טוב חבריה .. החלק האחרון במסע

danistar

New member
טוב חבריה .. החלק האחרון במסע

ואחריו נעזוב אותכם במנוחה עד הפעם הבאה .. לאחר הביקור במדריד החלטנו לצאת לאזור . באיזור מדריד ישנם כמה אטרקטיות מאוד מענינות ואני אתעכב על 4 מהן : אל אסקוריאל - ארמון המלך מחוץ למדריד עמק הנופלים - אנדרטה וקתדרלה בתוך ההר שהקים פרנקו לזכר לוחמיו שנהרגו במלחמת האזרחים. נמצא קרוב מאוד לאל-אסקוריאל סגוביה - עיירה ציורית באזור ואחרונה חביבה טולדו
 

danistar

New member
אל אסקוריאל ועמק הנופלים

שתי האטרקציות הללו סמוכות מאוד אחת לשניה ( משהו כמו 10 דקות ביניהן ) ובמרחק של כ 40 דקות נסיעה ממדריד . ה "אל אסקוריאל" הוא ארמון המלך מחוץ למדריד . מומלץ להגיע מוקדם כי יש תור ארוך בקופות . הארמון עצמו הוא מבנה די מרשים עם קתדרלה במרכזו , אולם הביקור היה די מאכזב . ניתן לצלם ללא פלאש ויש סיורים מודרכים ( בתוספת תשלום כמובן ) . בארמון עצמו ניתן לראות תצוגה של כלי העבודה , המטבח והסבר על הפעלתם . יש תערוכה של תמונות של ציירים מפורסמים שצויקו עבור הארמון , עוברים בכמה מהחדרים המפוארים ומאובזרים בפריטים שונים ולבסוף יורדים אל מערות הקבורה של בני המלוכה שהמעניינת שבהם היא מערת הקבורה של המלכים ונשותיהם . זהו חדר מפואר מאוד בצורת משושה הנמצא במעמקי הארמון ובכדי להגיע לשם יורדים די הרבה מדרגות עשויות שיש . החדר עצמו עשוי כאמור בצורת משושה כשבכל צלע מונחים על מדפים ארונות הקבורה העשויים שיש גם הם . כאן נחים המלכים והמלכות של ספרד אשר השתמשו בארמון . לפני היציאה עוברים על כמה חדרי תפילה מפוארים וזהו . לא תאמינו אבל את תמונת הגנים צילמתי מהחלון בשרותי הגברים .. ממש ככה. מכאן לאחר 10 דקות של נסיעה מגיעים לעמק הנופלים . פארק לאומי ענק מלא יערות שבמרכזו בראש הההר צלב ענק שנראה היטב מכל האזור ובתוך ההר נחצבה קתדרלה ענקית לזכר החייליו של פרנקו שנהרגו במלחמת האזרחים . מבנה מרשים מאוד ( איזה גודל וכל זה חפור במעמקי ההר ) . כפי שאתם רואים בתמונה ביום שהיינו שם שרר אובך בכל האזור ולא ניתן היה לצערנו אפילו לראות את הצלב , הכל היה מכוסה. אני רק אוסיף שצריך לשלם בכניסה לפארק .
 

danistar

New member
סגוביה .

סגוביה היא עיירה הממוקמת כשעה נסיעה מהאטרקציות הקודמות והבחלט שווה ביקור . הדרך לסגוביה היא בחלקה כביש אגרה . בסגוביה 3 אטרקציות מרכזיות : אמת המיים הרומית , הקתדרלה ו האלקאזר - המצודה . אמת המים במרכז העיר נשמרה בשלמותה והיא מרשימה מאוד ץ למי שמגיע לשם אני גם ממליץ להשקיף על הנוף ממול ..
 

danistar

New member
הקתדרלה בסגוביה

במרכז העיר העתיקה יש כיכר נחמדה אוד שלידה שוכנת אחת הקתדרלות היפות באזור . מבנה מרשים מאוד ובהחלט שווה ביקור . אני אגב הייתי אפילו מעיז וממליץ לישון לילה כאן , בהחלט עיירה כפרית עם כל הסממנים . שווה .
 

danistar

New member
האלקזר בסגוביה

מצודה יפיפיה מימי הביינים שנמצאת בסגוביה ואסור להחמיצה . נאמר שוולט דיסני כל כך התלהב ממנה שהעתיק אותה כסמל שלו .. ( זוכרים את סמל הטירה של וולט דיסני ? ) . בטירה עצמה ניתן לראות הכל מחדרים המכילים כל מיני סוגים של נשקים ושריונים וכלה בחדרי הארוח וההתכנסות של השליטים ועוזריהם . כמו כן יש מוזיאון קטן לכלי הנשק ומוזיאון נוסף המוקדש לכל הצבאות והלוחמים ( בעיקר חילות התותחנים ) ששלטו במבצר . מומלץ בחום !!
 

danistar

New member
טולדו

מסגוביה החלטנו לנסוע ישר לטולדו . כאן עשינו טעות !!! אומנם הדרך היא נסיעה של כשעתיים - שעתיים וחצי כי טודו נמצאת בצד השני אבל .. לא הזמנו מלון בטולדו . מי שלא מזמין מלון בטולדו מראש , שלא יתפלא אם לא ימצא מקום . אכן מלונות היא בעיה בטולדו . טולדו המרוחקת כשעה ורבע ממדריד היא עיר בעייתית מבחינת מלונות . חייבים להזמין מראש מלון או פשוט לנסוע ממדריד ולחזור אליה . גם בדרך ( בניגוד לאר"הב ששם אין בעיה עם מלונות בדרכים ) לא מצאנו מלון אחד לרפואה ונאלצנו לחזור למדריד ולישון שם . טולדו היא עיר המחשיבה את עצמה כעיר 3 הדתות . היו כאן מוסלמים ויהודים שחיו לצד הנוצרים והעיר היתה בירת ספרד עד אשר התואר עבר למדריד והעיר ירדה מגדולתה . היהודים חיו כאן ותרמו רבות לשגשוגה של העיר שנפילתה החלה למעשה עם גירוש יהודי ספרד בשנת 1492 ע"י המלכים פרדיננד ואיזבלה . מה שנותר מהרובע היהודי הם שני בתי כנסת וכמה כתובות בעברית . לי היה מרגש מאוד לראות את בתי הכנסת שבאחד מהם קיים מוזיאו ליהדות ספרד . כאן אתה מבין כמה הנוצרים לא מבינים בכלל על היהדות וכיצד מטפלים היום בבתי הכנסת , חבל וכואב . מעבר לחלק יהודי יש כאן קתדרלה ראשית מרשימה מאוד , כאן היה ביתו של ה "אל גרקו" - היווני , צייר מפורסם מאוד ושנוי במחלוקת . ישנו האלקאזר - הטירה המוסלמית הגודלה והמרשימה שהפכה למבצר נוצרי אחרי שגם המוסלמים גורשו מכאן . . כמו כן ישנם מוזיאונים רבים בעיר ואחד הדברים המפורסמים ביותר שהעיר ידועה בהם הוא המרציפן . כדאי וחובה לנסות אותו , זה בכלל לא מה שאתם חושבים ישנם נופים מדהימים כאשר משקיפים מהעיר העתיקה מוקפת החומות החוצה וההרשה שלי בכל אופן הזכירה את ירושליים שלנו . החומות , הנוף , הסימטאות מאוד מאוד מזכיר את ירושליים. הזהרה נוספת - לא מומלץ להיכנס עם רכב לתוך העיר העתיקה , שלא תגידו שלא אמרנו לכם . העיר מאוד מאורגנת מבחינת תיירות ואתם תבינו את זה כשתיהיו שם .
 

danistar

New member
הקתדרלה הראשית

מבנה מרשים שבתוכו מוזיאן תמונות של ה "אל גרקו"
 

danistar

New member
הכניסה לביתו של ה "אל גרקו"

הצייר המפורסם והשנוי במחלוקת , הכניסה חינם. כאן המקום להזכיר כי טולדו שוכנת ב לה - מנשיה , ארצם של דון קיחוטה וסנצ´ו פאנשה שפסלם מציץ מכל חנות מזכרות המכבדת את עצמה ..
 

danistar

New member
בית הכנסת - "סינגוגה טראנסיטו"

בתוכו שוכן מוזיאון ליהדות ספרד ולידו גן קטן שממנו יש נוף מדהים
 

danistar

New member
הכניסה לבית הכנסת השני

"סנטה מריה לה בלאנקה" בעבר בית הכנסת הגדול הטולדו . כיום כל מה שנותר הוא העמודים ץ. המבנה ריק והנצרים מתחזקים אותו . עצוב לראות את הפסקה הנוצרית בתוכו ולהבין כיצד התיחסו הנוצרים ליהדות כבר אז . בסמוך ישנו מנזר עם חצר יפה . המנזר הוקם ע"י המלכה איזבלה בכי להראות את עליונות הכתר דווקא באמצע הרובע היהוד .
 

danistar

New member
האלקזאר בטולדו

מצודה מוסלמית שהוסבה למזיאון מלחמה . המבנה המרשים ביותר בטולדו
 

danistar

New member
זהו .. סיכום

אז זהו ביום האחרון חזרנו ממדריד לברצלונה דרך של 7 שעות .. בתמונה תראו את הקשת שנמצאת מעל הכביש בין סראגוסה לברצלונה ( חזרנו ממדריד לברצלונה דרך סאראגוסה ) ומציינת את מעבר קו דריניץ´ , דרך מאוד משעממת ומתישה של 7 שעות וכל זאת כי הטיסה חזרה ממדריד הועברה לברצלונה וזה עלה לנו ביום שלם . את שאר הזמן הקדשנו בברצלונה לאזור הראמבלס , לקתדרלה הישנה של ברצלונה , לעיר העתיקה לשוקי הירקות והציפורים שם וכמובן למזיאון של פיקאסו בברצלונה שאסור להחמיץ . אני מקווה מאוד שנהניתם מהטיול שלנו ומהתמונות .. דני
 

חיננית

New member
כן קצת מזכיר

אבל גם החומה בורונה או אפילו ברודוס קצת מזכירה לי אותה את בירתנו. וחוץ מזה מכמה התמונות שהספקתי לראות כאן היה לך אחלהטיול דנילה מאחלת לך עוד שכאלו.
 

חיננית

New member
היינו בכפר הולדתו פודלה בכרתים

או שאולי זה המקום שבו צייר לא זוכרת אבל מקום ציורי ונאה אולי חצישעה מהרקליון.
 

בנבה

New member
אל גרקו - פודלה

גם אנחנו, וישבנו במסעדה מעל נחל קטן עם ברווזים משייטים בו שעובר בתוך הכפר. עפ"י תושבי פודלה אל גרקו נולד בכפר שלהם. מספרים שתושבי פודלה אמצו אל ליבם את אל גרקו כדי להגביר את התיירות לכפר, כאשר האמת היא שהוא נולד בעיר הירקליון. מה לא עושים בשביל להתפרנס.
 

הילית*

New member
איזה מראות מקסימים...

היינו שם בטיול לפני שנתיים ויש לנו טעם של עוד...
 
למעלה