טוב.. יום שלישי המבחן בהיסטוריה..

בנגלה

New member
טוב.. יום שלישי המבחן בהיסטוריה..

בואו נרכז את הכל עכשיו. איך אני אמור ללמוד? (בשלבים)

Mנטה

New member
קודם כל

תבדוק, כי ריכזתי את הכל במאמרים, שלא נחזור על אותה עבודה פעמיים

בנגלה

New member
אממ.. אני הייתי שותף בשיחות האלה..

אני פשוט חושב שנורא כדאי שנצרף את הכל לשלבים.. אפשר לאולי לעשות את זה ביחד.. שיהיה מרוכז- כיצד לגשת למבחן בהיסטוריה!

Mנטה

New member
צודק, לא במאמרים, בקישורים ../images/Emo3.gif

אפשר לעשות הכל מסודר, אבל גם אתה יכול לעשות את זה ולהגיש לנו מוכן ישר למאמרים. מה דעתך ?

בנגלה

New member
אני יכול לנסות אבל..

בקישורים מופיע רק שירשור אחד בנושא.. את יכולה אולי לארגן לי קישורים לכל השיחות שהיו בנושא?

Mנטה

New member
השיחות שהיו בנושא ברובן

הן על אותו השרשור. אתה יכול להסתכל בשאר הקישורים, אולי היו כאלו שנכנסו תחת כותרת שונה. ובחיאת רבאק, בפורום הזה יש בסך הכל 5 דפים, מה הבעיה לעשות את זה לבד ?

בנגלה

New member
ראסמי...

טוב.. אין לי ממש זמן.. אני אנסה אחרי המבחן לארגן את הכל לטובת הנבחנים הבאים.. כרגע אני מנסה להתכונן ומנסה לאמץ שיטה שנאמרה פה.. מוצא מכנה משותף בין כל שאלות המאגר. בינתיים הרוב זה חלוקה לתחומי הבטחון, כלכלה, חברה (המסתמכת לרוב על הכלכלה) ופוליטיקה. אני אנסה להתכונן ככה והודיע לכם איך זה עובד... כשאסיים להתכונן אנסה לאסוף את החומר ולעשות משהו עם זה...

בנגלה

New member
טוב.. אני מת!! ../images/Emo3.gif

כתיבה של החומר ממש לא עוזרת!!! אומרים שדרך היד לומדים וזה ממש לא נכון.. בזבזתי את כל הזמן שלי על כתיבה ואני ממש לא זוכר כלום.. בנוסף.. אני מבין את כל החומר.. הכל נורא הגיוני לי אבל אני לא אהיה מסוגל לשלוף את הכל באמצע מבחן.. יש דברים שאני חייב פשוט לזכור בעל פה... זאת הבעיה הגדולה מכולם אני חושב.. אפשר לדעת הכל אבל לא להיות מוכנים לשלוף את הכל.. לא להזכר בהכל באותו רגע מלחיץ של המבחן...

בנגלה

New member
איך אני יוצא מזה???

אני לא יכול לא להגיע מחר למבחן! ואני לא יודע אף שאלת מאגר מתוך 12 שאלות!!

Mנטה

New member
תשב ותכתוב את השאלות

ותכין תשובה לכל שאלה בכתב. ואחרי זה תבקש ממישהו שיבחן אותך שוב ושוב ושוב, עד שזה יכנס. (Plan b).

בנגלה

New member
שימי לב לשעה..

4 שאלות אמורות לקחת לנו שעתיים.. יש לי 12 שאלות ללמוד.. זה אומר 6 שעות רק לכתוב את כל השאלות.. בלי לחשוב..

nutmeg

New member
קודם כל

בהצלחה היום... שנית - רק עכשיו נפל לי האסימון שהבעייה אינה האסטרטגיית הלמידה שלך אלא ביכולת לכתוב essay כלומר לענות על שאלה פתוחה שלא תהיה 'רזה' מידי ולא מפורטת מחד, ולא עמוסה מידי ומבולגן מאידך.

בנגלה

New member
לא ממש הבנתי..

הבעיה שלי בעיקר היא לשלוף את החומר באמצע מבחן.. זאת אומרת.. אני מבין את החומר כולו.. אין דבר שאת יכולה לחדש לי בדפים אבל אני לא מסוגל להגיע לשאלה ולשלוף את כל מה שאני יודע וכל מה שקראתי. בנוסף יש לי בעיה עם התבטאות.. מהלחץ של המבחן בעיקר אני חושב, אני לא מצליח למצוא מילים ולסדר משפטים שיענו טוב על השאלה.. אני מגיע למבחן עם כמות של חומר מצוייה בראש ולא יודע איך ליישם אותה.. אני אתן דוגמא.. המורה שלי.. מקבל את השאלה, יודע את החומר, ומכתיב לנו סיכום. הוא פשוט פולט את החומר שהוא יודע, מסדר אותו כמו שצריך.

Mנטה

New member
נראה לי שאגוזית לא פירטה כי היום

זה כבר לא יעזור. אבל לגבי המבחן הבא, אתה פשוט צריך להתאמן בניסוחים ובעריכת החומר (לא בשליפה ! בעריכה !).

Mנטה

New member
כן. הרעיון הוא שאת החומר אתה יודע

וללמוד אתה יודע וגם לשלוף אתה יודע. מה שאתה לא יודע זה לכתוב את התשובה. כלומר, לקחת את החומר שאתה יודע ולכתוב אותו כמו שצריך על דף המבחן. בשביל זה, מה שאתה צריך לעשות, אחרי שגמרת ללמוד את החומר (או אפילו תוך כדי הלמידה), זה להתאמן בכתיבת תשובות. אם בוחנים אותך, בודקים שאתה יודע לשלוף. אבל אם אתה מנסה לענות על תשובות לבד ואחר כך בודק מה היה חסר, ממה היה יותר מדי וככה, אתה לומד איך עושים את זה, איך כותבים תשובה שיש בה מספיק חומר ולא יותר מדי והיא מנוסחת היטב. בכל תשובה צריך להיות (כמו בחיבור) משפט של הקדמה משפט של סיכום ובאמצע פסקאות התוכן. אם למדת את התשובות לפי הטבלאות שאגוזית נתנה בעבר תוכל בכל פסקה לכתוב טור אחד מהטבלה למשל. מבין ?

בנגלה

New member
טוב!! בואו ננסה!!

חלק הוצאתי מהפורום, חלק מעצמי.. ניסיתי לפרט על כמה דברים.. תקנו אותי אם אני טועה ותוסיפו גם אתם כדי שנוכל להגיע לסיכום מקיף שנוכל להכניס למאמרים...:
אם התשובה במילים של המורה קשה יש לתרגם למילים שלך.
להפוך את הכתוב לנקודות/סעיפים ואז לפתח אותם.
להבין את הסיפור מאחורי הסיכומים- כלומר, במידה והסיכום מדבר על- השפעות של מלחמה, השפעות של נפילת הבורסה, קשיים בתקופות מסוימות במקומות מסוימים וכד'.. יש להבין מדוע קרו הדברים.. מדוע התרחשו השפעות/קשיים אלו?
כמעט כל נושא בהיסטוריה (או כל שאלת מאגר) מתחלק לכמה תחומים: תחום כלכלי, תחום חברתי-תרבותי, תחום ביטחוני ותחום מדיני. יש להיעזר בעובדה הזאת על מנת לפתח את הנושאים. רוב התחומים משפיעים אחד על השני וקשורים בנושאים אחרים בהיסטוריה. לדוגמא: נפילת הכלכלה בארה"ב גרמה למשבר כלכלי גדול במדינות אירופה {יש לפרט בתחום הכלכלי}. היטלר הציע לעם הגרמני פתרונות מפתים במיוחד לכלכלה וכך התפתחה גרמניה הנאצית {זה בתחום המדיני} – כלומר, המשבר הכלכלי בארה"ב השפיע על אירופה מבחינה כלכלית ומבחינה מדינית ומתקשר לנושאים אחרים בהיסטוריה (גרמניה הנאצית), בנוסף ניתן לשים לב שההשפעות המדיניות הושפעו מההשפעות הכלכליות!
לקרוא את החומר ולהכניס לטבלא את הנקודות החשובות לפי התהליך, קרי: מדיני / חברתי / כלכלי באופן זה אתה מרוויח 3 פעמים - גם הסיכום נהיה לך ממוין, גם הוא מופיע בנקודות (ולא סיפורים), וגם יש לך כלי עזר לכתוב את התשובה המלאה.
בסוף לנסות ולתרגל את החומר בראש- לערוך מין הרצאות קטנות לעצמך!

למעלה