טוב נו ! אחרון להיום : חיות ../images/Emo19.gif
אולי זה עלה לי בראש בעקבות ההודעה של רועי ..... טוב, אני סתם בשוונג כזה.... אז אני מנצלת אותו....
) אוקיי, אני שואלת למה האדם תמיד מרגיש שולט , וחושב שהחיות הרבה יותר נחותות ממנו , ופחות מפותחות (למשל מבחינה שכלית) ? כאילו, בסדר, אז נכון שיש לאדם יותר כוח ועוצמה להחליט למשל לבטל חיים של יצור כלשהוא, אבל מדובר כאן למעשה בכוח פיסי ובשימוש באמצעים דוממים בדר"כ לצורך המטרה ..... אז יש לו שליטה מסויימת מבחינה כלשהיא .... אבל אף אחד לא אמר שזה צודק... כי כשאני חושבת על זה אז עולמם של החיות נראה כ"כ משעמם וחד-גוני , ושקט ומוזר..... למרות שהן בטח לא מודעות למצב כזה כי הן לא מכירות דבר אחר, ולא נתנו את חוות-דעתן לגביי מחשבה מעין זו .... הרי הם לא מדברות (אולי חוץ מטונים ושינויים מיוחדים בצורת הנביחות או קולות הבכי) , הם לא יכולות להגיד לנו מה מפריע להן או על מה הן חושבות,זה דיי עצוב כשחושבים על זה ככה.... , אבל אולי ביניהם הם מדברות הרבה בטלפתיה בדרך מתוחכמת , אולי יש להם דווקא מוח מאוד מפותח מבחינה שונה מזו שלנו.... זה גם מעניין שהיו כל מיני סיפורים של בעלים שסיפרו על השתוללות וחוסר שקט של החיות שלהם, ממש לפני התרחשויות של רעידות אדמה למשל , או חיות שהלכו קילומטרים רבים כדיי לחזור הבייתה לאחר שהלכו לאיבוד..... איך הם ידעו את הדרך ? איך הם ידעו שמשהו רע הולך לקרות....? איך הן "מרגישות" דברים.....? אולי אם נסתכל מנק´ מבט כזאת שכן יש סיבה לקיומם של דברים מסויימים בעולם : הם באו לעזור לנו בדרכיהן, לגרום לנו ללמוד מאורח חייהם, ואולי להציב לנו איזו מלכודת בצורה בה ננהג בהן, ובכך לגרום בנו לבחינה מחודשת לדרך בה אנו פועלים בעולם מבחינה כוללת יותר ....לגרום לנו להבין יותר .... לאמץ חיים יותר רגועים....(ואולי קצת משעממים יש יאמרו) ובדרך בה כל הזמן יש רק משחקיי כוחות של מי יותר שווה או למי יש יותר כוח ועוצמה, כשלמעשה כולנו שווים מבחינה כוללת, אך שונים בפרטים הקטנים ...... זה כמו שאנחנו מפותחים במוח הראציונלי לעומתם שאולי מפותחים במוח הרוחני יותר והפחות גישמי (כנ"ל לגביי המבנה האנטומי....) ok ביי עכשיו
אולי זה עלה לי בראש בעקבות ההודעה של רועי ..... טוב, אני סתם בשוונג כזה.... אז אני מנצלת אותו....
![](https://timg.co.il/f/Emo28.gif)