טוב, מכיוון שכבר כמעט 11 ואין חידה

מוגג

New member
טוב, מכיוון שכבר כמעט 11 ואין חידה

אז אאלץ לָחוד לְחוד: "היא התווכחה איתו שעות" "שמור על עצמך" "ואלס בחמש ושלושים" "אני סולחת" מה המשותף?

trilliane

Well-known member
מנהל
אני בספק, אבל ננסה... ../images/Emo4.gif

אולי אלמנט של זמן? "היא התווכחה איתו שעות" "ולס בחמש ושלושים" ומתוך "אני סולחת" - "ארבע בבוקר, חיזור לא מובן". את השיר "שמור על עצמך" (מתוך מוסקט? בדקתי במומה) אני לא מכירה כלל, ולמעשה השיר היחיד שאת מילותיו יש לי הוא "אני סולחת" (בהנחה שאכן התכוונת לג´וזי כץ). כיוון שזה מופיע בכותרת זה לא ממש הגיוני לי שזה המכנה המשותף - זה הרי פשוט מדי... אבל שברתי את הראש, ואני לא מצליחה לחשוב על אף מכנה משותף אחר... אפילו כיוון אין לי
. אגב, מוג, אני ממליצה לכתוב את שם המבצעים (או לפחות המחברים) ליד שמות השירים, כדי שיהיה יותר קל וברור לדעת לאיזה שיר אתה מתכוון (במיוחד כשלא כולנו מכירים את הכל, מה גם שיש לא מעט שירים שונים עם שם זהה). עינת

מוגג

New member
על מוגמה שמעת? ../images/Emo8.gif../images/Emo119.gif

"מוגמה" - אתר החידות של מוג... חידה אמורה להיות בעלת קליפה כאגוז. קילוף הקליפה הוא חלק מהההנאה שבאכילת התוך... לעניינו - רוב השירים לא מאפשרים טעות "היא התווכחה איתו שעות" משינה ולס בחמש ושלושים שלמה ארצי שמור על עצמך (לא כל כך מתאים לכאן במחשבה שניה, אז ניתן להתעלמות. רק לאחר הפתרון חזרו לשיר זה) אריק אינשטיין אני סולחת ג´וזי כץ ועכשיו אוסיף רמז ענקי: "ציפור השיר" חוה אלברשטיין ניצוצות של הבנה...הם מקלפים אותך רק עם מעט ריבה... (הבהרה: לשיר זה אין קשר לחידה)

גרי רשף

New member
רק על עצמי לספר ידעתי../images/Emo22.gif

בשיר ציפור השיר, חוה אלברשטיין שרה על סולווג ירוקת העין וחווה´לה הנערה. סולווג הוא אחד משיריה של חוה אלברשטיין. ג´וזי כץ מצטט בשירה את ´התשמע קולי´ מתוך שיר אותו היא ביצעה במסגרת החלונות הגבוהים. את שאר השירים אני מכיר מעט פחות, אך מי ישלים לי את החסר? מוגג- שב בשקט ואל תפריע!

אילו לא גוזי כץ

הייתי אומרת שיש ש´ בכל אחד משמות המבצעים. אבל זה לא זה. ממשיכה לחכות

באותו כיוון

השיר "ואלס בחמש ושלושים" מזכיר שיר אחר של שלמה ארצי-"תרקוד".

פלפל.

New member
אם כך נשארה רק משינה

"אין שמש גשם יש רק צל" מופיע גם באלבום הראשון של משינה וגם בשני - בראשון, ב"אופטיקאי מדופלם" ובשני, ב"היא התווכחה איתו שעות" (שורה אחרונה). עוד משהו?

לגבי "שמור על עצמך"

האם הכונה היא לכך שהוא מזכיר את "סע לאט" מבחינת הרעיון?

מוגג

New member
הידד לפותרים ולמתעמלים היכון../images/Emo119.gif

אכן, בכל השירים יש התייחסות לשיר מוקדם של המבצעים. ואכן השיר "שמור על עצמך" יוצא דופן כי אין בו התייחסות מודעת לשיר קודם. אבל מוזכר בו הביטוי "צא מזה" כשם שיר אחר של אינשטיין שגם בו פונה המשורר לצעיר ומרביץ בו דברי כיבושין "צא מזה מה איתך, אמא משלשלת בגללך..." עוד ניפגש.

ואם כבר משינה

הדוגמה היותר מפורסמת היא ציטוט השורות מ"להתראות נעורים שלום אהבה" ב"תחזור תחזור"(מפי יוסי בנאי). מישהו מכיר עוד דוגמאות לשירים כאלה?

שאלה ..

בס"ד . אם כבר .. באיזה שיר של שלמה ארצי , מוזכר שיר מפורסם של "רובים ושושנים" .. ? כמובן ששלמה לא מתכוון שם לשיר .. אבל זה צירוף מאוד בולט ..

למעלה