טוב. יש לי כמה שאלות

טוב. יש לי כמה שאלות

צפיתי בREDUX הלילה וצצו לי כמה שאלות: 1. מאלדר גילה שמצלמים את ביתו ואוטומטית עלה לדירה מעליו. איך לעזאזל הוא ידע שהאיש יהיה בדירה למעלה? הרי אפשר להניח מצלמה ולצפות מכל מקום אחר הרחוק גם אלפי קילומטרים מדירתו אז איך מאלדר ידע שאיש משרד ההגנה יהיה דווקא שם? 2. מאלדר ירה באיש משרד ההגנה מאקדחו האישי, אחר כך מרובה הציד כדי לטשטש את פניו- כלומר שתי יריות. אחר כך גרר את הגופה אל דירתו שלו וכל זאת מבלי שאף שכן יראה/ ישמע או ישים לב... מה גם שלא הייתה ולו טיפת דם אחת שליכלכה את המקום וכידוע שתי כדורים בראש עושים הרבה לכלוך.. ושאלה נוספת הקשורה לפרק "עיקוף" : איך זה שבבוקר כשמאלדר וסקאלי יצאו ליער לחפש אחר אותו יצור היו למאלדר זיפים (סקסיים בטירוף) במהלך השיטוט ביער מאלדר נפצע והוא וסקאלי מבלים את הלילה בנבכי היער, בבוקר מאלדר פוקח את עיניו ופניו חלקות למשעי (נראה גם סקסי) הייתכן שמאלדר הוא יצור לא אנושי ??

Gilliana

New member
טוב, אני אנסה לענות...

בהנחה שהתירוץ חורים בעלילה לא תופס (למרות שתכל'ס זה בדיוק מה שזה) ונתחיל מהסוף אבל קודם אזהרה, לא מבטיחה שהתשובות יהיו הגיוניות: א. הפנים של מאלדר - היתכן שסקאלי גילחה אותו בלילה תוך כדי שירת Jeremaia was a bullfrog? או שמא חטפו אותם חייזרים שגילחו את מאלדר ושניהם לא זכרו את האירוע? טוב, זה כמובן בצחוק - האמת שלזה, חוץ מחוסר מתשומת לב של הבמאי, אין באמת שום הסבר. ב. איך מאלדר ידע שהאיש יהיה בדירה למעלה: קודם כל, למאלדר יש אינטואיציה חייתית, שנית - אם אני זוכרת נכון, היה משהו במצלמה עצמה שגרם לו להבין שהיא קשורה לדירה שמעליו, אני כבר לא זוכרת מה, למרות שראיתי את הפרק ממש לא מזמן. ג. יכול להיות שהיריה נשמעה, אבל שויכה לכך שמאלדר כביכול התאבד. לא נראה לי שהיתה חקירה מספיק מעמיקה כדי לדעת אם נשמעו שתי יריות או רק יריה אחת, כי אילו החקירה היתה מספיק מעמיקה, היו מבינים מיד שזו איננה גופתו של מאלדר וכי סקאלי משקרת. לגבי איך הוא גרר את הגופה - יתכן והוא הוציא את הגופה ממדרגות החירום החיצוניות. באמצע הלילה בחושך לא סביר שמישהו יראה מגובה כזה וגם אם יש סימני דם, הם חיצוניים ולא בתוך הבניין - מה גם שמאלדר יכול היה לעטוף את הגופה היטב כך שלא ישאר שום סימן של דם מחוץ לדירה.

אמממ לא מספק אותי

המצלמה הייתה ממוקמת בתקרה ושידרה אל טלוויזיה חיצונית שום דבר בה לא רמז על המצאות הסוכן בדירה למעלה... וכן, חיתיות היא אכן מילה נכונה למאלדר
היו 2 יריות, יריית אקדח ויריית רובה ציד שהיא עושה רעש חזק, הרי ברגע שהן נורו סביר להניח שמישהו היה יוצא החוצה לראות מה קרה או לחילופין להתקשר למשטרה מאלדר בטוח לא היה מספיק לעטוף את הגופה ככה ששום טיפת דם לא תנזל ולהעביר אותה דרך המדרגות החיצוניות (שדרך אגב גם מאלצות לעבור בתוך מסדרון הבניין) . מלבד זה שירי בראש עושה כל כך הרבה לכלוך ששום עטיפה לא תעזור אלא אם היה לו שק גופות שחור מה שלא נראה לי סביר. עוד משהו סקאלי אמרה לסקינר שהיא זיהתה את הגופה בכך שזיהתה את בגדיו כאשר זיהתה את בגדיו ואמרה שראתה אותו מוקדם יותר בבוקר, השעה באותה שיחה הייתה 6:47. כמה מוקדם יותר היא ראתה אותו ואיך זה לא נראה מוזר לסקינר?

1Shir

New member
לגבי השעה

נראה לי שהיא התכוונה לבוקר של היום לפני... כלומר הוא "התאבד" (מצמרר אותי אפילו לכתוב את זה במרכאות) בלילה והיא ראתה אותו בבוקר שלפני כן... לגבי שאלה 1 - אני תמיד תפסתי את זה כך שדרך התקנת המצלמה היתה חייבת להיעשות דרך הקיר של הדירה מלמעלה או משהו... אבל כנראה זה הסבר קלוש שנתתי לעצמי... יכול להיות שהיה עוד רמז בפרק, בפעם הבאה שאראה אותו אשים לב (אני בחופש ואין לי מספיק זמן לראות וידאו!!
) לגבי 2 - אז הוא מצא דרך שלא יהיו לכלוך וראיות!!!!!!!!!!! קטן עליו. ואף שכן לא שמע כי זה היה לילה? לגבי 3 - נו אז כבר תגידי שראית גם "עיקוף"!!... גם אצלי בקלטת הוא אחרי רדוקס. מאלדר הוא יצור מאוד אנושי (בעצם.. כשמסתכלים על סוף עונה 6 ומעלה... אולי לא כל כך
אבל בשבילי הוא תמיד יישאר הכי אנושי). ההנחה היתה שאף אחד בעולם לא ישים לב לזה (חוץ ממך). מעניין אם אני בכלל אשים לב אחרי שאמרת לי. ומשהו לא קשור - נכון ש"בול פגיעה" זה אחלה של משחק?..

אמממ מספיק בקושי:)

יקירתי יריית כדור מאקדח מספיקה ועוד איך להעיר אדם משינה על אחת כמה וכמה יריית רובה ציד. ומאוווווווווווווווווד קשה להסתיר ליטרים של דם שזורמים ממוחו המפוצח של הגופה... וכן, יש מצב שלעניין הזיפים אף אחד לא אמור לשים לב חוץ ממני..

Gilliana

New member
טוב נו, כבר אמרנו חורים בעלילה

או אולי לא ממש חורים - אלא חוסר תשומת לב מספקת לפרטים.

כבר בעונה השלישית

הם היו צריכים להבין שיש מעריצים פאנטיים שיראו כל פרק עשרות פעמים וכדאי שיסתמו חורים וישימו לב לפרטים הקטנים כי אחרת המעריצים יעלו על זה..

Gilliana

New member
כן, אבל השאלה היא...

... אם זה באמת כ"כ קריטי - כי אחרי הכל, אי אפשר להתעסק עם כל פיפס, זה הופך את העניין לטורח ומאריך את העבודה על הסדרה פי כמה וכמה, ואני לא בטוחה שיש לזה הצדקה - הסדרה מעולה גם כך. נכון שיש דברים שהם בגדר פאשלות צורמות כמו עניין הגילוח של מאלדר, אבל איך העביר את הגופה וכו' - לא הייתי מתעסקת בזה יותר מדי, העביר וזהו. זו לא היתה הפואנטה של הפרק כך שאין צורך (לדעתי לפחות) להתאמץ ולהשקיע בכך יותר מדי מחשבה.

מצד אחד את צודקת

אי אפשר להתייחס לכל פרט קטן ושולי מצד שני זה מציק. לפעמים החורים האלו יכולים להראות קצת זלזול או חוסר תשומת לב שמפריעים לפחות לי אישית. מבחינתי ההתעלמות מהעובדה ששתי יריות והעברת גופה נפתרה כלאחר יד שווה לכך שהם ידברו על הליך רפואי שאינו הגיוני מבחינה מדעית או על משהו ביולוגי שלא קיים. נכון, זה לא הפואנטה של הפרק אבל אמינות מעולם לא הרגה אף אחד.... זאת עדיין סדרה מעולה, מבחינתי שיהיו גם מיליון חורים אני עדיין אוהב אותה. זה לא מוריד מהערכתי לסדרה בכלל.

Y. Welis

New member
זכורים לי בעיקר קטעי הטלוויזיה

שהוא רואה שם, עם המומחים הידועים (קארל סייגן במיוחד) שמדברים על הסיכויים הגבוהים לקיומם של חייזרים. סייגן ספג לא מעט לעג על דעותיו אלה.

למעלה