טוב...עכשיו אני ממש לחוצה

נשואה 28

New member
טוב...עכשיו אני ממש לחוצה ../images/Emo5.gif

ולא, לא מהמלחמה דווקא. שבוע שעבר עשיתי בדיקת דם לפרופיל הורמונלי, ביום ראשון אני אמורה לקבל את התוצאות
, ומרגע לרגע אני יותר לחוצה/מתוחה/עצבנית. אני ממש מפחדת לקבל תשובה לא טובה. למרות שאני יודעת שלכל דבר יש פתרון היום...כמעט
. אני מתרגשת מהתור הזה כאילו זו פעם ראשונה אצל רופא-נשים
מקווה לבשורות טובות,

מעיןבר

New member
לא לדאוג! ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

זו רק בדיקת דם. תעדכני אותנו בתוצאות...

נשואה 28

New member
בוודאי שאני אעדכן ...../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

איזו שאלה
אם לא אותכן, אז אתם מי
למרות שאני די פאסיבית, וזה רק בגלל שאין לי עדיין מה לומר, אני כל הזמן כאן, קוראת, צוחקת, מתרגשת, מתאכזבת איתכן...הלוואי והיה לי מה לומר כדי להיות יותר פעילה. אבל נכון להיום, הכל בגדר "מוקפא"
אז אני מקווה שבקרוב יהיה לי יותר מה לכתוב. ושביום ראשון יהיו לי רק חדשות טובות
. בינתיים, תודה למגיבות ולכולכן כי עצם הידיעה שאתן כאן עוזרת

1975m

New member
מה זה בדיקת דם

לפרופיל הורמונלי? מה היא בודקת?

נשואה 28

New member
אני לא יודעת מה היא בודקת...../images/Emo4.gif

בדיוק... אבל מעיןבר בטוח תוכל לספר לנו. ואפילו פונג אולי. גם אני מחכה לתשובה לשאלה הזו. או שתמתיני ליום ראשון ואז גם אני אספר לך

קצת על פרופיל הורמונלי

בודקים 3 מרכיבים: FSH, LH ו-E2. הבדיקה נעשית ביום השלישי של המחזור. פרופיל תקין הוא כשה-FSH נמוך מ-10, ה-E2 נמוך מ-100, וה-LH ברמה של ה-FSH. פרופיל הורמונלי יכול לתת אינדיקציה ל-PCO (תסמונת השחלות הפוליציסטיות).

מעיןבר

New member
ועוד קצת ../images/Emo98.gif

פרופיל הורמונלי היאבדיקת דם הנערכת ביום בשלישי למחזור ובודקת רמות של הורמונים שונים בגוף. מהבדיקה מתקבלת תמונת מצב על תפקודים שונים של הגוף התלויים בתפקוד הורמונים אלו (כמו, להבדיל, שלחולי סוכרת עושים לפעמים בדיקות לאינסולין ולא רק לגלוקוז). כמו שכתבה מירב היא בודקת את רמות האסטרוגן וא סטרדיול - e2, הורמון מגרה זקיקים FSH וההורמון המחלמן LH אשר מופיע ברמות גבוהות ממש לפני הביוץ והוא זה הגורם לו להתרחש (ואף ההורמון שנבדק בדיקות ביוץ). חוץ מההורמונים הללו נעשות בדיקות להורמונים נוספים שהם העלי השלכות על פוריות: הורמוני בלוטת התריס, פרולקטין, קורטיזול, טסטוסטרון (נכון שאנחנו נשים אבל גם לנו יש קצת...) ו- DHEA.

נשואה 28

New member
חזרתי עם תשובות ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אז ככה- אצלי הכל בסדר. ככה הרופא אומר אחרי הפרופיל ההורמונלי. יש לי טיפה בעיה עם הבלוטת תריס אולי, כי הנורמל הוא 0.5 ושלי הוא 0.56, אבל הוא אומר שזה לא משמעותי. חוצמזה כל הבדיקות הן תקינות, בנורמל.
העניין הוא שהוא חושד שאצל בעלי יש בעיה. כי בבדיקה הקודמת שהוא עשה לזרע, הקודמת והיחדה ראוי לציין, יש בעיה עם המורפולגיה ובנפח. ז"א נפח - במקום 2 יש לו 1.2 ומורפולגיה - 6% בלבד במקום 14% וזה למרות שנמצאו שם 120 מיליון זרעים
אני לא יודעת בדיוק מה זה אומר. אבל אני ממש מנסה להעביר לבעלי את המסר בצורה הכי חיובית שאפשר, שלא ייקח את זה קשה. ואני מכירה אותו, הוא מסוגל להרגיש רע כאילו הוא "דופק" לנו את עניין ההורות.
איך אני מסבירה לו שזה לא נורא, ואני איתו ושהכל בסדר ושנעבור את זה ביחד בלי שהוא ייכנס לסרטים האלו
תודה.

נשואה 28

New member
מקפיצה....../images/Emo70.gif

תודה וסליחה...פשוט חשוב לי לדעת אם מישהי יודעת או נתקלה בכזה מצב.. תודה,

Gill Gallad

New member
אנסה לענות

אני לא מהתחום של פרופילים הורמונליים (עדיין, טפו טפו טפו) ולא מבינה כלום בספירת זרע ולכן לא אענה לך מתוך נסיון אלא מתוך אינטואיציה. מה אני הייתי עושה לו בעלי היה חוזר עם תוצאות לא מי יודע מה? - בדיוק מה שהייתי מצפה ממנו לעשות אם הקילקול היה אצלי (ובהרבה מובנים, הקילקול אכן היה אצלי, אני הפלתי לא הוא). זוהי שעת מבחן למערכת יחסים אוהבת ותומכת. אולי הגברים בנויים אחרת מאיתנו ואינם דורשים את אותו נפח של תשומת לב - או לפחות הם לא יודו בזה - אבל הליטוף, ההבנה, הידיעה שלו שאת אוהבת אותו לא משנה מה, זוהי התמצית לפי דעתי. הריון - בדיוק כמו קשיים בכניסה להריון או הפלה של הריון - הוא תהליך זוגי ובכך טמון סוד קסמו. זוהי ריצה למרחקים ארוכים ואין מה לעשות, לפעמים אחד צריך לסחוב את השני או להאט קצת את הקצב כדי להמשיך לרוץ יחד.

נשואה 28

New member
תודה גיל ../images/Emo140.gif

אבל איך אני אקח כוחות לתמוך בו למרות שאני מאוד-מאוד רוצה
ההרגשה היא כאילו שמשהו נשבר מבפנים, ולא חלילה שאני אוהבת אותו פחות או מאשימה אותו...ממש לא
זה פשוט ,אחרי כל הניסיונות, פתאום הרגשה שמתחילים כאילו מאפס, ואני לא יודעת איך אני אוכל לחייך ולחזק אותו... ממש לא יודעת איך.

Gill Gallad

New member
אני מבינה את הקושי

ושוב, אני עונה לפי מה שאני חושבת, לא מנסיון: מותר להשבר ולא חייבים תיכף ומייד לחייך כאילו הכל בסדר, הרי יש משהו לא בסדר. אבל זה לא אצלו זה אצלכם, ובדיוק אותו דבר הפוך. הפרוייקט הוא משותף לטוב ולרע. קחו את הזמן לאסוף את הכוחות ולהתחיל מהתחלה, היתרון שלכם הוא שאתם יודעים היכן טמונה הבעיה ואולי הטיפול יהיה פשוט משאתם חושבים. בכל אופן, בהצלחה!

נשואה 28

New member
תודה לך גיל ../images/Emo140.gif

העניין הוא איך אני יכולה לחייך ולתמוך בו
זה כאילו, אחרי כל הניסיונות, פתאום חוזרים לנקודת ההתחלה... איך אני אצליח לאסוף את עצמי אחרי כל הציפייה ולחזק אותו שאני די נשברתי כרגע ??? איך אני אצליח להעמיד פנים שאני רגועה ושלווה? וחזקה? כי אני לא כ"כ חזקה עכשיו...אפילו בכלל לא חזקה עכשיו

נשואה 28

New member
מצטערת שיצא פעמיים....../images/Emo43.gif../images/Emo123.gif

בנוסף למצב רוח שלי עכשיו...גם תפוז עושה לי בעיות

m i c h a l y

New member
נשואה 28 מתוקה.....

גם לי אין תשובות מדעיות, אני יכולה אבל לנסות לעודד בדרכים אחרות... אני חייבת להגיד שאני לא חושבת שהמקום שלך הוא לחייך ולהיות רגועה. כן - מקומך לתמוך בו ובקשר, ולחזק את שניכם, אבל, לדעתי את קודם כל צריכה להיות כנה עם עצמך. זה בסדר גמור לבכות יחד איתו, או להפגין מצב רוח ירוד - אם זה מה שאת מרגישה. חשוב שבמקביל תסבירי לעצמך ולו כי למעשה רק יחד תוכלו להתגבר על כל בעייה. לדעתי כדאי שתבהירי לו בכל הכנות מהם רגשותייך, ובו בזמן תבהירי לו שאין בין רגשות אלה לבין התחושות שלך כלפיו וכלפי הקשר שבינכם... האמונה המשותפת שיחד תוכלו להתמודד עם כל מכשול היא שתעודד אותו. אני מניחה שהתחושות שלו מאוד קשות, ויש לו גם כמה השערות לגבי התחושות שלך. אז תבהירי לו בכנות מלאה מהם רגשותייך, ומה הקשר בין רגשות אלה (אכזבה, כעס, תסכול) לבין הקשר שלכם והרגשות שאתם חווים האחד כלפי השני. רק כך לדעתי תצליחי לעודד אותו, להתעודד בעצמך - והכי חשוב לגלות עוד ועוד דברים על הקשר שבין שניכם. אז המון בהצלחה, המשיכי לעדכן אותנו, מיכל.

מעיןבר

New member
מניסיוני...

גם לנו היתה בעיית זרע שהיתה משולבת הן בבעיית נפח והן בכמות ומורפולוגיה. העניין הוא שאי אפשר על סמך בדיקה אחת לדעת שאכן זו בעיה או שמא מקרה חד פעמי (מי זוכר מה בדיוק קרה 3 חודשים לפני הבדיקה ואם הוא בילה כמה ימים בחום וכו'?). אצלנו הבנזוג קיבל את זה כמו שאני קיבלתי את עניין הבדיקות שלי, יש בעיה וצריך לטפל בה, זה היה ענייני לגמרי. חיבקתי אותו והבטחתי לו שאני אוהבת אותו ופשוט המשכנו הלאה. בסוף גילינו שאני בהריון לני שחזרו תוצאות הבדיקה השניה... ורק עוד דבר אחד קטן - הספירה של בעלך מאוד גבוה, לדעתי הכמות הזו מפצה בגדול על המנפח הנמוך והמורפולוגיה הבינונית. כי בסופו של דבר באופן אבסולוטי יש הרבה זרעים תקינים. אם נעשה את החשבון: לגבר עם נפח נורמלי של 2 סמ"ק, ספירה תקינה של 40 מליון לסמ"ק ומורפולוגיה של 14% יש כ- 11.2 מיליון זרעים תקינים. לבעלך עם ספירה של 120 מיליון לסמ"ק, נפח של 1.2 סמ"ק ומורפולוגיה של 6% יש 8.64 מיליון זרעים תקינים. לבעלי היתה ספירה של 22 מיליון לסמ"ק (הגבול התחתון הוא 20 מיליון), נפח של 1.7 סמ"ק ומורפולוגיה של 4%, כלומר רק 1.5 מיליון זרעים תקינים וזה הספיק (צריך רק 1 בסופו של דבר!). ודרך אגב - התוצאות של בעלי לא נחשבות לזרע ממש גרוע... אז אולי זה יעודד את שניכם...

נשואה 28 קודם כל.....

לפני הלחץ וההיסטריה אני מציעה לבדוק קצת מה משמעות בעית הזרע של בעלך אני לא מבינה גדולה אבל אולי הטיפול בבעיה הוא פשוט ואת נכנסת לפלונטר שלא לצורך..... בכל מררה את חייבת להיות עדינה וזהירה בדברייך ותמיד לפני שיוצאות המילים תחשבי איך היית רוצה שיתנהגו איתך אם המצב היה הפוך ...אז לא להיכנס לפניקה את תיראי שיהיה בסדר
בהצלחה!!!!!!

למעלה