טוב, סליחה שאני שוב מציפה את הפורום

הבודדה

New member
טוב, סליחה שאני שוב מציפה את הפורום

אבל אני חייבת להוציא את זה! הנה, מגיע עוד סוף שבוע ואני שוב לבד. נשבר לי הזין כבר מהמצב הזה. אני יכולה שוב ושוב לכתוב כאן על כמה שבודד לי ועצוב לי וכו´, אני יכולה ללכת לסדנאות וטיפולים, אבל הנכות הזאת תישאר איתי לעולם, היא חלק ממני. אין מה לעשות. ורחל, אם את קוראת את ההודעה הזאת, את בטח רוצה להטיף לי על זה שסירבתי להצעה שלך לגבי הפגישה בזכרון. אבל גם אם הייתי מסכימה, מה היה יוצא לי מזה? הכי הרבה הייתי יושבת איתכם שם, רואה ולא נראית ולכל היותר דופקת חיוכים מטומטמים לכל עבר, כי זה הדבר היחיד שאני יודעת לעשות. ובאמת, אין מה לעשות, זאת מחלה חשוכת מרפא. אם הייתי מספיק משוגעת הייתי הורגת את עצמי. מה לעשות, אני לא מסוגלת להתאבד. אבל הנחמה שלי היא בזה שאנחנו חיים במדינה שבה המוות נמצא כמעט בכל מקום ומי יודע, אולי גם לי יהיה מזל ואהרג באיזה פיגוע חבלני? נמאס לי. אני רוצה למות. ואני לא מאמינה שמישהו יוכל לשכנע אותי, למה כדאי לחיות. אני הרי בעצם מתה גם ככה.

דאיינה

New member
לבודדה שבת שלום - ולכולם ../images/Emo39.gif

לבודדה, האם את מחפשת רחמים? כל ההודעות שלך דומות- את לא מנסה לשנות את סגנון הכתיבה וחוש ההומור השחור. כולם כאן מעודדים ותומכים בך, ואת חוזרת שוב ושוב לאותו פיזמון "אני רוצה למות" חלילה אני לא שופטת אותך, אולם ניראה לי שאת לא מנסה לעזור לעצמך- ולא מקשיבה לעיצות שאת מקבלת כאן. השאלה - אם כן מדוע את מחפשת כאן נחמות ועידודים באם את לא קשובה להם? יתכן ואת מקבלת סיפוק מעצם הכתיבה, ולא חשוב לך התגובות: אני מאחלת לך רק טוב, וקחי את החיים יותר בסבבה. מי שבאמת רוצה למות מוצא את הדרך, ולכן אני בטוחה שאת לא מיתכוונת לכך באמת. ולכן הפסיקי עם הפיזמון.

joeblack

New member
../images/Emo4.gif

מה קרה ל"אוירה תומכת, מקבלת ולא שופטת" (שם למעלה, בראש הדף) ? חברים, אנא קצת סובלנות. לקחת את החיים בסבבה זה טוב, אבל לא תמיד קל.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
זה נכון ../images/Emo18.gif

תפקידה של הקהילה שמתקיימת כאן הוא קודם כל לקבל ולתמוך. כך אנו רואים את הדברים, וכך אנו יודעים שאנשים יכולים להתחזק, להתעודד, ולפעמים אפילו לשנות דברים ממש. התחושות שמביעה הבודדה מאד אותנטיות, ואנחנו שמחים שהיא משתפת אותנו בהן. לא כל אדם, לא בכל מצב, לא תמיד אפשר לקבל עצות ולשנות דברים. עצם זה שאנשים יכולים להביע כאן את עצמם בצורה חופשית, ולהיות מובנים ומקובלים על-ידי אחרים -- זה המון בשבילהם! הבודדה -- הכוונה של דאיינה לא היתה שלילית, בזה אין ספק, נראה שהיא באמת רוצה לעזור. מותר לך שלא לרצות משהו (מפגש בזכרון), לא להאמין בעצמך, או להיות פסימית. לא שאנחנו ממליצים על זה, אבל אלו תחושות ומחשבות לגיטימיות. בכל מקרה, נצטרף למסר הכללי שמאחורי השורות של דאיינה: נקווה שתחליטי לנסות, להיות אמיצה על-מנת להתנסות, ולתת את עצמך להתנסות שאולי אמנם תביא שינוי כשלהו...

בודדה-יקרה ../images/Emo24.gif

אני בכלל לא אטיף לך!!!!! אספר לך משהו-גם אני וגם אחרים מפחדים ממפגש עם אנשים זרים מהרשת , ולכן . במפגש הראשון בפורום המקביל-מכל הפורום גדול-העיזו להיות אמיצים רק 6 אנשים,לסרט ואח"כ ספונטני המשיכו לחוף הים, האחרים הביעו עדיין חשש, לא לחצו עליהם. אבל אז בשבילי, שפיזית אנני יכולה להגיע למפגשים, ביקשתי שאחרי מפגש יתארו לי את החויות בהודעות בפורום. הם חזרו מהמפגש והם תיארו את המפגש, ואת האנשים ואת החויות, פשוט כבר באותו יום ארבעה אנשים הגיבו בקנאה ממש, וישר כבר מישהו הרים את הכפפה למפגש שבוע אחרי. ואכן במפגש השני עדיין הרבה היססו, היו רק עשרה אנשים (חמישה חדשים), שלא היו במפגש הקודם, ואחת מהמפגש הקודם לא יכלה לבוא, וקבעו בתל אביב, וספונטני עלו לבית של אחת מהם. שוב לפי בקשה ישבו יום אחרי , וכולם כתבו את החויות מהמפגש, וואו הדבר עורר קנאה, ובמפגש השלישי שבת הקרובה בקיסריה נראה לי יהיו כבר עשרים, אצלי בבית, במפגש הרביעי אני מקווה מצידי גם ....:) בודדה מספיק שיקום כאן גרעין קטן שלש שלושה ארבעה,(ואני יודעת שיש) ויעבור את מחסום המסך, יום אחרי מפגש יעביר את החויות כאן בפורום, זה מדבק מנסיון!! קחי לך את הזמן שלך, תרשי לעצמך לעשות דברים למען עצמך, וכמו שכבר אמרתי, נכון מקל לכתוב כאן עוד מאתיים הודעות כמה רע ובודד, נכון אפשר להיתלות בסהרים המקסימים כל ערב להפיג את הבדידות (הכותבת עשתה להם את זה), אבל זה רק יוצר תלות ולא מקדם בחיים, לתקופה טובה יותר. בודדה יקרה-קחי לך את הזמן, אבל במקביל תעיזי לעשות דברים,כי בחיים בלי סיכון אין סיכוי בטוח, תרשי לעצמך לצאת טיפה מאנונימיות, לצאת למפגשים גם אם תשבי כל הערב ולא יהיה לך מילה להוציא. אגב המפגש הראשון בכלל היה בסרט-אז יש זמן להשתחרר, ובכלל תמיד בקבוצה יש אחד שפתוח יותר , והוא גורם לקבוצה להשתחרר, וזה לא נורא להישאר גם סגור במפגש-משהו טוב נשאר מהנסיון, של לעשות משהו. בודדה בואי נעשה משהו אולי קל יותר בתור התחלה, אם תרצי? הנה מספר הטלפון שלי-תיזמי בזמנך החופשי, שימי שיחה חסויה ותתקשרי 444921-052 מקסימום אם ממש לא תואהבי לדבר איתי-תוכלי לנתק לי את הטלפון-לא אכעס. ומי שמהפורום דיבר איתי בטלפון, יוכל לספר לך שלרוב בכלל לא תהיה לך בעיה שלא יהיה לך מה להגיד כי אני לא סוגרת את הפה:))<מזל שיש לי חסימה בגרון לפעמים> רחל-נשמה

בודדה ועוד דבר

אני ממליצה לך בחום שוב ושוב ספר בוחרים להרגיש טוב, את מתארת בהודעה הזו שלך לפחות, לא רק בדידות, אלא דימוי עצמי נמוך, ומחשבה מוטעית. "הכי הרבה הייתי יושבת איתכם שם, רואה ולא נראית ולכל היותר דופקת חיוכים מטומטמים לכל עבר, כי זה הדבר היחיד שאני יודעת לעשות. " האם באמת הדבר היחיד שאת יודעת לעשות בחיים הוא חיוך מטומטם? הספר יעזור לך בדרכו הפשוטה, והמדהימה, לעבוד על דרכי החשיבה המוטעים, שהם אילו (ולא נסיבות חייך), גורמים לך להרגשת הזיפת הזו שאת חשה. הספר יעזור לך לשפר את הדימוי העצמי שלך-ולהרגיש טוב יותר. בדידות היא לא מחלה חשוכת מרפא-לא ולא אני מצרפת לך קישור לאתר קניות....ואחרי שתגמרי לקרוא וללמוד, ולהבין את הספר -אין סיכוי שלא תשני ולו במעט את הרגשתך. שבת קסומה רחל-נשמה

הבודדה

New member
שוב, תודה לכולכם!

ואני מרגישה שאני חייבת לכם הסבר על ההתפרצות שלי מאתמול. סליחה, שני הסברים (לפחות). 1. זה היה אחד מרגעי החולשה שלי, כהבדידות הורגשה אצלי יותר מתמיד ורציתי רק לפרוק אותה. 2. אני מקווה שעל זה לא תכעסו עליי: כשאני כותבת כאן הודעות נסערות (כמו זו של אתמול בלילה וכמו ההודעה על רגשות האשם שלי כלפי פרוזק) אני בסך הכל מחפשת תשומת לב, כמו ילדה קטנה (אולי בגלל שזה היה כל כך חסר לי בילדות). אז לפעמים אני כותבת הודעות שהן אולי לא מספיק "חזקות" ולא מקבלת עליהן שום תגובה, אז אני כותבת כל מיני הודעות נסערות כאלה (רצון למות, רגשי נחיתות חזקים וכו´), כי הודעות כאלו, בטוח שיעוררו תגובות. ושוב, אני מתנצלת אם הסיבה הזאת הכעיסה אתכם. 3. זה לא מדוייק שאני לא רוצה לעזור לעצמי. אולי אני לא עושה את זה דרך האתר הזה (הפורום הזה והצ´אטים בו משמשים לי רק לפורקן) אבל במקביל אני מחפשת מסגרת חברתית (חוג או משהו כזה) כך שאוכל לפגוש אנשים, ואני גם חושבת להתחיל בטיפול קבוצתי שמיועד לאנשים שסובלים מחרדה חברתית. לגבי המפגש, בשלב זה אני עדיין רועדת כשאני חושבת על זה, אבל אולי בסוף אני עוד אקבל אומץ. מי יודע... רק תנו לי קצת זמן... (בעבר כבר קיבלתי אומץ לעשות דברים שלפני כן מאוד פחדתי מהם, כך שאני יודעת על מה אני מדברת) ולצוות סהר (ובכלל לכל מי שקורא את זה): אם אתם חושבים שמה שכתבתי בסיבה מס´ 2 בהודעה זו עלול לפגוע במישהו, אני מוכנה ומעדיפה שתמחקו את ההודעה הזאת. אוהבת את כולכם מאוד הבודדה

דאיינה

New member
לבודדה שבוע- טוב--- ולכולם ../images/Emo24.gif

לבודדה סלחי לי באם פגעתי בך= לא זאת הייתה כוונתי. הכוונה הייתה לגרום לך להרהר שוב ושוב בדברים שאת כותבת- ומבטיחה לך שהחיים יכולים להיות יותר יפים, עם מעט אופטימיות- תחייכי לחיים, והחיים יחייכו אליך: אני מאמינה שקשה לך, אחרת לא היית קודרת כל-כך.. אם לא תעזרי לעצמך,ורק את וקודם כל את לעצמך, לאחרים קשה לעזור לך, ולמרות הרצון של כולם להושיט לך יד, לעודד, לתמוך- וכל דבר שיכול להועיל. האמיני לי שאני מדברת מתוך ניסיון.. מצבי אינו מעודד כלל, אני מנסה בכך כוחותי הנפשיים לצאת מהמבוך שאליו נקלעתי מבלי לרצות. כל התמיכה שאני מקבלת עוזרת לי רק לאותם הרגעים ולאחר-מכן אני נשארת עם עצמי ועם הבעיות לבד. ולכן אני מנסה נפשית להיות חזקה, ולהתגבר לבד. וזה עוזר. קחי את עצמך בידיים ועזרי לעצמך בכל הכוח - והעיקר רצון חזק. מאחלת לך רק טוב. שבוע טוב לך בודדה. אולי לשם התחלה החליפי את השם בודדה, ותני לעצמך שם יותר ממשי:

זה בסדר, דיאנה

קודם כל, לקחתי את העצה שלך והחלפתי את הכינוי לשמי האמיתי. (התכוונתי, האמת,לעשות את זה כבר מזמן ורק עכשיו קיבלתי אומץ). ובקשר להתנצלות שלך, לא הבנתי מדוע חשת צורך להתנצל, אני בכל אופן לא נפגעתי מהדברים שכתבת, הם רק נתנו לי חומר למחשבה. וזה לא מדוייק שאני לא רוצה לעזור לעצמי. אני רק לא יודעת מאיפה להתחיל.

למעלה