החדש. עצי הסוכך משמשים מעין התגלמות של האלים כשתפילה מתחתיהם אמורה להביא לתגובת האלים- בצורה של רשרות הרוח בענפים וכד'. עצי הסוכך משמשים גם כעיניים ואוזניים של האלים, ובגלל זה בדרום הארץ לאלים העתיקים אין מכעט גישה. הסדרה, כאמור, נקראת שיר של אש ושל קרח, מאת ג'ורג' ר.ר. מרטין, והיא סדרה נהדרת.