טוב נו ! אחרון להיום : חיות

srullli

New member
טוב נו ! אחרון להיום : חיות ../images/Emo19.gif

אולי זה עלה לי בראש בעקבות ההודעה של רועי ..... טוב, אני סתם בשוונג כזה.... אז אני מנצלת אותו.... :)) אוקיי, אני שואלת למה האדם תמיד מרגיש שולט , וחושב שהחיות הרבה יותר נחותות ממנו , ופחות מפותחות (למשל מבחינה שכלית) ? כאילו, בסדר, אז נכון שיש לאדם יותר כוח ועוצמה להחליט למשל לבטל חיים של יצור כלשהוא, אבל מדובר כאן למעשה בכוח פיסי ובשימוש באמצעים דוממים בדר"כ לצורך המטרה ..... אז יש לו שליטה מסויימת מבחינה כלשהיא .... אבל אף אחד לא אמר שזה צודק... כי כשאני חושבת על זה אז עולמם של החיות נראה כ"כ משעמם וחד-גוני , ושקט ומוזר..... למרות שהן בטח לא מודעות למצב כזה כי הן לא מכירות דבר אחר, ולא נתנו את חוות-דעתן לגביי מחשבה מעין זו .... הרי הם לא מדברות (אולי חוץ מטונים ושינויים מיוחדים בצורת הנביחות או קולות הבכי) , הם לא יכולות להגיד לנו מה מפריע להן או על מה הן חושבות,זה דיי עצוב כשחושבים על זה ככה.... , אבל אולי ביניהם הם מדברות הרבה בטלפתיה בדרך מתוחכמת , אולי יש להם דווקא מוח מאוד מפותח מבחינה שונה מזו שלנו.... זה גם מעניין שהיו כל מיני סיפורים של בעלים שסיפרו על השתוללות וחוסר שקט של החיות שלהם, ממש לפני התרחשויות של רעידות אדמה למשל , או חיות שהלכו קילומטרים רבים כדיי לחזור הבייתה לאחר שהלכו לאיבוד..... איך הם ידעו את הדרך ? איך הם ידעו שמשהו רע הולך לקרות....? איך הן "מרגישות" דברים.....? אולי אם נסתכל מנק´ מבט כזאת שכן יש סיבה לקיומם של דברים מסויימים בעולם : הם באו לעזור לנו בדרכיהן, לגרום לנו ללמוד מאורח חייהם, ואולי להציב לנו איזו מלכודת בצורה בה ננהג בהן, ובכך לגרום בנו לבחינה מחודשת לדרך בה אנו פועלים בעולם מבחינה כוללת יותר ....לגרום לנו להבין יותר .... לאמץ חיים יותר רגועים....(ואולי קצת משעממים יש יאמרו) ובדרך בה כל הזמן יש רק משחקיי כוחות של מי יותר שווה או למי יש יותר כוח ועוצמה, כשלמעשה כולנו שווים מבחינה כוללת, אך שונים בפרטים הקטנים ...... זה כמו שאנחנו מפותחים במוח הראציונלי לעומתם שאולי מפותחים במוח הרוחני יותר והפחות גישמי (כנ"ל לגביי המבנה האנטומי....) ok ביי עכשיו

דנה^^

New member
חיות

טוב אני לא חושבת כך.. דווקא העולם של החיות יותר מורכב מזה (טוב ביחס לעולם של האדם לא) אבל מבחינתן זה כן, אני חושבת.. בקשר לדיבור וצורת התקשור יש חיות אינטלגנטיות והם בהחלט מתקשרים כמה שנשמע לנו קולות משונים אבל יש בחיים שלהם הרבה הגיון, ודולפינים למשל ממש מתקשרים. הם גם חשים דברים (הדואמא שנתת- רעידות אדמה היא רק אחת) אז זה לא מסתכם בזה, או שכן.. לא יודעת.. בכל מקרה אין לי ממש עוד משו להגיד.. אז זהו :)

האדם נבדל מהחיה

התשובה הראשונה שרציתי לענות הוא השכל, אבל כשהמשכתי לקרוא את ההודעה שלך אז הבנתי שזה יותר עמוק, שזה בעצם כוח התקשורת ביננו! התקשורת שמוכרת לנו כ"כ ואיננו מנצלים אותה! אבל אני עדיין חושבת שהאדם יותר לפחות במדרגה מהחיה! ד"א- עד כמה שזכור לי, בבריאת העולם האדם והחיה היו שווים (החיות דיברו- קחו להוכחה את הנחש) ואז היה את העונש, ואם כבר אז זה מעלה בי עוד מחשבה- אולי בגן עדן האדם והחיה הם שווים, ככה מסופר בתורה! ועוד מבט אמוני- בגן עדן אנשים לא אכלו חיות וזה אומר שכשהאדם "ירד דרגה"= יצא מגן עדן, אז החל לאכול חיות (לצורך קיומו) וזה עונה (חלקית) על עוד כמה דברים ששרולה העלתה בפורמנו זה היום! BE HAPPY

RedStorm

New member
אנחנו לא יכולים להבין אותם

הריי הם רק עושות קולות מוזרים מהגרון..... והם גם לא יוכלים להבין אותנו ..... הרי אנחנו רק מוציאים חלקי קולות מהגרון ........ אני בטוח שהפרות מתקשרות בייניהם בדיוק כמונו וגם כלבים וכו´ אננחנו רק לא מבינים את זה כמו שכלב לא יבין שאסור לחרבן על השטיח אם צשב איתו , תעשה איתו שיחה אגועה ב4 עייניים ותסביר לו יפה שאסור לחרבן על השטיח. כמו שאנחנו מנסים לתקשר איתם אני בטוח שהם מנסים לתקשר איתנו למשל עם תתקרהבו לפרה ------ היא תוציא *מוווו* מהפה (שכחתי איך קוראים לזה) זה אומר שבדך שאנחנו לא מבינים היא מהסה לתקשר איתנו ואני בטוח שה*מוווווו* הזה שנראה לנו כל כך סתמי הוא הרבה יותר באמת הגעתי למסקנה הזאת תוך כדי שרשמתי את ההודעה!

rshilkrot

New member
כשהלכתי לדירה שלי היום

איזה כלב אחד של מישהו מהשכונה נבח עליי והתחלתי לחשוב אם הוא סתם נובח כי הוא כלב, או שהוא מנסה להגיד משהו אולי הוא אומר: "תזהר שאני לא אתפוס אותך ואוריד לך ת´ביצים בנשיכה!" ואולי הוא אומר: "לאן אתה בורח? אני רק כלב, אני לא מתכוון לנשוך אותך" סתם. אתם יודעים. חשבתי.

האדם....

החיות נולדות עם יעוד ידוע עוד מהלידה. האדם כמו שאת בטח יודעת צריך למצוא את יעודו

lin23

New member
"טאבולה ראסה"

אנחנו נולדים עם מעין לוח חלק, כך שנוכל לקלוט עוד ועוד אינפורמציה. לעומת זאת בעלי החיים נולדים עם כל מה שהם צריכים כדי לשרוד, אך גם הם קולטים דברים...לדוגמא: הידעתם שחתולים לא צריכים ליילל ע"מ לתקשר?! הם השכילו להבין שאנחנו יצורים "קוליים" ולכן פיתחו את הקולות האלו שנקראים יללות (ראיתי את זה בתוכנית טבע)- וכך ע"מ לקבל אוכל, תשומת לב וכו´ הם מייללים. ובלי קשר לכלום, גם אם יש להם תקשורת באמצעות קולות וגם אם לא, גם אם הם יצורים תבוניים וגם אם לא, אנחנו צריכים להיות יותר הומניים (בכוונה אני לא משתמשת במילה "אנושיים"- כי אנושי לא מעיד בהכרח על סובלנות או רגישות) כלפיהם, להפסיק את הסבל הנורא שהם חווים, את ההתעללויות, את השחיטות ואת כל מעשי הקבס האלו!!! (כן, גם פה בפורום יש אנשים שצריכים ללמוד דבר או שניים על זה. כמדומני היה כאן מישהו שאמר שבזמן שמירה בבסיס צפה בשחיטה אכזרית של פרה ולא עשה כלום). טוב, נסחפתי קצת, אבל זה נושא מאוד חשוב לי

lin23

New member
ואפרופו תבוניים...

לדעתי מחלת "הפרה המשוגעת" היא הנקמה המתוקה של בעלי החיים. הרי איך המחלה התפרצה? בכפר סקוטי קטן, שם היו נוהגים האיכרים להרוג את הפרות ע"י אקדח מסמרים או משהו כזה וכך בעת שהמוח שלהן התפוצץ לכל עבר התעופף לו הורמון מסוכן (שאני לא זוכרת את שמו)- הורמון שאסור לאכילה, שנמצא בחלק של מוח הפרה שלא נמכר למאכל אדם. ואותו ההורמון הדביק את שאר הפרות. עכשיו- משהו שחשבתי עליו לגבי ההורמון הזה: אולי ההורמון הזה נוצר אצל בע"ח בעת שהוא חש מצוקה? אולי הפרות חשו שמשהו רע הולך לקרות להן ולכן הן ייצרו את ההורמון הזה? (כמו שאנחנו מפרישים כל מיני הורמונים בעת סכנה)? הייתכן?

srullli

New member
אולי . יכול להיות ..... :)

יש כל מיני התפתחויות ויצירת מנגנונים חדשים שמתקבלות במהלך הזמן שעובר (אבולוציה ...) , אז באמת אולי ...... אבל לגביי יללות שהגיעו רק אחריי שהם כאילו "קלטו" שאנחנו יצורים "קוליים" הוא לא נראה לי לגמריי הגיוני (למרות שהוא הופיע בתוכנית טבע כלשהי) כי גם להם יש אוזניים , ומטרת היללות או הצעקות במקרה של האדם הוא לאותת לסביבה שהוא נמצא במצוקה כדיי שיבואו לקראתו ויעזרו לו (הכאב עצמו הוא איתות עצמי לנו-בשבילנו כדיי שנדע שמשהו לא בסדר... הייתה פגיעה ), ואצל חיות זה אותו דבר ....... מצד שני אולי זה כן נכון , כי הם ממילא (נגיד) מתקשרים דרך טלפתיה , אז היללה נועדה שהזעקה הזאת לעזרה תהייה מכוונת גם לאדם.... או שפשוט החיות יישמעו את זה לטווח רחוק יותר..... לא יודעת בעצם עם הכתיבה אני פתאום מתחילה עכשיו למצוא איזשהוא הגיון בזה.....

האמת על מחלת הפרה המשוגעת

למי שמעוניין אני מצרף מאמר בנושא. יש לציין שהמידע הינו שונה ממה שלין חושבת על המחלה. בהקשר זה אני רציתי לדבר על קניבליזם כיום סבורים החוקרים שהיעלמות הקניבליזם היה בעצם צורך אבולוציוני קיומי של האדם בדרך זו אנו מתגוננים מפני מחלות רבות, שבעבר בזמנים החשוכים בהם קניבליזם היה נפוץ, היינו חשופים אליהם. ומה הקשר לעניינו? מחלת קרויצפלד יעקב היתה אחת מהם.

דנה^^

New member
אני מניחה שככה אתה רואה את זה

אבל כשחיה נולדת היא לא חושבת "איזה כיף! עוד קצת זמן יתחילו להתעלל בי ואז לשחוט אותי.."

חיה לא חושבת

אם כן היא היתה מבינה שככה זה בחיים יום אחד אתה אוכל מישהו יום אחר מישהו אוכל אותך הייתי רוצה להזכיר לכולם(לצמחונים....) שבני אדם לא היחידים שאוכלים\הורגים בעח´ אחרים זאת פשוט "שרשרת המזון" שאשמה. (אישית אני לא כל כך מבין טבעונים צמחונים ומוזרים למיניהם)

חיה לא חושבת?

פלאש ניוז- היא כן!!! ברור שחיה חושבת! אחרת היא לא היתה יכולה להסתדר בעצמה! ומי אמר שהיא לא מבינה? שמעת אותה מתלוננת? אולי בגלל שהיא מבינה היא שותקת? וכמו שהזכרתי- שרשרת המזון היא לצורך הקיום! זה לא תמיד היה ככה... BE HAPPY

lin23

New member
i m so tired of people like u...

"טבעונים צמחונים ומוזרים למיניהם"?! למה- בגלל שיש אנשים שאכפת להם מרצח של בע"ח?! בכל פעם שעולה נושא הצמחונות יש אנשים נבערים שמייחסים לזה תכונות כמו "מוזרות"... אתה הנבער, חסר הרגישות!!! רק לידיעתך: ככל שרמת האינטילגנציה גבוהה יותר הסיכוי להיות צמחוני גם הוא גבוה יותר!

אכן, גם רוחני יותר

כתבתי כאן כבר, אבל שוב, מבט רוחני- אדם וחוה בגן עדן לא אכלו חיות! הם היו צמחוניים! רק אחר כך כשחטאו ויצאו משם הם החלו לטרוף (?!) חיות וכל זאת לצורך קיומם!!! BE HAPPY

למעלה