טוב יש לי שאלה

babalua

New member
טוב יש לי שאלה

אני ממש ממש מתחיל אז הנה השאלה : יש כזה דבר קוורטה זכה מוקטן ? תודה לעוזרים

shykedmi2

New member
אני מבין את הכוונה שלך

עקרונית יש ארבעה מרווחים זכים - פרימה, קוורטה, קווינטה ואוקטבה. עכשיו, אין דבר כזה זך מוקטן, אבל אני מבין את כוונתך. ישנו מרווח מוקטן, ומרווח מוגדל (וגם דו-מוקטן ודו-מוגדל). זאת אומרת - אם קוורטה זכה לדוגמא היא המרווח בין התווים דו ופה, קוורטה מוקטנת תהיה דו ופה במול, וקוורטה דו מוקטנת תהיה דו ופה במול כפול. קוורטה מוגדלת תהיה דו ופה דיאז, וקוורטה דו מוגדלת תהיה דו ופה דיאז כפול. אגב, כל העניין של המוקטנים והמוגדלים לא שמור רק למרווחים הזכים. הוא מתאים לכל מרווח שיוצא מהטווח שלו (משמע, מרווחים גדולים וקטנים). מקווה שעזרתי. שי

babalua

New member
אז מה בעצם המרווח בין :

פה דיאז לסי במול ? יש פה 4 צלילים אז זה קוורטה אבל לפי מה שהבנתי ממה שכתבת אין הקטנה לקוורטה אז מה פה בעצם המרווח ? ותודה רבה לתשותבך הראשונה

טריטון

מרווח שלא נרשם בשם. זהו מרווח של 3 טונים, ויכול להופיע בתור 4 או 5 צלילים. כאשר הוא 4 צלילים הוא נקרא "קוורטה מוגדלת" וכאשר חמש: "קווינטה מוקטנת". הוא דיסוננס ולא משתמשים בו הרבה בפתיחת שירים (אבל אל תתפסו אותי במילה).

orbiti

New member
אני חושב שהתבלבלת קצת

המרווח שבין פה דיאז לסי במול הוא בעצם קוורטה מוקטנת, כיוון שבין פה לסי יש 4 תווים (מה שמחייב את המרווח להיקרא קוורטה) אך המרווח בין פה דיאז לסי במול הוא של 2 טונים (כמו של תרצה גדולה) ולכן הוא נקרא קוורטה מוקטנת.

shykedmi2

New member
זהו ההסבר הנכון

המרווח הוא אכן קוורטה מוקטנת, בדיוק מאותה הסיבה שאורביטי ציין. ועל לא דבר. שמחתי לעזור.

babalua

New member
זהו זה מה שרציתי לדעת ...

אז זאת התשובה שרציתי לדעת וזאת התשובה שחשבתי שהיא הנכונה תודה לכם

שש...

הייתה לי טעות של ילדה מפגרת...
(נו, וואט אלס?)

למעלה