עבודה וכו' בארה"ב
טוב, אז אני חזרתי לארצנו המפגרת אתמול, אחרי שנתיים בלוס אנג'לס (I LOVE YOU LOS ANGELES) וזה מה שיש לי לומר: אל תעזי לעשות שום צעד לפני שיש לך (המון) כסף כדי להתחיל: את תצטרכי כסף התחלתי לשכירות, חשמל, מים, טלפון, מחייה, נסיעות וכו'. ללא שום כישורים מיוחדים (תואר או נסיון מוכח של עבודה מיוחדת כמו, למשל, מורה או לא יודע מה של שנתיים או יותר), וללא קשרים מיוחדים (משפחה, חברים, חברות שמוכנות להעסיק אותך) הסיכווים שלך למצוא עבודה נורמלית (חוקית) עוד יותר נמוכים ושואפים לאפס. אני לא רוצה לבאס אותך אבל זה המצב. אם את מוכנה לעבוד בעבודה בלתי חוקית (זה בעצם כל עבודה שתעשי ללא אישור עבודה) אז יש לך אפשרויות שונות. כמו שאמרו לך קודם לכן, כשתגיעי תתחילי מיד לחפש בעיתונים הישראלים או האחרים. אני מדגיש, שוב - את חייבת מלא כסף בהתחלה כי את לא יודעת כמה זמן תהיי שם ללא עבודה! אישית, לאור העובדה שהאנגלית שלך קלוקלת הייתי ממליץ לך על לוס אנג'לס מכיוון שיש שם המון ישראלים - זה כמו ישראל 2. המחיה הבסיסית והמינימלית בלוס אנג'לס היא משהו כמו $2,000 לחודש (אחרי שקנית אוטו והתחלת לשכור דירה). עם אלפיים לחודש לא יהיו לך הרבה חיים ולאור העובדה שאין לך שום כישור מיוחד הסיכויי שלך להרוויח יותר מזה ממש נמוכים. עוד דרך היא, כמו שנאמר כבר, ללכת ללמוד שם - משהו ש,שוב, דורש סכומי כסף אדירים. קומיוניטי קולג', למי שלא תושב/אזרח עולה משהו כמו $7,000 דולר לשנה (רק דמי הרישום!!!!) ואוניברסיטה היא באיזור ה$15,000. בנוסף לכך כתנאי הרשמה הם רוצים לראות שיש לך מספיק כסף כדי לחיות בנוסף לדמי ההרשמה. כך ש, בדרך כלל, את נדרשת להוכיח שיש לך בבנק משהו באישור ה$17,000 לקומיוניטי קולג' ו$25,000 לאוניברסיטה.... בקשר להגרלה, מה שנאמר קודם (סיכוי של 1 ל-80 בערך) זה לא כל כך נכון. כל מדינה שמאושרת להשתתף בהגרלה מקבלת הקצאה מסויימת של כמות ויזות ע"פ כל מני קריטריונים. ישראל, למשל, מקבלת הרבה פחות ממדינה אירופאית בגודל דומה (מסיבות די מובנות לכולנו....). ההגרלה עגונה בחוקה האמריקאית מאז שנות התשעים, בערך וההשתתפות בה היא, עקרונית, חינם. כל החברות שדורשות כסף הן חברות שבסה"כ דואגות לניירת וכו'. וכן - השימוש באינטרנט ל"חשיפת" הפרטים שלך בטוח בהחלט. הסיבה שכדאי להשתמש בחברות האלו היא ש"הם" פוסלים על הסף כל בקשה שלא עונה על הקריטריונים ה-מ-ד-ו-י-ק-י-ם שלהם!!! למשל, את נדרשת לתת תמונה בגודל של 2 אינטש על 2 אינטש. אם התמונה תהיה בגודל שונה (למשל 2.3X2.3) את פסולה. והם פוסלים על כל דבר הכי קטן!!!! מה שאני מציע לך לעשות (מניסיון), אם אין לך קשרים, משפחה וכו', זה להתחיל ללמוד פה, בישראל, להוציא ויזת תייר (שתהייה לך לכל מקרה) ולהשתתף בהגרלה כל שנה. בסוף האוניברסיטה, כשתהייה בעלת "כישורים מיוחדים" יהיה לך הרבה יותר קל שם... אם יש לך שאלות נוספות אל תהססי לשאול אותי באימייל