טוב, יש לי שאלה מפגרת תיהיו סלחניים

SHIRF1

New member
טוב, יש לי שאלה מפגרת תיהיו סלחניים

כלפי כי אני לא מתמצאת בכלל אני בחורה בת 20 שסיימה עכשו שרות לאומי ואני רוצה לעבור לגור ולעבוד בחול-לוס אנגלס יש לי אנגלית לא רעה אבל לא ברמת שפת אם (4 יחידות ציון 80) ואני סומכת על זה שתשתפר בעקבות השמוש בה בלוס אנגלס אף פעם לא ההיתי בשום מקום מחוץ לישראל הקיצר השאלה שלי מאיפה מתחילים מה עושים ???

Mighty Morphin

New member
4 יחידות ציון 80?

טוב אז ככה....גם אני לא יודע ממש מה לאמר לך אבל אני אשתדל לעזור..:) אז ככה-דבר הראשון את צריכה הרבה כסף...ולהשיג ויזה {אשרת כניסה} לארה"ב- אם יש לך אזרחות זו לא תהיה בעיה.. בכל מקרה הייתי גם ממליץ לך בכל מקרה לשפשף את האנגלית שלך אבל הכי חשוב - למצוא לך תעסוקה כדי שיהיה לך במה לעבוד שם...התמחות כלשהיא.. זה כל מה שעולה לי בראש בינתיים..מקווה שעזרתי
מומחים אחרים בטח יוכלו לתת לך עצות יותר מועילות.. בכל מקרה שיהיה לך הרבה הרבה בהצלחה!

jethro1

New member
A quick answer

You cant just go and live in the united states. You got to have a reason that will grant you a visa. You can: 1-go and study in a university. That will grant you a student visa, but the tuition cost is enormous. It can go up to 40,000 dollars yearl. 2- you can go and work, but you got to have someone that will sponsore you, generally speaking, someone who is REALLY interested with you working in his buisness. Thats nearly impossible if you dont have a proper proffesion. Working as a waitress or something like that is illegal if you dont have a work permit. So im sorry, but it seems the cards are placed against you at this moment.

SHIRF1

New member
א. תודה רבה על כל התשובות ב. יש לי

כמה שאלות בקשר להגרלה של הגרין קארד והאתר הזה שהמליצו עליו שרשור מעליי שעוזר לישראלים שרוצים לעבור לארה"ב . אני הבנתי בעזרתכם האדיבה שכל עוד שאין לי הכשרה מסוימת או הרבה כסף (וכרגע אין לי אף אחד מהם) אין מצב שאוכל לעבור לשם ורציתי לדעת א. אם עולה כסף להשתתף בהגרלה?? ב. אם האתר הזה אמין וכדאי לסדר את הטפסים דרכו ואם זה בטוח לחשוף פרטים אישיים שם כמו שם מספר טלפון ושאר הפרטים שביקשו אם לא דרך שם אז דרך איפה אפשר להשתתף בהגרלה לאן פונים???

Inoni

New member
אני גם חושב על ההגרלה וחישבתי את

הסיכויים... על פי הנתונים שפורסמו בשנה שעברה הוגשו 6.5 מיליון מועמדויות, מעל 30% מהן נפסלו על רישום לא תקין אז נשארו 4.5 מיליון בערך, 55,000 גרין קארדס חולקו, כלומר יחס של 1 ל-80 בערך... נשמע דווקא לא רע וחשבתי על עוד משהו, אם זוג חברים משתתף ורק אחד זוכה השני יכול להתחתן איתו ולקבל גם, אז זה מכפיל את הסיכויים לזכות... זה כמובן עדיין סיכוי נמוך, אבל זה דיי מעודד להסתכל על זה כך, מה גם שאם לא בשנה הזאת אז בשנה הבאה אולי, בהצלחה לכולם. ינון.

SHIRF1

New member
תודה אבל זה לא ענה לי על השאלה דרך

מי ואיפה אפשר להשתתף האם ההשתתפות בהגרלה עולה כסף והאם אפשר לבטוח באתר" המקום" שהמליצו עליו ולהשתתף בהגרלה דרכו???(ובכך לחשוף פרטים אישים כמו שם טלפון וכו')

Inoni

New member
אני בעצמי עוד מחפש... הבנתי שההרשמה

מתחילה ב-1 לנובמבר, אז יש עוד קצת זמן... יש בקישורים של הפורום כל מיני חברות שמטפלות בעניין ואני מאמין (ומקווה) שאם שמו אותן שם הן בסדר. ינון.

Inoni

New member
כנראה שבגלל שחלק מחברי הפורום

מתגוררים בארה"ב ולאחד יש פורשה ולאחד אחר יש לקסוס... ועוד אחת מתעניין ביגואר זה עושה משהו לא ?
חבל שלא ממש עונים פה, פורום חלש, אני בטוח שיש פה אנשים שיש להם את התשובות לשאלות שלי בשירשור האחר וכלום, אין שום תגובה, ממש לא יפה ואין לי מושג איפה להתייעץ אם לא פה, לא שמישהו פה חייב לי משהו, אבל לשם מה יש את הפורום ובעלי הניסיון שבו אם לא להתיעצות ? ינון.

אנגלית זו הבעיה האחרונה שלך

אחרי שנתיים בעמק הסתבר לי באופן חד משמעי שעם כמות הישראלים בלוס אנגלס ניתן להסתדר עם עברית מצוין ובאופן אישי הייתי ממליצה לך ללמוד היספנית שהיא הרבה יותר נפוצה שם מהאנגלית

amits6

New member
בעברית אומרים ספרדית

"היספנית" זה רק האנשים ולא השם של השפה. האנשים נקראים היספניים זה כמו שאני יקרא לך עיברייה (ואת ישראלית) ודרך אגב תמיד קל להסתדר בארה"ב (עם אנשים לא עם עבודה) בספרדית שהיא שפה הרבה יותר קלה ומעיינת מאנגלית והאנשים ההיספניים הרבה יותר נחמדים מהאמריקאים.

Michal7

New member
עמית...

נו באמת ככה ללכלך על אמריקנים??? לא יפה, אתה יודע טוב כמוני שיש אנשים נחמדים ופחות נחמדים בכל שפה, גזע, צבע, מין וגיל. אני נשואה לאמריקני מקסים, חיה בשכונה שבה הרוב אמריקני, וכן יש לי שכנים שהם זוג מעורב (מקסיקני ואמריקנית), והאמת, הבעל ממש לא הכי סימפטי בעולם (צורה עדינה להגדיר חטטן בעל מנטליות של בריון), לעומת זאת, בעלי ואני מצאנו אוצר הנקרא שוק ירקות ופירות טריים (FARMER'S MARKET) בבעלות מקסיקנית, ומה אומר לך-- פשוט תענוג ללכת לשם. (מיני מקסיקו- בחיי!) מיכל פניקס, אריזונה

amits6

New member
מיכל תסלחי לי אני מתנצל

יש לי אישה אמריקאית מקסימה ,טיילתי בדרום אמריקה כמעט שנה ואני מאוד אוהב את האנשים הלטיניים (המקסיקנים פחות) והאמריקאים הם מקסימים את צודקת

Big Air

New member
אם כבר מדברים על זה...

אני רוצה ללמוד ספרדית שתתאים לסגנון שמדברים בלוס-אנגלס, ואני רוצה לשלב אתזה עם טיול של חודש-חודשיים. חשבתי על ספרד, מקסיקו או ארגנטינה. למישהו יש מושג מה הכי מתקרב לסגנון של לוס-אנגלס? הערכה תוך כמה זמן ניתן ללמוד ספרדית ברמה טובה? תודה

הכי טוב זה בגואטמלה

כפרים שלמים חיים על זה כל בעלי המקצועות החופשיים שיותר ממחצית מלקוחותיהם אינם דוברים אנגלית (חברה שלי לומדת רפואה עשתה את זה בשנה שעברה) נוסעים לשבועיים לשם חיים בתוך משפחה ואחרי שבועיים חוזרים עם שפה שוטפת ההיספנית קלה מאד לתפיסה תברר בכל אוניברסיטה/ קולג' בלוס אנגלס יש חברות שמארגנות הכל - המחירים סימליים

amits6

New member
ספרדית היא שפה קלה

ניתן ללמוד את הבסיס כמו שאלות בסיסיות ומסתדרים. תשאלו את האנשים שטיילו בדרום אמריקה איך הם יסתדרו. אני הגעתי בלי ספרדית, למדתי לבד קצת בסיס ורק דיברתי ושאלתי שאלות עם הזמן ומילון בכיס קולטים את השפה אחרי חודש ועם הזמן לומדים יותר ויותר.

Apoptygma

New member
עבודה וכו' בארה"ב

טוב, אז אני חזרתי לארצנו המפגרת אתמול, אחרי שנתיים בלוס אנג'לס (I LOVE YOU LOS ANGELES) וזה מה שיש לי לומר: אל תעזי לעשות שום צעד לפני שיש לך (המון) כסף כדי להתחיל: את תצטרכי כסף התחלתי לשכירות, חשמל, מים, טלפון, מחייה, נסיעות וכו'. ללא שום כישורים מיוחדים (תואר או נסיון מוכח של עבודה מיוחדת כמו, למשל, מורה או לא יודע מה של שנתיים או יותר), וללא קשרים מיוחדים (משפחה, חברים, חברות שמוכנות להעסיק אותך) הסיכווים שלך למצוא עבודה נורמלית (חוקית) עוד יותר נמוכים ושואפים לאפס. אני לא רוצה לבאס אותך אבל זה המצב. אם את מוכנה לעבוד בעבודה בלתי חוקית (זה בעצם כל עבודה שתעשי ללא אישור עבודה) אז יש לך אפשרויות שונות. כמו שאמרו לך קודם לכן, כשתגיעי תתחילי מיד לחפש בעיתונים הישראלים או האחרים. אני מדגיש, שוב - את חייבת מלא כסף בהתחלה כי את לא יודעת כמה זמן תהיי שם ללא עבודה! אישית, לאור העובדה שהאנגלית שלך קלוקלת הייתי ממליץ לך על לוס אנג'לס מכיוון שיש שם המון ישראלים - זה כמו ישראל 2. המחיה הבסיסית והמינימלית בלוס אנג'לס היא משהו כמו $2,000 לחודש (אחרי שקנית אוטו והתחלת לשכור דירה). עם אלפיים לחודש לא יהיו לך הרבה חיים ולאור העובדה שאין לך שום כישור מיוחד הסיכויי שלך להרוויח יותר מזה ממש נמוכים. עוד דרך היא, כמו שנאמר כבר, ללכת ללמוד שם - משהו ש,שוב, דורש סכומי כסף אדירים. קומיוניטי קולג', למי שלא תושב/אזרח עולה משהו כמו $7,000 דולר לשנה (רק דמי הרישום!!!!) ואוניברסיטה היא באיזור ה$15,000. בנוסף לכך כתנאי הרשמה הם רוצים לראות שיש לך מספיק כסף כדי לחיות בנוסף לדמי ההרשמה. כך ש, בדרך כלל, את נדרשת להוכיח שיש לך בבנק משהו באישור ה$17,000 לקומיוניטי קולג' ו$25,000 לאוניברסיטה.... בקשר להגרלה, מה שנאמר קודם (סיכוי של 1 ל-80 בערך) זה לא כל כך נכון. כל מדינה שמאושרת להשתתף בהגרלה מקבלת הקצאה מסויימת של כמות ויזות ע"פ כל מני קריטריונים. ישראל, למשל, מקבלת הרבה פחות ממדינה אירופאית בגודל דומה (מסיבות די מובנות לכולנו....). ההגרלה עגונה בחוקה האמריקאית מאז שנות התשעים, בערך וההשתתפות בה היא, עקרונית, חינם. כל החברות שדורשות כסף הן חברות שבסה"כ דואגות לניירת וכו'. וכן - השימוש באינטרנט ל"חשיפת" הפרטים שלך בטוח בהחלט. הסיבה שכדאי להשתמש בחברות האלו היא ש"הם" פוסלים על הסף כל בקשה שלא עונה על הקריטריונים ה-מ-ד-ו-י-ק-י-ם שלהם!!! למשל, את נדרשת לתת תמונה בגודל של 2 אינטש על 2 אינטש. אם התמונה תהיה בגודל שונה (למשל 2.3X2.3) את פסולה. והם פוסלים על כל דבר הכי קטן!!!! מה שאני מציע לך לעשות (מניסיון), אם אין לך קשרים, משפחה וכו', זה להתחיל ללמוד פה, בישראל, להוציא ויזת תייר (שתהייה לך לכל מקרה) ולהשתתף בהגרלה כל שנה. בסוף האוניברסיטה, כשתהייה בעלת "כישורים מיוחדים" יהיה לך הרבה יותר קל שם... אם יש לך שאלות נוספות אל תהססי לשאול אותי באימייל

רעננית1

New member
המייל שכתבת לא נפתח כי שמת קקישור

אני הייתי רוצה לשאול אותך כמה שאלות אם אפשר.... אתה יכול לפרט את העלויות של המחיה? אנחנו משפחה עם תינוקות בת ארבעה חודשים וחושבים לעבור לשם לעבוד אצל המשפחה ומאוד הייתי רוצה לדעת מה המחירים שם. דבר שני - מה בנוגע לביטוח בריאות? מה עשית? איפה לדעתך אפשר לראות קריטריונים לקבלת ויזת עבודה (המשפחה מבקשת את בעלי לעבוד בעסק שלהם)? תודה רבה על העזרה

למעלה