טוב זה מתחיל להעיק

טוב זה מתחיל להעיק

מאז ומתמיד היו לי סיוטים מפחידים נורא אין בהם מפלצות או יצורים מפחידים אלא אוירה כזו שמישהוא רע נמצא פה תמיד אני מתעורר מהם מפחד נוראי אני יכול להיות באותו חלום סתם בתוך חדר או בסלון אבל להרגיש פחד נורא כאילו מישהוא רע במיוחד נמצא במקום.. למרות שלא רואים כלום אתם חושבים שיש לזה קשר לרוחות רעות לשטן וכו' כי זה ממש מעיק ומפחיד בטירוף ומצמרר באותו ררגע כל מה שאני רוצה זה למות! כמובן שהכל חולף.. 2 דקות אחרי למי יש ניסיון בדברים כאלו או מיבן בדברים כאלו?!

Casey1

New member
כל סיוט ללא ספק מטריד ביותר!

יכול להיות שהסיוטים נובעים מתקופה של מתח בחייך בגלל שינוי מקום עבודה או בעיות פיננסיות וכו'? שינוי בקשר זוגי גם יכול לגרום לסיוטים אצלך? מה שקובע את התחושה שלך לגבי הסיוטים זה למעשה ההתייחסות אליו. כלומר, ראיית הסיוטים כהזדמנות לחקירה והבנה עצמית. זה אמור להפחית את התחושה הרעה של הסיוטים. יש מספר פתרונות- 1. כתיבת הסיוט. 2. ציור הסיוט. 3. לדבר בדימיון עם הדמות בסיוט. 4. לדמיין סיום טוב יותר לסיוט או לחזור על עלילת הסיוט מספר פעמים.

Casey1

New member
הלינק הנכון

אם יש בעיה- http://www.beok.co.il/ יש רשימת פורומים. בהצלחה

stanly3

New member
נפוץ וידוע

הרגשה של קיום ישות מאיימת בחדר תופעה מאוד נפוצה ואיך שהוא יש לה הסבר פיזיולוגי, לצורך העניין נמצא קשר מוכח בין חום גוף בזמן שינה לקיום סיוטים. לכן הזעה אחרי ההתעוררות לא נגרמת מהחרדה כמו שלרוב חושבים אלא להיפך, חום גבוה - סיוט והזעה דבר שבדרך כלל קורה בתקופות מעבר עקב בלבול ואי וויסות טמפרטורה . כיסוי גוף בסמיכה כבדה יכול להגביר או לגרום לתופעה זו.. חשוב לציין קיום תופעה נלווית לסיוטים הנקראת "שיתוק שינה" כלומר התעוררות חלקית ואי יכולת להזיז תהגוף או אפילו תהראש רק לשון זזה, תופעה הנלוות עם הזיות וקולות בחדר בנוסף להרגשת ישות מאיימת. גורם נוסף ידוע הינו עודף שינה מעבר לשעון הביולוגי. כל אלה גורמים להעלאת הורמון או נוירוטרנסמיטיר הנקרא דופמין במערכת העצבים המרכזית, כשהורמון זה עולה באופן פתלוגי גורם למחלת הסכיזופרנייה ולכן פסיכוזות והזיות (הלוצינציות)... אפשר להגיד שסיוט הינו הזיה קשה בזמן שינה, ותופעת השיתוק נגרמת עקב עיכוב בהפרשת הורמון אציטיל-כולין החשוב לתזוזת שרירי שלד הרי הורמון דופמין במוח מעכב הפרשת אציטיל-כולין... אז למה אני מבין בדברים אלה כי אני סובל קשות מתופעת שיתוק שינה למדתי עלייה המון, ובנוסף יש לי רק מספיק טוב ברפואה ופתופזיולוגיה...

lion 7

New member
כתוב באגרת אל פיליפי 4 ופסוק 7

ששלום אלוהים העולה על כל שכל והבנה ישמור אתכם במשיח ישוע , אתה צריך לבקש הגנה מישוע , זאת היא המשימה מישוע לגדול באמונה , יש לך ישוע ואתה מפחד , בתפילה לפני השינה רק תזכיר לבן מחויבתו לך כאדם היותר קרוב מאח ומכל ידיד ,הוא הכל יכול בחסד שניתנה לנו לא מרצון או בזכות קירבה אתנית או בהיותנו נוצרים , הזכות להיות בנים למלך המלכים היא בחירתו לנו ממליארדים וזה בעצם המפליא בדבר .. יש שיר הלל לישוע (תרנימה) המספרת למה אתה מפחד למה אתה דואג ויש לך רועה הכבשים זה שהבטיח להיות תמיד לצדנו .. תבקש ממנו שיסיר איומי המדומים של איבליס האויב האחד שלנו ואויב אלוהים , בעבר היה לי חלומות בלהות כאלה , השטן החזיק אותי בצוור והזעתי הרבה , זה קרה בתקופות לא קרובות , אולם היה מפחיד , מה לעשות הייתי רחוק מישוע , זה שיעור מצד הבן בכדי אולי (אחד מהשניים)או שאתה רחוק והחלום זה כמו לקח קטן או קריצה של עונש קטן זה כמו הרבצת המקל לכבש לידו או בעצם בכדי שלא יסטה מהנתיב רחוק מהכבשים ,. הצעה היא תמצא קהילה של מאמינים שתלמד הרבה מהם . נתפלל שאתה לא תעבור את זה אח יקר במשיח אמן. .

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאחי כל תחושה של פחד ורוח של פחד

לצערי היא אינה ממשהו טוב.. וזו השפעה של רוח רעה, וכתוב שהאהבה השלמה מוציאה את הפחד החוצה: 1 يو 4: 18 لا خوف في المحبة بل المحبة الكاملة تطرح الخوف الى خارج لان الخوف له عذاب واما من خاف فلم يتكمل في المحبة. האגרת הראשונה ליוחנן השליח פרק ד: 18 אין פחד לאהבה כי האהבה השלמה תגרש את-הפחד כי הפחד הוא פחד מן-הענש והמפחד איננו שלם באהבה (משום מה אני לא כלכך מתחברת לפעמים לתרגום לעברית, אולי איני רגילה לקרוא את הבריתה חדשה בעברית אבל משהו בתרגום מרגיש לי שמתפספס לא יודעת אולי זו רק אני
) פעם נורא פחדתי מהרבה דברים..ועם אמונתי בישוע לא הבחנתי בשינוי ישר אלא אחרי כמה חודשים פתאום בחנתי את עצמי אחורה וראיתי איך הפחדים הללו התנדפו החוצה עם שאר ההרגלים הישנים והחטאים שחייתי בהם.. אני מאוד ממליצה לך להיות עם כמה מאמינים ולהתפלל יחד, ואני מזמינה אותך להגיע לחיפה (לא זוכרת כרגע כמה אתה רחוק מחיפה
) ואני אדאג שנתארגן עם אחד הפסטורים שלנו לתפילה משותפת שבטוח תשחרר ותעשה רק טוב..כי איפה שרוח האדון שם יש חירות ושחרור
. אני אתן לך כמה פסוקים חשובים שתקרא ותקריא אותם בשעת פחד, כי בזה אתה מזכיר לשטן כמה אתה חזק בישוע וכמה אתה סומך עליו שיגן עליך.. תזכור שישוע הרחיק את השטן וניצח בנסיונות באמצעות מילת אלוהים הכתובה!!
2 تي 1: 7 لان الله لم يعطنا روح الفشل بل روح القوة والمحبة والنصح אגרת שאול השניה אל טימותיאוס פרק א: 7 הן האלהים לא נתן לנו רוח של פחד, אלא רוח של גבורה ואהבה וישוב הדעת.
1 بط 3: - 13 فمن يؤذيكم ان كنتم متمثلين بالخير.14 ولكن وان تألمتم من اجل البر فطوباكم.واما خوفهم فلا تخافوه ولا تضطربوا אגרת פטרוס הראשונה פרק ג: 13 ומי ירע לכם אם תהיו קנאים לטוב? 14 אך גם אם תסבלו למען הצדקה - אשריכם. אל תפחדו מאימתם ואל תבהלו.
2 اخ 32: 7 تشددوا وتشجعوا.لا تخافوا ولا ترتاعوا من ملك اشور ومن كل الجمهور الذي معه لان معنا اكثر مما معه. 8 معه ذراع بشر ومعنا الرب الهنا ليساعدنا ويحارب حروبنا... דברי הימים ב פרק לב: חִזְקוּ וְאִמְצוּ, אַל־תִּירְאוּ וְאַל־תֵּחַתּוּ, מִפְּנֵי מֶלֶךְ אַשּׁוּר, וּמִלִּפְנֵי כָּל־הֶהָמוֹן אֲשֶׁר־עִמּוֹ; כִּי־עִמָּנוּ רַב מֵעִמּוֹ׃ 8 עִמּוֹ זְרוֹעַ בָּשָׂר, וְעִמָּנוּ יְהוָה אֱלֹהֵינוּ לְעָזְרֵנוּ, וּלְהִלָּחֵם מִלְחֲמֹתֵנוּ; ...
ام 3: 24 اذا اضطجعت فلا تخاف بل تضطجع ويلذ نومك. 25 لا تخش من خوف باغت ولا من خراب الاشرار اذا جاء. 26 لان الرب يكون معتمدك ويصون رجلك من ان تؤخذ משלי פרק ג: אִם־תִּשְׁכַּב לֹא־תִפְחָד; וְשָׁכַבְתָּ, וְעָרְבָה שְׁנָתֶךָ׃ 25 אַל־תִּירָא מִפַּחַד פִּתְאֹם; וּמִשֹּׁאַת רְשָׁעִים, כִּי תָבֹא׃ 26 כִּי־יְהוָה יִהְיֶה בְכִסְלֶךָ; וְשָׁמַר רַגְלְךָ מִלָּכֶד׃
ار 1: 8 لا تخف من وجوههم لاني انا معك لانقذك يقول الرب. ירמיהו פרק א: 8 אַל־תִּירָא מִפְּנֵיהֶם; כִּי־אִתְּךָ אֲנִי לְהַצִּלֶךָ נְאֻם־יְהוָה׃
ואחרון חביב.. يو 14: 27 سلاما اترك لكم.سلامي اعطيكم.ليس كما يعطي العالم اعطيكم انا.لا تضطرب قلوبكم ولا ترهب. 27 שלום אניחן לכם את-שלומי אתן לכם לא כאשר יתן העולם אנכי נתן לכם אל-יבהל לבבכם ואל-יחת: כמובן תהילים 91 זה תמיד פרק מנצח בשבילי
ולסיום נזכור מה שאמר יואיל הנביא בפרק ד: 10 .... הַחַלָּשׁ, יֹאמַר גִּבּוֹר אָנִי׃ليقل الضعيف بطل انا

למעלה