טוב - חידה חדשה

guysoffer

New member
טוב - חידה חדשה

חידת אסירים - בנוהל - מי שמכיר, תנו הזדמנות גם לאחרים. יש כלא עם מנהל שמחליט לשחרר אסירים, אבל רק אם הם חכמים.. בכול מקרה הוא צריך לפנות תאים בכלא. הוא מכנס 30 אסירים (כל אסיר שוכן בתא מבודד משלו בכלא) בחדר האוכל ומסביר להם כך: אני מידי פעם אקח את אחד מכם לחדר מסוים, בו יש שני מתגים (ידית - מורמת או מורדת). האסיר חייב להזיז את אחד המתגים (אחד בדיוק) - ואז יוחזר לתאו. כשאסיר יודע שכל שאר האסירים כבר ביקרו בחדר - הוא יכול להגיד זאת לסוהר ואז כולם משתחררים. אם הוא טועה, כולם מוצאים להורג. מצב הידיות ההתחלתי לא ידוע. נתנו לאסירים הזדמנות לחשוב - ואז החזירו כל אחד לתאו. מה תוכנית האסירים כדי להשתחרר ב100% בטחון שלא יוצאו להורג ?

Shaakedod

New member
שאלונת

חחחח מותר לאסירים לסמן משהו ליד התגיות כאילו יש אופציה כזאת או שהמנהל הכלא נכנס איתם ואין להם אופציה אפילו לסמן משהו קטן עם הציפורן או משהו .. כאילו לירות על הציפורן ולשרוט טיפה את הקיר כי אז יש לי תשובה נחמדה חחח.. כאיחלו זה תלוי במצב ההתחלתי. ובשביל לדעת אותו אני צריך שהאסיר הראשון יסמן משהו על הקיר. חח

guysoffer

New member
אין רמאויות

רק מה שרשמתי - חייבים להזיז מתג אחד וזהו.

Shaakedod

New member
אוקיי

בלי סימונים השאלה לא תתכן מפני שיש 4 מצבים 2 למעלה 2 למטה אחד למעלה שני למטה שני למעלה אחד למטה זה המצבים האפשריים... 4 מצבים מתוכם אין ייחוד או דרך ספציפית שמגיעה אפילו ל10 בלי לחזור על עצמה ! לכן משהונראה לי פה מסריח חחח

Javali

New member
תשובה

ישנה חידה דומה שבה יש רק מתג אחד, ושאסירים לא חייבים להזיז אותו. בשביל החידה הזו, האסירים משתמשים באותה שיטה, רק שהם מסכימים שהמתג הימני הוא החשוב והשמאלי לא. כשאסיר נכנס, הוא מסתכל על המתג הימני ומחליט אם הוא צריך להזיז אותו. אם כן הוא עושה את זה. אם לא, הוא מזיז את השמאלי. האם יש צורך גם בפתרון של החידה הדומה?

Shaakedod

New member
לא הבנתי איך

לא הבנתי תפתרון שלך .. איך האסיר ה30 יידע שהוא האסיר האחרון ויאמר זאת למנהל הכלא ? אם יש רק 4 מצבים שבהם המתגים יכולים להיות ? הראשון והאחרון נכנסים שווים מבחינתם למתגים הם לא יודעים .. ומה זאת אומרת מתג חשוב ? כאילו אם הוא מזיז את הימני אז הוא האחרון ? לא מובן לי בדיוק .

Javali

New member
פשוט

אם היית מכיר את הפתרון לחידה הדומה, אז היית מבין איך הפתרון לחידה הזו עובד. מאחר ואתה לא מכיר, זה משאיר לך את הבעיה של לפתור או את החידה הקודמת או את זו.

Shaakedod

New member
במקום להתנשא

אתה יכול לעשות 2 דברים . או להסביר לי את הפתרון של החידה הזאת פשוט מאוד איך זה עובד 2 מתגים 30 אנשים נשמע לי קצת הזוי . פשוט להסביר או להסביר תחידה הקודמת

guysoffer

New member
תנסה לחשוב

javali לא נתן תשובה י הוא כבר מכיר גרסה מאוד דומה לחידה הזאת. אל דאגה - ניתן לא לפתור אם לא יהיה אף אחד אחר. בינתיים כולם מוזמנים לנסות לפתור את זה.

Javali

New member
מתנשא?

יש כמה אנשים כאן בפורום שכן מנסים לפתור חידות. לא רק לדעת את הפתרון שלהן. אם אני יודע את הפתרון, או פתרון לחידה מספיק דומה, זה לא הוגן כלפיהם שאני אפרסם את הפתרון שלי לפני שהייתה להם ההזדמנות לחשוב על זה. אז תחשוב קצת ואולי תמצא את הפתרון. הצעה: תנסה קודם חידה טיפה יותר קלה - אם אתה יודע ששני המתגים מתחילים למטה.

guysoffer

New member
אכן - דומה לקודמת

שים לב שאתה לא יודע מצב התחלתי של המתגים, מה שגורם לרוב הפתרונות לא לעבוד.. תחשוב על אלגוריתם ותתיחס לעובדה שלא ידוע המצב ההתחלתי.

Javali

New member
שמתי לב

האלגוריתם דומה לזה שכשהמצב ידוע, רק לוקח כמעט כפליים זמן.

guysoffer

New member
אין שום דבר מחובר - המתגים לא עושים דבר

הם שם סתם בשביל החידה :)

כלמנ

New member
נראה לי שיש לי...

האסירים ימנו מנהיג, בלי הגבלת הכלליות, נקרא לו דודו. נקרה למתג הימני "המתג של דודו" כל פעם שדודו נכנס לחדר: אם המתג הימני מורד, הוא מרים אותו ("מאפס" אותו). כל אסיר אחר שנכנס לחדר: אם הוא רואה את המתג של דודו מורם, והוא מעולם לא הוריד את המתג של דודו, אז הוא מוריד אותו, אחרת הוא מזיז את המתג השני. הכי חשוב: כל אסיר מוריד את המתג של דודו מקסימום פעם אחת בכל חייו. דודו סופר כמה אסירים הורידו את המתג שלו אי פעם, בסופו של דבר, וזה יכול לקחת המון זמן, כל האסירים יורידו את המתג, ודודו יוכל להכריז על כך. פססס אחלה חידה, לא קלה בכלל.

Javali

New member
יש עם זה בעיה קלה

אם המתג של דודו מתחיל מורם, ודודו לא נכנס ראשון, אז אותו מישהו יוריד את המתג לפני שדודי נכנס, ואז לא יוריד אותו שוב.

כלמנ

New member
אבל כולם יודעים שדודו הוא הראשון בבידוד...

מממ אני אנסה לפתור את זה...

כלמנ

New member
לא בטוח שלזה התכוונת, אבל...

הבעיה היא רק עם האסיר הראשון, בגלל שרק דודו מאפס את המתג, אבל האסיר הראשון לא יודע שהוא הראשון... אפשר שכל אסיר ידליק את המתג של דודו שלוש פעמים !!. זה יקח פי שלוש זמן, אבל זמן זה משהו שיש לאסירים בשפע. אחרי שדודו יספור 86 הדלקות: 29 אסירים שהם לא דודו * 3 פחות האסיר הראשון שיכול להיות שלא נספר, הוא יכול להיות בטוח בהתחלה חשבתי שגם פעמיים זה טוב, אבל נדמה לי שיש בעיה.

למעלה