טוב לראות פורום צלילה בתפוז !

Bodom-child

New member
טוב לראות פורום צלילה בתפוז !

תסבירו לי מה ההבדלים בין האיגודים השונים ומתי כדאי (ומותר) לעשות קורס שלושה כוכבים

קותי

New member
למרות שהארגונים השונים היו רוצים ..

שתחשוב שיש הבדל ביניהם, אין ממש הבדל. התעודות של: PADI NAUI CMAS BSAC SSI ACUC ועוד ועוד מתקבלות ברוב אתרי הצלילה בעולם באותה שמחה. בעיקר אם מתלווה אליהן כרטיס פלסטי נוסף עם פס מגנטי
. באשר לכוכב השלישי DM בNAUI PADI, וכן DIVECON בארגון SSI (למרות שזה כולל קצת יותר ואמור להיות במידה מסויימת מקביל בחלק מהפונקציות למדריך עוזר בארגונים אחרים), תצטרך להחליט באיזה ארגון אתה רוצה לעשות את זה ולברר מה הכללים שלהם. בד"כ דורשים (בין היתר) באיזור 40 צלילות רשומות וחתומות, מעבר מבחני כניסה פיסיים לא רציניים, בעלות על ציוד אישי, ומספיק רצון וכסף לשלם ולעבור את הקורס. הקורסים מומלצים מכיוון שכולם ישפרו את רמת הצלילה שלך ואת רמת הידע שלך.

Bodom-child

New member
וגם אם יש לי

תעודת שני כוכבים באיגוד X אני אוכל לגשת לDIVE MASTER באיגוד אחר ?

תוכל לבצע את קורס DIVEMASTER

אם אתה צולל 2 כוכבים ועונה על הקריטריונים של 40 צלילות, גיל 18 וכו´ אז תוכל לבצע את קורס DIVEMASTER של כל אירגון שתחפוץ . אמיר דרור

כן ולא..

אתה נדרש גם לעבור קורס הצלה, שאותו בד"כ ניתן לעשות בצמוד תקורס ה-dm.

pilovich shahaf

New member
ישנו עוד אירגון - TIDF

ההתאחדות הישראלית לצלילה עד לפני שהופרט השוק [1998], הסמיכה דרגת צולל בכיר, עם כניסת כל האירגונים כפי שהזכיר זאת קותי [פרט ל-CMAS] ניכנסה הדרגה DM על פי הנהלים של כל אירגון ואירגון, לאחר שקיבל את אישור הרשות לצלילה-על פי חוק. נכון גם להזכיר שההתאחדות הישראלית לצלילה הוציאה דרגה חדשה "צולל ספורטיבי", לצולל הממוצע שלא הולך לעבוד בצלילה אלא רק להגביר את כישוריו ומיומנותו. אני מציע לך לא למהר, אלא לעבור מספר התמחויות כמו:ניווט,עומק,לילה,צלילה וחיפוש צלילות בים תיכון וכמובן צלילות מסירה, ואם תוכל להתחכך במועדון צלילה שאתה חבר בו תילמד גם איך עובדת עמדת מילוי, ואז תיגש לעשות קורס שלושה כוכבים/DM....ושיהיה לך בהצלחה. יום טוב. פילוביץ שחף.

Alto

New member
צולל ספורטיבי: נמק הסבר ופרט ../images/Emo13.gif

מתנצל מראש על מס. השאלות מהי בדיוק הדרגה הזאת? איזה הסמכות/ התמחויות ? כמה ימים ? איכן ניתן לעבור קורס? האם דרגה זאת מוכרת באתחדויות נוספות?

פליפר.

New member
הוא התכוון לצולל בכיר ספורטיבי

כלומר דייבמאסטר ספורטיבי המשמעות היא שהוא לא יכול להוביל קבוצות אלא קורס שנועד לשפר את המיומנויות השונות (הצלה מצבי חירום ניווט וכו´)

Alto

New member
ואחרי שקראנו לילד בשמו ...

תוכל לתת פרטים נוספים על ההסמכה הנ´ל תודה, אלטו

שרקי..

New member
הכוונה היא למאסטרדייבר ולא דייבמסטר

כלומר משהוא הדומה לצולל שלשה כוכבים הישן של ההתאחדות אם יותר דגש על מיומנויות אישיות ופחות על הובלה

mermade

New member
למה חשוב לדעת איך עובדת עמדת מילוי

למי שאף פעם לא מתכוון לעבוד בעמדה?

lizard

New member
מה עם IANTD

נדמה לי שגם לIANTD שהיא התאחדות טכנית בעיקרה יש DM האם אני טועה ? מיכה

ביקו

New member
ל IANTD -

או כעיברית: International Association of Nitrox and Technical Divers- אירגון לצלילה מקצועית, יש קורס master diver שזה בעיברית, כמו קורס 3 כוכבים, אך לא dive master כמו באירגונים padi, naui או dive con ב ssi

למעלה